Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Sjaak Westhout, Oplichting


Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichting
Gebruikte methode:
Via marktplaats
Naam:
Sjaak Westhout
Land:
Leiden of Wageningen
Rekeningnummer / IBAN:
NL62BUNQ2036555756
NL62 BUNQ 2036 5557 56
Gebruikersnaam:
Blos
Product:
Concertkaartjes
Bedrag:
€ 240
Betaalmethode:
Bunq

Omschrijving van de melding:

Via marktplaats ging ik in op een advertentie waar een man ('Blos') 4 concertkaartjes verkocht voor een optreden van Beth Hart op 30 november 2019, met als reden dat hij er zelf helaas toch niet gebruik van kon maken. Ik schreef hem dat ik ze graag van hem wilde overnemen. Hij reageerde dat ik hem via facebook een bericht kon sturen: zijn naam Sjaak Westhout. Ik zei dat ik geen FB heb en dat ik het gewoon via marktplaats wilde afhandelen. Hij zei dat hij de kaartjes op de mail had klaarstaan, en dat hij me dit gelijk zou sturen zodra de betaling binnen was. Hij stuurde me een betaalverzoek van Bunq (Onder naam 'M.J. Winklaar', rekeningnummer NL62 BUNQ 2036 5557 56) en ik begon toch te twijfelen en klikte op de 'gelijk oversteken'-knop van marktplaats en zei dat ik het wel een beetje gek vond om zo'n redelijk groot bedrag over te maken zonder garanties. Hij zei dat hij daarom juist mij naar FB had verwezen, daar kon ik alles over hem vinden, zijn familie en zijn werk. Maar als ik hem niet vertrouwde, hield het op, zei hij erbij. Sukkelig genoeg ben ik toen overstag gegaan en heb hem de 240 euro betaald. Vervolgens ging hij uit contact, niets meer gehoord, al mijn pogingen via marktplaats-berichten. Ik ben gelijk gaan zoeken, ook via andermans account, op Facebook. Daar zag ik inderdaad een Sjaak Westhoek. Ik benaderde hem via de FB-chat en vroeg hoe het zat met die kaartjes. Geen antwoord. Kwartier later: FB-account weg.
Inmiddels aangifte gedaan, mail naar Bunq, hoop dat er nog iets uit voortvloeit, al is het maar dat mensen die deze oplichter kennen hem hiermee confronteren.


Deel deze melding

Reacties (5)


07-09-2019 - GG kesarlal
De gegevens zijn van mij ik ben zelf opgelicht met mijn naam en rekening nummer ik weet niks van een bunq rekening of fb account waar jij over heb
07-09-2019 - Hettie
Zullen wij even bellen dan? Als je mij je nummer wilt mailen, dan bel ik. groetjes van Hettie
09-09-2019 - Gerlinda
Helaas ben ik ook opgelicht door een betaling te doen naar J.M. Winklaar. Ik had via marktplaats kaartjes gekocht voor Horse event. En daarna ook via Facebook verder contact gehad. En een betalingsverzoek gekregen via bunq. De naam die hij nu gebruikt is Michel Hut dit profiel is nog wel op Facebook te vinden
09-09-2019 - Nory
Ik ben ook opgelicht door middel van een betaling naar rekeningnummer op naam van M.J. Winklaar met hetzelfde rekeningnummer. Ik wilde drie kaartjes kopen voor een festival. Dit was gisteren gebeurd. Misschien kunnen we contact opnemen? In dit geval gebruikte hij een Facebook account met naam Manon van Wezel.
09-09-2019 - Hettie
Het ziet er dus naar uit dat deze man/vrouw diverse FB-pagina's heeft gehacked en deze gebruikt om vertrouwen te winnen van de kopers. Namen die hij gebruikt en tot dusver bekend zijn: Sjaak Westhout, Michel Hut en Manon van Wezel. Vervolgens stuurt hij een betaalverzoek onder naam van M.J. Winklaar via de Bunq-bank met banknummer: NL62 BUNQ 2036 5557 56.
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij uw reactie
* NIET zichtbaar bij uw reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Let op: Zichtbaar bij uw reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?