Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

R.J. Mathilda, Internetoplichting Marktplaats


Gemelde gegevens (Internetoplichting Marktplaats)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internetoplichting Marktplaats
Gebruikte methode:
Advertentie Marktplaats whatsapp
Naam:
R.J. Mathilda
Land:
Nederland
Mobiel:
0626750349
Rekeningnummer / IBAN:
NL78BUNQ2291284258
NL78 BUNQ 2291 2842 58
Gebruikersnaam:
Arie.NS
Product:
Tacx Flux2 fietstrainer
Bedrag:
€ 430
Betaalmethode:
Betaalverzoek Bunq

Omschrijving van de melding:

De "verkoper" boodt een Tacx fietstrainer aan en na een akkoord over het bedrag en verzendkosten stuurde deze een BUNQ betaalverzoek. Ik heb eerst nog adres en factuur nagevraagd, het leek in orde maar het was bij nader inzien wel vreemd dat de rekeningnaam niet overeen kwam met de marktplaats gebruikersnaam. Helaas toch geld overgemaakt en vanaf dat moment werd onmiddellijk al het contact verbroken en zowel de markplaats advertentie als gebruiker gewist. Dan weet je helaas voldoende. Vervolgens heb ik het rekeningnummer gegoogled en kwam ik op dit forum alle meldingen over oplichting met rekeningnummer nl78bunq2291284258 tegen. Een frappant detail is dat deze oplichter zoveel verschillende namen in combinatie met dit rekeningnummer heeft kunnen gebruiken. Dat zou op zich al alarmbellen moeten hebben doen rinkelen bij de Bunq bank. Op hun website staat over veiligheid het overigens het volgende:

Veiligheid staat altijd voorop
Wil je iets melden? Van bugs in de app tot een frauduleuze gebruiker, jij kan ons helpen bunq veilig te houden. Stuur gewoon een e-mail naar [email protected] we maken er meteen werk van. Als je een melding wil doen over een frauderende gebruiker, vermeld dan het rekeningnummer en andere relevante informatie.

Ik heb meteen melding gemaakt. Nu hoor ik graag van mede-gedupeerden of zij dit wellicht ook gedaan hebben. Indien dat namelijk het geval is en Bunq de frauderende gebruiker toch nog steeds gewoon zijn gang laat gaan heeft de betreffende bank haar zorgplicht verzaakt en kan deze (mede) aansprakelijk gesteld worden voor de geleden schade. Ik hoor het graag van mijn mede-slachtoffers.


Deel deze melding

Reacties (1)


19-08-2019 - Dennis
Ik heb hetzelfde 3 gehad met dit bank account ( NL78 BUNQ 2291 2842 58 ) Ik zou games kopen voor een switch, ook een adres doorgekregen en ophalen zou geen probleem leveren ( hij/zij *woont* aan de andere kant van het land, daardoor zou ik het graag willen laten verzenden. Geld overgemaakt, het pakket zou naar het postkantoor zijn gebracht, maar niks meer van gehoord ( geen track and trace etc. ) paar uur later melding gekregen van mp dat het account is verwijderd.
Mijn bank kan niks doen, wel is er een afspraak gemaakt om aangifte te doen, dit kan ik u ook aanbevelen.


Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?