Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Mevr., Oplichting Marktplaats


Gemelde gegevens (Oplichting Marktplaats)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichting Marktplaats
Gebruikte methode:
Betaald maar niet geleverd
Bedrijfsnaam:
Mevr.
Naam:
Michael Berg
Land:
Nederland
Telefoon:
0646000000

Omschrijving van de melding:

Ook ik ben opgelicht dooe de heer Y.P.H Merks met banknummer NL21INGB0674773737 maar dan op Marktplaats meneer heeft 2 acconts op Marktplaats een van 2 maanden en een van 5 maanden en 101 advertenties overwegend navigatie software je bataald en krijgt vervolgens een dvd die ander krijg je dus nooit meer .Ieder dag andere smoesjes geen dubbel layers de post waar hij het afgeeft heeft problemen zit in het buitenland app mijn vriendin wel dus alles geleogen.
Zijn vriendin Yvonne M reageert ook op advertentie's als je iets vraagt.
Ze hanteren twee telefoon nummers te weten
0643114817 en 0648491237.
En twee adressen te weten
Stekelroosstraat 19 5644EM
en
De run 1510 5503 LV Veldhoven bij streetvieuw is dit dus midden in het veld.

Heeft ook een acount gehad van Navisquadra.nl die is al niet meer actief.
Daarna belaagt die je met allemaal bedreigingen.
Zo'n mensen horen niet thuis op Marktplaats en moeten acuut verwijderd worden

De advertentie hieronder is percies zo geformuleerd als het mij ook gebeurt is.
NAVISHOP, OPLICHTING
Melding gemaakt door: fvdbeek
Datum: 29-06-2017

Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:BedrijfSoort melding:OplichtingGebruikte methode:WebshopBedrijfsnaam:NavishopNaam:YPH MerksPlaats:EindhovenLand:NederlandTelefoon:0687447785E-mailadres:info@navishop-eu.nlRekeningnummer:NL17INGB0700471537Website / Webwinkel:navishop-eu.nlProduct:Navigatiesysteem
Omschrijving van de melding:
Op de website navishop-eu.nl heb ik 3 DVD's voor het TNS 300 navigatiesysteem besteld. Ik had de website gevonden via marktplaats.nl, waar de verkoper meerdere advertenties had geplaatst voor updates van navigatiesystemen. Deze advertenties zijn inmiddels verwijderd.
De website is amateuristisch vormgegeven, waarbij de bestelling in een online formulier moet worden ingevuld en per e-mail moet worden verzonden. Dezelfde dag ontvang ik e-mail terug met het verzoek €25 over te maken. De volgende dag meldde de verkoper dat het pakket was verstuurd. Toen het pakket niet aankwam en per e-mail vroeg of er iets misgegaan was meldde verkoper dat hij het opnieuw zou versturen. Dit herhaalde zich een aantal keer. In totaal meldde hij vijf keer dat hij de bestelling (opnieuw) heeft verstuurd. Steeds meldde de verkoper dat hij nieuwe had verstuurd, maar steeds arriveerde er niets. De verkoper verklaarde dat er de hele maand al problemen waren met PostNL.

Ik had telefonisch contact via het mobiele telefoonnummer dat hij op zijn website vermeldt. Omdat ik die dag naar Eindhoven zou gaan vroeg ik of de bestelling ook afgehaald zou kunnen worden. Dat was volgens hem echter niet mogelijk, omdat hij geen dual-layer DVD's meer in voorraad had en de computerzaak gesloten was (het was inderdaad tweede pinksterdag). We spraken af dat hij nieuwe zou versturen en het bedrag zou terugstorten als het opnieuw niet zou arriveren.

De verkoper ging per e-mail akkoord met het terug storten van de €25 toen ik meldde dat de bestelling opnieuw niet was gearriveerd. Tot op heden heb ik het bedrag echter niet terug ontvangen. De verkoper reageerde niet op herinneringen. Ik heb hem ondanks vele pogingen niet meer telefonisch te pakken gekregen, noch op het vaste als op het mobiele telefoonnummer.
Ik melde per e-mail dat ik aangifte van oplichting zou doen en een waarschuwing zou plaatsen voor zijn webshop meldde hij dat de bestelling opnieuw had verstuurd en dreigde "Als je mijn naam op internet plaatst, dan ken ik er ook wat van, we zitten met 15 man in een hackersgroepje, kan veel schade aanrichten".
Tot op heden heb ik de bestelling niet ontvangen en het bedrag niet terug gestort gekregen.Deel deze melding:


Reageer op deze melding
Herkent u de gegevens in deze melding en heeft u een soort gelijke ervaring gehad. Wij vernemen graag uw reactie


Naam *

E-mailadres *
(Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot)

Omschrijving van uw reactie *

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?
Reacties (0)

Deel deze melding
Reacties (5)


09-05-2018 - Boots
Zelfde ervaring met 'Tom'.
Elke keer beloven dat het al verstuurd is alleen komt het nooit aan en de laatste poging was het terugstorten van het overgemaakte geld maar dat deed hij via een bunq account welke uiteraard ook nooit aankwam. Ze adverteren op marktplaats onder 'Navigation Maps'.

Pure oplichters zonder scrupules.
21-06-2018 - Pas
Ook ervaring met Tom
Eerst niks gekregen. Was volgens hem kwijt bij post.nl
Daarna wel schijfje gekregen. Werkt niet. Ook te weinig gefrankeerd en moest nabetalen bij post.nl.
Vervolgens wilde hij inloggen op mijn pc en hulp op afstand. Dat heb ik dus niet gedaan.
Afgesproken geld retour maar uiteraard komt er niks
10 tal advertenties op marktplaats onder navigation maps 2018. 0648491237.
Website is offline.
21-06-2018 - Garage Dijkmans
Meneer is gewoon een zielig achterbaks gastje dat mensen zwart maakt op Internet. Heb al tientallen keren besteld daar en altijd netjes bezorgd gekregen.
21-06-2018 - Boots
@Garage Dijkmans

Ik heb de hele conversatie tussen navigation maps en mijzelf bewaard en heb aangiften gedaan bij de politie en bij marktplaats.

Als ze zo betrouwbaar zijn waarom sturen ze dan niet de bestelde en betaalde producten op of storten het geld gewoon terug?

Navigation maps stuurt soms wel en soms geen producten op om zo extra winst te genereren. Op deze manier worden ze niet van Marktplaats gegooid.

Dit is gewoon een waarschuwing voor de rest van de potentiële kopers.
24-07-2018 - Arian
Opgelicht door Tom van navigationmaps, heb een trekhaak besteld voor 20 euro lager dan de Marktprijs. Betaald , de bestelling nooit ontvangen, hij belooft nog steeds dat hij het gaat betalen. Opnemen van zijn telefoon doet ie ook niet, gaat om een oplichter. Hij was door marktplaats wel goedgekeurd, hier baal ik van. HIJ GEBRUIKT SSN BUNQ ACCOUNT.Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?
Mogen gebruikers contact met u opnemen?