Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

N Leenders, Oplichting Marktplaats


Gemelde gegevens (Oplichting Marktplaats)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichting Marktplaats
Gebruikte methode:
Berichtenverkeer
Naam:
N Leenders
Land:
Nederland
Rekeningnummer / IBAN:
NL72SNSB0785759875
NL72 SNSB 0785 7598 75
Gebruikersnaam:
Belinda
Bedrag:
€ 25

Omschrijving van de melding:

Mijn dochter heeft via MP een game gekocht van een persoon welke zichzelf Belinda uit Ede noemde. Belinda had nog meer 2e hands gebruiksgoederen te koop via MP en allemaal leek het of ze opruiming hield.

Na wat berichtenverkeer heeft mijn dochter 25 euro over gemaakt naar de SNS bank NL72SNSB0785759875 te name van N. Leenders.
Belinda zou de volgende dag het spel in een enveloppe opsturen. Helaas na een week nog geen game binnen. Na wat heen en weer berichten gaf Belinda aan dat mijn dochter nog een dag moest wachten en indien het spel nog niet binnen was zou ze de 25 euro terug storten. Belinda (N. Leenders) reageert niet meer op de berichten en alle advertenties van haar zijn verwijderd. Het vermoeden is dat deze Leenders de game gewoon niet eens heeft verstuurd.
Mijn dochter moet hard voor haar centjes werken. Echt zielig gedrag van deze Leenders.

Let dus op de naam N. Leenders uit Ede met een SNS bankrekening. Deze persoon is niet te vertrouwen!!!


Deel deze melding

Reacties (1)


12-10-2019 - Vava
Beste Henk,

Hier helaas precies dezelfde ervaring. Zoontje wilde een Nintendo Switch-game kopen van zijn verjaardagsgeld. Op Marktplaats kwam hij de game tegen die hij heel graag wilde hebben en wees mij erop. Ik heb vervolgens een bod gedaan en Belinda stuurde mij vrij vlot een berichtje dat dat akkoord was. 'Ze' klonk betrouwbaar en vriendelijk en er was niets wat erop wees dat hier oplichting in het spel was. Heb 'haar' naam en rekeningnummer nog gecheckt, maar er was op dat moment niets over te vinden op het net.

Dus hebben we op zaterdag 14 september 28 euro overgemaakt naar rekeningnummer nl 72 snsb 0785 759 875 op naam van N Leenders. Belinda verzekerde mij het spel dezelfde dag nog te posten. Mijn zoontje heeft dagenlang de brievenbus verwachtingsvol in de gaten gehouden maar helaas, het spel kwam niet. De teleurstelling was natuurlijk groot.

In eerste instantie reageerde 'Belinda' nog wel op mijn bericht dat het spel nog niet binnen was: ook mij vroeg 'ze' nog even een dagje geduld te hebben omdat PostNL problemen zou hebben met de pakketbezorging en zijzelf ook nog een verlaat pakketje verwachtte. Ik vond dit wel een vreemde reactie omdat spel -neem ik aan- met brievenbuspost bezorgd zou worden en dus niets te maken heeft met de problemen bij pakketbezorging. Maar we konden wachten wat we wilden, het spel is niet meer gekomen. Ook leest 'ze' de berichten via Marktplaats niet meer.

Wat me vooral boos maakt is niet eens het feit dat het geld weg is, maar dat 'ze' willens en wetens een 10-jarig kind opgelicht heeft. Ik heb haar vanaf het eerste bericht verteld dat het ging om het verjaardagsgeld van mijn zoontje en dat hij zo uitkeek naar het spel. (En nu begrijp ik uit jouw verhaal dat het in jouw geval ook je dochter betreft.) Ontzettend laag-bij-de-gronds dit. Oplichting in wat voor vorm dan ook is nooit goed te praten, maar als ze zelfs moedwillig kinderen duperen... sneuer wordt het niet.


Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?