Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Bedrijf, Misleiding


Gemelde gegevens (Misleiding)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Misleiding
Gebruikte methode:
Internet

Omschrijving van de melding:

Zou graag een melding willen maken van Grandado, de dropshipper die zijn spullen uit China haalt en mensen misleid door de levertijd niet goed te vermelden. Eerst innen ze je geld, daarna plaatsen ze jou bestelling gewoon op chinese websites zoals AliExpress. Het is bij AliExpress dan ook stukke goedkoper. Ik kom wel eens spullen tegen bij Grandado die letterlijk 10x goedkoper zijn op AliExpress. Overigens wil ik Grandado er niet van beschuldigen dat de spullen allemaal ook daadwerkelijk op AliExpress zelf besteld worden en er zijn nog vele andere dropshippers in China, al heb ik wel een klacht gelezen met iemand die een AliExpress sticker op zijn pakketje had.

Sommige mensen zijn niet heel bekend met AliExpress dus laat me het kort uitleggen. AliExpress is een site met meer dan 100 miljoen producten en ongelofelijk veel verkopers. Het is een soort Marktplaats van China maar dan met nieuwe spullen. De producten die bij Grandado worden aangeboden kun je allemaal terugvinden op AliExpress, sommige producten staan er soms wel duizenden keren op met allemaal verschillende prijzen.

Als je met de AliExpress app op afbeeldingen gaat zoeken via producten van de Grandado site kom je er snel achter dat alles minimaal 3x zo duur is. Dus ook de spullen die voor 100 euro worden aangboden. Ik kom soms zelfs spullen tegen die gaan 10 keer over de kop. Dit heb ik niet verzonnen dit is de werkelijkheid!

Dit alles vind ik nog allemaal niet zo erg. Er is niks mis met dropshipping. Maar wat ik heel kwalijk vind is dat mensen niet goed op de hoogte worden gebracht op de productpagina en tijdens bestellen over hoe lang de levertijd is. Als je goed zoekt kom je er pas achter dat het lang kan gaan duren, en anders wel in de bevestigingsmail.

Ik vraag mij sterk af waarom dit wordt toegestaan. Ze volgen namelijk totaal de regels van de wet niet op (lees zelf alle klachten op bijv trustpilot maar) Het bedrijf heeft maar liefst 250.000 artikelen op Marktplaats staan. Op geen enkele advertentie is vermeld dat de levertijd zo lang duurt. Hoe zou het zijn als iedereen dit zou doen? Je verkoopt een laptop van 500 euro en zegt tegen diegene, Bedankt voor je betaling, je laptop zal over ongeveer 8 weken aankomen, veel plezier met je aankoop.. Heel goed de levertijden verstoppen op je website.. En zo bied je 250.000 spullen aan.... Er zijn verschillende sites actief met dezelfde eigenaar en er blijken er ook steeds meer te komen, ze kennen geen grenzen! Blijkt ook in Belgie en Frankrijk actief te zijn: myxlshop.nl, myxlshop.be, myxlshop.fr . Er staat meer dan 250.000 orders in 5 jaar. Niet gek als je 250.000 artikelen op Marktplaats hebt en niet de levertijd erbij zet? Op deze sites wordt tijdens bestellen wel aangegeven hoe lang bezorgen duurt! Toch nog een plus puntje dus. Bij Grandado is dit namelijk niet zo. Ook bij beide websites is op de homepagina nergens een kopje met Levertijden of iets dergelijks. Pure misleiding


Deel deze melding

Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?