Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Henry, Afpersing


Gemelde gegevens (Afpersing)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Afpersing
Gebruikte methode:
E-mail
Naam:
Henry
E-mailadres:

Omschrijving van de melding:

Onderstaande email ontvangen. Walgelijk natuurlijk. Zinvol om te melden bij Ziggo??


Goedemorgen,


Ik wil niemand veroordelen en ik denk niet dat het verkeerd is om jezelf van tijd tot tijd te bevredigen maar als je naasten hier getuige van zijn is dit natuurlijk een grote schande.


Ik hou je al een tijdje in de gaten omdat ik je gehackt heb door middel van een trojan virus in een advertentie op een porno website. Indien je hier niet bekend mee bent zal ik dit even toelichten. Een trojannvirus geeft je de volledige toegang en controle over een computer, of elk ander apparaat. Dit houd in dat ik alles op je scherm kan zien en je camera en microfoon kan inschakelen zonder dat jij hiervan op de hoogte bent. Zo heb ik ook toegang gekregen tot al je contactpersonen.

Ik heb een video gemaakt waarop te zien is hoe jij jezelf bevredigt op de linker helft van het scherm en op de rechter helft zie je de video waar jij naar keek. Met een druk op de knop kan ik deze video doorsturen naar alle contactpersonen van je email en social media.


Als je dit wil voorkomen maak je een bedrag van 500 euro over naar mijn bitcoin adres.


Stap 1: Ga naar coinbase.com en maak een account aan.
Stap 2: Bevestig je account d.m.v. je paspoort of ID.
Stap 3: Stort het geld op je coinbase bitcoin account via je creditcard of rekening.
Stap 4: Verzend de bitcoins naar onderstaand bitcoin adres:

1F4GPidD2XQeitrWEkw6RoCU9BYJD8NqL4


Zodra de betaling binnen is wis ik de video en hoor je nooit meer van mij. Ik geef je 3 dagen de tijd om de betaling over te maken. Daarna weet je wat er gebeurt. Ik kan het zien als je de email hebt gelezen.

Aangifte doen heeft geen zin, deze email is namelijk op geen enkele manier te traceren en mijn bitcoin adres ook niet. Ik maak geen fouten. Als ik erachter kom dat je toch aangifte hebt gedaan of dit bericht met iemand anders hebt gedeeld zal de video direct verspreid worden.


Het delen van dit bericht zal er natuurlijk ook voor zorgen dat anderen dit gaan kopieren en dan kom je vanzelf weer aan de beurt.


De groeten!


Deel deze melding
Reacties (4)


17-04-2018 - R. Sip
Ik heb gisteren precies dezelfde mail ontvangen.
19-04-2018 - cees
Het is dezelfde mail die al enkele maanden verstuurd wordt onder de maand Micheal, Peter, David of Jesse. Zelf al drie keer deze mail ontvangen. Over de periode Maart / april heb ik de bijbehorende Wallet Name kunnen achterhalen. Op de site van bitcoinwhoswho.com heb ik meldingen geplaatste bij deze wallets dat deze misbruikt worden door criminelen.
Zodra er een betaling op het bitcoin adres heeft plaats gevonden kan ik zien aan welke wallet deze is gekoppeld. Er heeft nog geen betaling plaatsgevonden op dit bitcoin adres: 1F4GPidD2XQeitrWEkw6RoCU9BYJD8NqL4
19-04-2018 - Roger
zelfde mail ontvangen op 11 april 2018
bitcoinadres 1N2gfUJqA1Vvuq9NajSB1Ha1K6c7bYWyKi
Tech-nerds, spoor deze loser op, en aan de schandpaal ermee.
Vraag me alleen wel of of het strafbaar is mensen te chanteren met iets dat je niet hebt, ik bedoel hij (zij? lol) bluft over de video.
20-04-2018 - cees
Op bitcoin adres: 1N2gfUJqA1Vvuq9NajSB1Ha1K6c7bYWyKi is gelukkig nog geen betaling gedaan. Ik hoop dat alle mensen die soort mails ontvangen gelijk begrijpen dat het de grootste onzin is


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?