Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Brenda Zegers, Bijna oplichting


Gemelde gegevens (Bijna oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Bijna oplichting
Gebruikte methode:
Bericht via Marktplaats
Naam:
Brenda Zegers
Land:
Nederland
Product:
Sneakers
Bedrag:
€ 49
Betaalmethode:
Betaallink marktplaats

Omschrijving van de melding:

Deze koper reageerde meteen nadat ik de advertentie had geplaatst en wilde meteen de vraagprijs betalen. Verzendkosten erbij was geen probleem. Ze had niet veel geld zei ze en wilde haar dochter verrassen met nieuwe schoenen. Toen ik haar een betaalverzoek had gestuurd kreeg ik het verzoek: “ Sorry dat ik dit vraag maar ik Ben al 2 keer opgelicht dus ben heel heel voorzichtig nu hiermee. Kan ik je een verzoek van 5cent sturen als dat is gelukt heb ik het direct op me rekening, en durf ik direct te betalen👍🏻”. Ik heb geantwoord dat ik dat niet doe en heb niks meer gehoord. Brenda was net 1 dag actief op marktplaats.


Deel deze melding

Reacties (2)


30-10-2019 - Cindy
Hier vandaag precies het zelfde!
Zij wou iets overnemen dus ik stuurde netjes via de ING app een betaalverzoek,
Kreeg toen ook meteen het berichtje : Sorry dat ik dit vraag maar ik Ben al 2 keer opgelicht dus ben heel heel voorzichtig nu hiermee. Kan ik je een verzoek van 5 cent sturen als dat is gelukt heb ik het direct op me rekening, en durf ik direct te betalen.
Heb netjes nee gezegd en verteld dat dit een vorm van oplichting is.
Kreeg vervolgens een bericht dat zij juist was opgelicht.
Heb netjes een berichtje gestuurd: dat ik geen 5 cent ging overmaken en dat mijn betaalverzoek van mijn bank kwam.Geen reactie.Bericht erachter aan dat ik van de verkoop aan haar af zie en ik haar voorbij heb zien komen op op google met dit bericht.
20-11-2019 - Jessca
Hier hetzelfde vandaag bij een horloge van 10 euro. Lieke de koper reageerde direct, vroeg na akkoord gaan prijs direct naar welke bank ik had en stuurde dit bericht. Wisselt dus van bedrag maar verder letterlijk hetzelfde..

Ben al 2 keer opgelicht dus ben heel heel voorzichtig nu hiermee. Kan ik je een verzoek van 10 cent sturen als dat is gelukt heb ik het direct op me rekening, en durf ik direct te betalen👍🏻

Toen ik aangaf dat dat wat onlogisch klonk dat ik moest betalen voor iets wat zij ging kopen, kreeg ik geen reactie meer.


Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?