Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Rightmove, Oplichting


Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Oplichting
Gebruikte methode:
Website
Bedrijfsnaam:
Rightmove
Naam:
Perceval Hasselman
Adres:
Wacholderweg 5
Plaats:
Neuenhaus
Land:
Duitsland
Rekeningnummer / IBAN:
Payment Service Provider
Paym ent Serv ice Prov ider
Website / Webwinkel:
Product:
Huizen aanbod
Bedrag:
€ 19,95
Betaalmethode:
IDeal

Omschrijving van de melding:

Je moet eenmalig betalen om onbeperkt te kunnen reageren op woningen. Natuurlijk krijg je nooit antwoord van de verhuurders want die bestaan helemaal niet. Graag opletten, ik gaf het voordeel van de twijfel maar dus gewoon 20€ weg gegooid.


Deel deze melding

Reacties (17)


13-09-2019 - Serge
En weten we meer over dit bedrijf? Ik was van plan om mezelf aan te melden, omdat er zeer interessante aanbiedingen staan.
Klopt dit?
14-09-2019 - JAHOOR
Hoi Serge,
Door het enorm hoog aantal spelfouten en het feit dat de prijs te mooi lijkt om waar te zijn denk ik het niet. Ik heb mijzelf aangemeld voor 20€ en nog nooit een reactie gehad. Het feit dat er geen huisnummers bij staan zegt al genoeg. Het huis waar ik op heb gereageerd staat helemaal niet te huur na enige research.

NIET DIE 20€ BETALEN DUS!
15-09-2019 - Melvin
Helaas ben ik net ook slachtoffer geworden. Zou dit een zaak zijn voor de politie denken jullie? Er zijn geen gegevens bekend. wel een bankrekening nummer want je moet geld over maken
15-09-2019 - Jordin van zwol
InAmsterdamtehuur.nl is met bijna 75.000 volgers een van de populairste Facebookpagina's voor huurwoningen in de hoofdstad. Maar de aangeboden woningen blijken nep, terwijl er wel betaald moet worden om te reageren. De afgelopen weken was er weer veel activiteit op de pagina, maar na herhaaldelijk contactverzoek van RTL Z blijken vandaag alle advertenties verdwenen.

InAmsterdamtehuur.nl kwam de afgelopen jaren al vaker in slecht daglicht te staan. Onder meer zakensite 925 en Kassa stelden de nepadvertenties aan de kaak.

Achter de site zat voorheen in ieder geval Jordin van Zwol, die de praktijken altijd stellig heeft ontkend. Hij zei slechts als bemiddelaar op te treden tussen verhuurders en woningzoekenden.

Doet me aan dit verhaal denken....
zelfde eigenaar?!
16-09-2019 - Femke van Stiphout
Helaas ben ik vandaag ook opgelicht.
Erg enthousiast meteen gaan reageren. Daarna had ik mijn twijfels over het email adres en een fout op de site. Op de pagina "nieuws" werd geschreven alsof de review over woobaloo.nl ging. Blijkt woobaloo.nl niet te bestaan. Al snel kwam ik op deze pagina terecht. Heel jammer. Dag 20 euro.


18-09-2019 - Mitch
Ik ook opgelicht alleen wat ik raar vind het was 2 keer afgeschreven heb toen een email gestuurd met de vraag of ik 1 afschrijving terug kon krijgen volgende dag email met reactie dar het terug gestort zou worden en ja hoor kreeg het terug
20-09-2019 - Corine
Ik ben ook opgelicht door hun.
Mails gestuurd en krijg 1 keer antwoord en daarna niks meer.
Doe geen zaken met dit bedrijf, want je geld ben je kwijt.
Ik ga ook aangifte doen, en het bij opgelicht aanmelden.
24-09-2019 - Reinier
@Mitch, zou je misschien met iedereen kunnen delen welk email adres je hebt gemailt om die tweede afschrijving terug te krijgen? Want ik kan letterlijk niks vinden qua contactinformatie, zelfs via Facebook kan je geen berichten naar ze sturen. En op de About-pagina van hun Facebook staat alleen naar de link naar hun site... Heel apart. Maar alleen maar meer reden om te geloven dat het bedrijf niet deugt.
24-09-2019 - Reinier
Heb het mailadres inmiddels al zelf gevonden: [email protected] Ik ga contact met ze opnemen en een terugbetaling eisen. Zou iedereen hier aanraden om hetzelfde te doen, dan weten ze in ieder geval dat mensen door binnen te krijgen dat de site van geen kant klopt.
25-09-2019 - Katja
@Reinier, ik ben hetzelfde overkomen. Ik nam het voordeel van de twijfel met dit bedrijf omdat ze bij de KvK ingeschreven staan. Ben er inmiddels achter dat het pure oplichting is en heb zonet ook gemaild dat ik mijn geld terug wil. Ik heb ook nog eventueel een ander e-mail adres van ze voor je indien die van de klantenservice niet reageert (al moet ik zeggen dat ze bij mij er een week over deden toen ik ze had gemaild waar de reacties van de verhuurders blijven). Dit is alle info wat ik over dit bedrijf heb gevonden: Kvk 75306077


Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Huur scam
Gebruikte methode:
Kunnen reageren op huurwoningen tegen betaling
Bedrijfsnaam:
Rightmove
Naam:
Wegenwijs, S.
Adres:
Wacholderweg 5
Postcode:
49828
Plaats:
Neuenhaus
Land:
Duitsland
E-mailadres:
[email protected]
Rekeningnummer:
NL70RABO0115600000
Website / Webwinkel:
rightmove.nu
KVK:
753060770000
Social Media Url:
m.facebook.com
Product:
Verhuurportal woningen
Bedrag:
€ 19,95
Betaalmethode:
"Payment Service Provider"
27-09-2019 - Natalie
Helaas ook ingetrapt. Zojuist een mail gestuurd met de dreiging dat wanneer ik mijn geld niet terug heb, aangifte ga doen. Mss sowieso doen?
27-09-2019 - Katja
@Nathalie Dit zou ik sowieso doen! Ikzelf heb ook ge eist dat ze mijn geld terug zouden storten maar ze kwamen met een bullshit antwoord dat het volgens hun voorwaarden niet zo werkt en dus niemand geld terug krijgt als ze al op een woning hebben gereageerd. Ik heb immers bewijs van de belastingdienst gevonden dat een bedrijf zoals hun (dat NOOIT de intentie had om voor iemand te zoeken, je moest immers zelf reageren) geen bemiddelingskosten aan particulieren mogen vragen. Oftewel; ze overtreden de wet flink hiermee! Dit is hier terug te lezen: rijksoverheid.nl
27-09-2019 - Natalie
@Katja ben nu bezig met een aangifte formulier in te vullen. Heb ze ook gemaild, maar verwacht geen antwoord.
06-10-2019 - Stella
Omdat ik ook dacht dat de aangeboden woningen bijna te mooi waren om waar te zijn heb ik van alles gedaan om te zoeken of de site te vertrouwen was. Ik kon toen echter geen enkele (negatieve) review vinden, ook deze pagina niet. Ik heb toen wel voor de zekerheid de foto's van het appartement dat ik wilde huren ge reverse-image-searcht, en hier kwam verder niks naar boven. Het leek dus alsof de foto's niet gestolen waren, dus ik heb ze het voordeel van de twijfel gegeven. Ze hebben ook een keer gewoon netjes op mijn mailtje met vragen gereageerd, dus het leek echt. Maar nu zie ik dat de hele website gewoon uit de lucht is. Toch nog maar een mail gestuurd met de vraag of ik mijn geld terug mag, anders ga ik ook maar aangifte doen denk ik.
06-10-2019 - Corine
Ik zou me geld terug krijgen na heel veel gemaild te hebben, maar niks helemaal niks. Weer een mail gestuurd en deze krijg ik terug omdat die niet afgeleverd kan worden.
Kortom zakken gevuld en wegwezen zo denken ze.
Heb inmiddels ook aangifte gedaan, maar denk dat daar niks van uit komt.
We zijn gewoon opgelicht!!!!
07-10-2019 - Monique
Hier kunt u uw geld terughalen..

opgelicht.avrotros.nl
07-10-2019 - Reinier
@Monique snap niet precies wat je bedoelt? Ik zie hier meer reacties dan daar.
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?