Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

C.u. Burke, Afpersing oplichting


Gemelde gegevens (Afpersing oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Afpersing oplichting
Gebruikte methode:
Bericht via whatsapp
Naam:
c.u. Burke
Telefoon:
0639060336
Rekeningnummer / IBAN:
NL7RABO032530301433
NL7R ABO0 3253 0301 433
Betaalmethode:
Tikkie/ideal

Omschrijving van de melding:

Deze mevrouw bood een startbewijs aan voor de marathon in Amsterdam. De helft vooraf betaald en de andere helft zou achteraf betaald worden bij overschrijving. Omdat mevrouw bij de tweede betaling er op stond dat ik deze ook van te voren over zou maken kreeg ik argwaan. Mevrouw zou het geld terug storten maar dat is uiteraard nooit gebeurd. Ik ga hier aangifte van doen. Bedrag is uiteindelijk maar 55 euro maar ik heb geen startbewijs nu.


Deel deze melding

Reacties (6)


09-10-2019 - jasper
wij zijn op exact dezelfde wijze opgelicht en hebben ook vandaag aangifte gedaan bij de politie. ze gebruikte telkens dezelfde naam maar steeds andere rabo bankrekeningnummers.
09-10-2019 - Loretta Dashorst
Hi Jasper en Shirley,

Ik ben op precies dezelfde wijze opgelicht... Heb net aangifte gedaan. Heel naar. Ze heeft bij mij inderdaad ook gebruik gemaakt van een ander RABO nummer. Hopelijk wordt er snel wat mee gedaan door de politie. Erg balen dat we nu geen startnummer hebben.
11-10-2019 - Bjorn
Mij is (helaas) hetzelfde overkomen en vandaag de situatie gemeld bij Rabobank (ipv Politie), die hier een speciale afdeling voor schijnen te hebben, en omdat ik vanuit de bank ook actie verwacht. Zou aanraden hetzelfde te doen.
18-10-2019 - Shirley
Voor wie er interesse in heeft ik heb nu een startbewijs over voor de halve marathon aanstaande zondag. Die mag iemand kosteloos hebben. Mail me even bij interesse.
23-10-2019 - Willem
Ook ik ben op dezelfde wijze opgelicht door C.U. Burke. Ik heb inmiddels aangifte gedaan bij de Politie en roep alle gedupeerden op dit ook direct te doen, zodat deze zaak meer prioriteit krijgt bij de opsporing en Justitiële afhandeling.
23-10-2019 - Willem
Ook ik ben op dezelfde wijze opgelicht door C.U. Burke. Ik heb inmiddels aangifte gedaan bij de Politie en roep alle gedupeerden op dit ook direct te doen, zodat deze zaak meer prioriteit krijgt bij de opsporing en Justitiële afhandeling.
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?