Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Energieleverancier, Bijna oplichting


Gemelde gegevens (Bijna oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Bijna oplichting
Gebruikte methode:
Telefoon
Bedrijfsnaam:
Energieleverancier
Adres:
Amsterdam
Telefoon:
0202050598

Omschrijving van de melding:

Ik ben gebeld door een jongeman welke zegt namens een Energieleverancier te bellen die mij overtuigd dat ik recht heb op een 'jaarheffingskorting'. Hij geeft zich uit voor de netbeheerder en meent dat ik geld terug zou moeten krijgen door over te stappen. Bij kritische vragen treed herhaling van antwoorden op maar geen antwoord. 

Ik ben niet opgelicht maar wil wel melding maken. Zodra ik vroeg wie ik aan de lijn had zodra ik nog eens kon terugbellen werd de verbinding verbroken. Ik hoop door dit te melden dat een ander geen last heeft van dit soort ondernemingen.


Deel deze melding

Reacties (8)


04-11-2019 - R van Maren
Ik ben zojuist gebeld door een jongeman met exact dezelfde boodschap als hier is beschreven. Ook het telefoonnummer komt overeen. Of het oplichting betreft weet ik niet. Het kwam op mij over als een verkooptechniek waar ik niet aan mee wens te werken.
Hij wilde graag persoonlijke gegevens hebben, terwijl hij claimde te handelen namens de netbeheerder. Uitkijken dus. Voornaamste vraag: hoe komen ze aan mijn contactgegevens?!
07-11-2019 - van der Woude
Ook wij zijn meerdere gebeld en zelfs op een vrij agressieve manier.Ook werd gezegd dat ons gasverbruik te hoog zou zijn terwijl we onder het gemiddelde zitten. Ook werd gemeld dat onze tarieven zouden worden aangepast zonder dat daarvoor toestemming is verleend. Ik heb ze vriendelijk doch dringend verzocht om ons nummer uit de lijst te verwijderen maar er werd doodleuk verteld dat ze over een jaar toch weer bellen. Zolang konden ze trouwens niet eens wachten want hun nummer stond zojuist alweer in het scherm.
08-11-2019 - JWK
Ik ben zojuist ook gebeld vanaf nummer 073-2020202.

Begint over 'jaarheffingskorting'. Delta is de meeste gebruikte in mijn plaats. Probeert woorden in je mond te leggen.
Zegt wil niets aan smeren, maar wil wel dat je overstapt.
Bij kritische vragen krijg je opmerkingen en moet ik niet flauw doen.

Niets anders dan opdringerige verkoop
04-12-2019 - Dutchbert
Ben gisteravond gebeld vanaf 020 2050598. Gaf zich eerst uit als sprekende namens Stedin, daarna namens een andere energieleverancier (wie is dat?), Vaag verhaal over een of andere aftrek van 313,-- die ik zou hebben gemist.
Wilde mijn persoonsgegevens hebben, toen vertrouwde ik het niet meer.
Heb hem gevraagd om Emailtje te sturen, maar daar kon hij niet aan beginnen vanwege het aantal. Nou, dan niet...
15-01-2020 - Stijn
Ik ben net ook door dit nummer gebeld, sprak iemand van een Energieleverancier. Vanwege vaag verhaal en slechte verbinding opgehangen. Zo te zien doen ze het dus nog steeds..
16-01-2020 - Sven
Ik ben vanavond gebeld vanaf 020 2050598. De man gaf zich eerst uit als sprekende namens Stedin, daarna namens een andere Energieleverancier (wie is dat?), Net als het verhaal hierboven een vaag verhaal over een of andere heffingskorting van rond 313,-- die ik zou hebben gemist. Toen hij de laatste cijfers van mijn bankrekening vroeg werd ik achterdochtig en vroeg ik hem een controlevraag terug. Ik zei dat ik na een kwartier nog steeds niet wist waar hij nou over belde! Hierna hing hij op
20-01-2020 - Sanne
Zojuist ook gebeld door een behoorlijk vage jongen met nummer 020 205 05 98 over 'jaarheffingskorting'. Ook bij mij de verkeerde leverancier (Liander is de meestvoorkomende in Amsterdam).

Op de vraag "Hoe komt u aan mijn nummer?" het antwoord "dat staat hier in mijn scherm" gekregen. Zelfs het doel van zijn telefoontje kon hij niet duidelijk uitleggen, "Wij kijken hoe wij u het best van dienst kunnen zijn". Gevraagd of hij niet meer wil bellen.
21-01-2020 - Wouter
Al het bevenstaande kan ik alleen maar bevestigen, oplichters die zich voordoen als iemand anders.
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?