Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Marcel de Bie, Bijna oplichting


Gemelde gegevens (Bijna oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Bijna oplichting
Gebruikte methode:
Advertentie Marktplaats whatsapp
Naam:
Marcel de Bie
Land:
Nederland
Telefoon:
0644602938
Product:
Vouwagen
Bedrag:
€ 1000
Betaalmethode:
Betaalverzoek ING
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Werd benaderd door meneer via WhatsApp voor koop van een vouwagen die wij tekoop had gezet op Marktplaats. Toen hij om een foto van mijn id kaart en bankpas vroeg heb ik contact verbroken. Waarschijnlijk ook identiteit fraude.


Deel deze melding

Reacties (7)


23-08-2019 - EEE
Dezelfde persoon heeft mij benaderd voor een tent. Er werd gevraagd om via Whatsapp mijn rekeninggegevens door te geven. Na mijn wedervraag om dit via marktplaats te doen, bleef het stil. Poging tot oplichting dus, als ik het verhaal hierboven lees.
23-08-2019 - Kees Jansen
Onder heeft hij ook benaderd en gevraagd om kopie id en dergelijke.
23-08-2019 - Freeklin
Vandaag ook een reactie gehad van Marcel de Bie op onze caravan. Hij wilde onze caravan ongezien kopen, het complete bedrag overmaken en 13 september erom komen. Of wij dan wel een foto van onze gegevens (id en bankpas) wilden sturen. Hij stuurde wel zelf die gegevens door, maar na enig onderbuik gevoel en onderzoek kwamen we erachter dat het inderdaad niet te vertrouwen is. Kortom: trap niet in het verhaal van Marcel de Bie.
23-08-2019 - Sandra
Ook vandaag reactie gehad op onze advertentie van de caravan. Wilde deze ongezien ook op 13 september komen halen. Verzocht om ID en bankgegevens door te sturen wat wij niet gedaan hebben. Het voelde al te mooi om waar te zijn maar toen helemaal. Even gegoogeld en zie hier... Niet intrappen!
23-08-2019 - EEE
Hij lijkt vooral bij de Kampeerprodukten op zoek naar slachtoffers. Waarschijnlijk allemaal advertenties met een zichtbaar telefoonnummer.
26-08-2019 - Ruud
Ook ik ben door persoon benaderd via whats app in kader van kampeerspullen. Niet ingegaan op verzoek kopie ID en bankpas. Daarna niets meer vernomen van persoon. (Bijlage)
17-09-2019 - Monique Slotboom
Deze meneer houd van Camperen ook mijn proberen op te lichten voor 375,00 voor een tent vroeg om mijn gegevens om alles in orde te maken gelukkig niet gedaan vertrouwde het niet.. en gelukkig maar
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?