Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Jan, Oplichting


Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichting
Gebruikte methode:
Advertentie Marktplaats whatsapp
Naam:
Jan
Land:
Nederland
Telefoon:
0626157903
Mobiel:
0626157903
Rekeningnummer:
NL64BUNQ2036642632
NL64 BUNQ 2036 6426 32
Bedrag:
€ 118,15
Betaalmethode:
IDeal BUNQ betaalverzoek

Omschrijving van de melding:

Op woensdag 11 september kocht ik via Marktplaats een Sonos Connect voor €110, plus 18,15 verzendkosten. Na een leuke conversatie via WhatsApp met de 'Familie Kuiper'..? besloot ik tot de koop over te gaan en heb het bedrag via een Tikkie overgemaakt. De verkoper appte daarna nog de verzending in orde te gaan maken en toen bleef het stil... Ik heb nog telefonisch contact gehad met de verkoper en die beloofde na een kletsverhaal alsnog de Sonos op te sturen en mij een Track and trace code te appen, maar weer bleef het stil.
Inmiddels ben ik er na wat onderzoek achter gekomen dat deze meneer steeds hetzelfde trucje uithaalt op Marktplaats; Hij plaats advertenties van Sonos apparatuur voor een scherp prijs, vraagt om te bellen of te appen (zodat het berichtenverkeer zich buiten Marktplaats afspeelt), doet leuk via de app en stuurt een Tikkie en dan, niets meer... Ook ben ik erachter gekomen dat meneer als profielfoto op WhatsApp een foto van een willekeurig gezin heeft (gevonden door deze foto te google'n), zeer waarschijnlijk om extra betrouwbaar over te komen.
Ik ben erachter gekomen dat hij elke keer een fake-account aanmaakt op Marktplaats, met namen als Jan Jonker, Familie Kuiper, Johannes, Jan en Kimberly. Kort na de aankoop verdwijnt de advertentie en het fake-account. En zo gaat hij volgens mij verder.


Deel deze melding

Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?