Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Avoliza.nl, Fraud scam oplichting


Gemelde gegevens (Fraud scam oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Fraud scam oplichting
Gebruikte methode:
Advertentie op Facebook
Bedrijfsnaam:
Avoliza.nl
Naam:
Avoliza shop
Bedrag:
€ 39,99
Betaalmethode:
Bancontact

Omschrijving van de melding:

Ik zag een advertentie van Avoliza.nl shop op facebook vanavond en bestelde een jas voor 39.99€, betaald met bancontact app. Maar krijg geen bevestiging per email. Ik vrees dus dat dit een nepbedrijf is en mijn warm sleeve jas nooit gaat aankomen!
Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn geld niet kwijt ben? Want ik zie dat ik blijkbaar niet de enige ben :-(


Deel deze melding

Reacties (23)


05-11-2019 - Monique
Door het plaatsen van een bestelling in deze online shop, gaat de klant uitsluitend een contract aan met Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. No. 70335, Street 7, F5, Gate 97, District 5, International Trade City, Yiwu, Zhejiang 322000, China.

5.4 De goederen worden binnen 2-120 dagen na ontvangst van de betaling verzonden.
De standaard levertijd is 20-30 werkdagen, in uitzonderlijke gevallen tot 16 weken, tenzij anders vermeld in de artikelomschrijving. De leverancier verzendt niet rechtstreeks. De bestelling wordt door de fabrikant verzonden zodra de volledige bestelling op voorraad is.

Ook grappig als u wilt terugsturen... onze post is wel wat duurder. Site mist kvk nummer, ik hoop dat u met Paypal heeft betaald en een geschil kunt openen.
08-11-2019 - Dick
Ook mijn vrouw is naief geweest. Zij heeft een jack besteld op avoliza.nl en €39,99 via ideal overgemaakt (zie bijlage) naar believe-shop.de De combinatie met dit bankrekeningnummer NL70RABO0115600000 is natuurlijk al vreemd. Na de website avoliza.nl even bekeken te hebben, was ‘t me meteen duidelijk dat er echt niets geleverd gaat worden. Op de site believe-shop.de vindt je een naam en een adres. Mogelijk is die persoon dus indirect ook slachtoffer van deze internetoplichting.
08-11-2019 - Dick
Het bankrekeningnummer NL70RABO0115600000 is een rekening van "Payment Service Provider" zelf, en wordt door verscheidene webshops gebruikt, zowel de bonafide alsook de malafide sites. "Payment Service Provider" zegt dat ze daar zelf geen onderscheid in kunnen maken, m.a.w. géén actief beleid tegen frauduleuze sites voeren.
11-11-2019 - Tineke
Ik heb er al meer besteld. Het duurt gewoon wat langer, maar heb alles wat ik besteld heb wél gekregen!
11-11-2019 - Tineke
Nog even een ps.je:

Ik hoop wel voor je dat het past, retour adres is in China. Terwijl de site een .NL is. Heb j=het ook besteld via Avoliza.nl Een pakje van 2 kilo kost "maar" € 24.30 verzenden.
Dat riekt wel naar afzetterij. Ik moet voor het eerst wat terugsturen en dít was me nog niet eerder opgevallen.


13-11-2019 - Anneke bakkum
Heb ook 39.99 betaald
Geld ook kwijt
Wat een oplichters
Via "Payment Service Provider" voldaan
Weet niet hoe iken of t terug kan storten
13-11-2019 - Dick
Ik kreeg uiteindelijk op 11/11 €39,99 teruggestort op mijn rekening, omdat ik mailtjes had verstuurd naar believe-shop.de dat ik de bestelling wilde annuleren en ik mijn geld terugeiste. Tot mijn verbazing wordt vandaag 13/11 door DHL ook nog eens de oorspronkelijk bestelde Sleeve afgeleverd, slechts zo’n 2 weken na de bestelling eind oktober.
14-11-2019 - Nienke
Ook ik heb hier een bestelling gedaan en kreeg mijn schoenen wel geleverd. Helaas passen ze niet, dus wil ik nu proberen ze te retourneren. Tot op heden nog geen reactie van hoe dat kan. Ben dus bang dat ik wel schoenen gekregen heb, maar er niet meer vanaf kom...
14-11-2019 - Susanna
Ook ik heb een warme sleeve jas gekocht. Wel gehad uiteindelijk maar als ik hem voor €10,- had zien hangen in de winkel dan had ik hem niet gekocht. Hij is heel licht van gewicht. Zitten geen knopen aan. Het is eigenlijk een vodje. Het pakketje was geheel ingeseald. Niet groter dan 25x25 cm. Het lijkt in de advertentie op een echte dikke zware winterjas. Alles behalve dit.
18-11-2019 - Saskia
Ik heb laarsjes besteld voor €39,99. Wel gekregen maar 3 maten kleiner. Kan ze alleen op eigen kosten retour sturen naar China. Ik reageerde net op hun site daar vroeg iemand of het betrouwbaar was. Mijn reactie werd meteen verwijderd. Volgens mij zijn dit regelrechte
Oplichters.
20-11-2019 - Linda Willemsen
Leuke laarsjes besteld(op de foto)van€39,99, bijna alles heeft die prijs(afgeprijsd van...) na anderhalve maand eindelijk binnen!! Veel te klein en lijken op sloffen met (orthopedische haha)zool!! Goedkope troep dus! Tja lijkt terugsturen is bijna geen optie,kost duur!!! Oplichters!


22-11-2019 - Karin Jansen
80 euro betaald voor twee dikke warme winterjassen.

Heden twee vormloze dunne soort van knooploze vesten ontvangen.

Ik ben bang dat ik het aankoopbedrag kwijt gen. Retourneren is volgens mij niet mogelijk. Graag tips.

Laatste en enige keer dat ik iets bij deze webwinkell heb besteld. Ik raad een ieder aan hier niets te bestellen.
01-12-2019 - Marie
Zowel ik als mijn moeder hebben een jas besteld. deze lijkt nog niet van ver op het getoonde model en de kleur is volledig anders!
Ook niet warm en zitten niet een zakken in.
Retourneren kost best veel...schandalig.
Ze leveren iets wat niet in orde is en ik moet zelf instaan voor retourkosten. Dit kan echt niet...
03-12-2019 - Liane
De schoenen van € 50,— besteld en passen niet! Nu moet je ze terug sturen voor eigen kosten naar China! Oplichterij dus. Je besteld op een nederlandse site, je verwacht ook in nederland terug te kunnen sturen. Helaas vooraf niet gezien anders had ik ze niet besteld. Ik heb wel de webwinkel gechecked. Maar blijkbaar niet goed genoeg.
03-12-2019 - Karen
Op 17/11 prachtige snowboots besteld met “orthopedische “ zool, vandaag 3/12 ontvangen, maar dit is de slechtste kwaliteit die ik ooit van iets gezien heb, dit mag de naam zool niet eens dragen. De lijmresten lopen langs de schoen af en zijn behoorlijk te ruiken.
Afschuwelijk dat we hier weer lekker intrappen met z’n allen... als t te mooi om waar te zijn lijkt.... dan is t dat ook..
Ik zal mijn geld wel kwijt zijn, maar mocht ik nog iemand kunnen behoeden voor dezelfde fout... maar helaas is de advertentie ook niet terug te vinden.
03-12-2019 - Mdk
Ik had ook schoenen besteld voor 40 euro.Na weken wachten kreeg ik ze wel binnen.Ze zijn nog geen 10 euro waard.Echt superslechte kwaliteit.Ze waren na 3 x dragen al kapot aan de achterkant.Heb ze in prullebak gegooid.Zonde! Niks bestellen hier! Duurt lang want het komt uit China (Ali??) en dan heb je plastic zooi
10-12-2019 - Carin
Ook ik ben er ingetrapt. De schoenen zijn veel te klein. Je denkt met een Nederlandse site te maken te hebben totdat je te horen krijgt dat de spullen terug gestuurd moeten worden naar China maar mijn pakket kwam uit België. Dit is misleidende reclame op facebook wat volgens mij niet mag.
11-12-2019 - Fabienne
Helaas. Ook ik ben erin getrapt. Ik heb snowboots besteld. Worden ze geleverd met een heel ander zool als op de foto. Vervolgens stuur ik ze een mail. Moet ik de schoenen terug gaan sturen naar China, verzendkosten voor mij.
Dit, ondanks dat zij een fout hebben gemaakt. De reclames op Facebook zijn niet correct, bestel niet op deze website.
11-12-2019 - Natasha
Hier ook een gedupeerde.. 2 paar warme orthopedische laarzen besteld. Vandaag binnengekomen, waardeloze kwaliteit. Nu blijkt dus dat ik retour mag sturen, naar China?! Ze hebben me €75 gekost wat ik betaald heb met mijn creditcard. Kan ik er nog wat aan doen om toch nog mijn geld terug te krijgen zonder onwijs hoge verzendkosten?
13-12-2019 - Marij
18-11 ook de boots met orthopedische zool besteld en nog steeds niks ontvangen.
Volgens hun ben ik akkoord gegaan met een event levertijd die tot 16 weken kan duren ,wat in 1% van de gevallen voor kan komen.
Dit is toch van de zotte, er staat ook levertijd van 15/20 dagen!
Ik heb met creditcard betaald ,weet iemand of ik mijn betaling terug kan krijgen?
07-01-2020 - Antonia
Laarsjes met orthopedische zool, heerlijk warm in de winter en dat voor een kleine 50 euro. Het zag er zo leuk uit op de foto en .nl leek me zo betrouwbaar. Had ik maar eerst even gegoogled! Ik had niet door dat het om goederen uit China ging. Na weken komen de laarsjes. Troep uit China, inferieure kwaliteit, rotzooi, te klein en niks orthopedisch aan. Ongeschikt als winterlaars in tegenstelling tot de tekst in de advertentie. Misleidende reclame dus. Zeker geen 50 euro waard. Die kunnen linea recta weg. Weggegooid geld. Trap er niet in!!!!
18-02-2020 - Anita
Ook ik had een jurkje besteld van 35 euro, deed totaal niet aan mijn verwachtingen.
Jurkje terug gestuurd en moest 18,20 euro betalen. Dit was in december 2019. Tot op heden mijn geld nog steeds niet terug. Ze reageren niet op de mails die je stuurt!!!
Mensen bestel absoluut niks bij hun!!!!
26-03-2020 - jolanda
heb 11 november een jas besteld voor 50,00 en betaald
heb nog steeds niks binnen
alleen een mail dat het hun schuld niet is
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?