Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Muisje alias Rene Groot, Oplichting


Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichting
Gebruikte methode:
Bod op MP
Naam:
muisje alias Rene Groot
Land:
Nederland
Gebruikersnaam:
muisje
Bedrag:
€ 19,80

Omschrijving van de melding:

'muisje' biedt 2x op dameskleding. Prijs afgemaakt + verzendkosten. Zegt toe betaald te hebben. Ik geloof dat en stuur het op. Heel dom, want er wordt niet betaald.
Betreft Dhr. Rene Groot vrachtwagenchauffeur te 6835 EE Arnhem
Groningensingel 115

Zal wel niet bij eenmaal blijven vandaar mijn melding. Hij geeft ook nog eens een slechte recessie en MP doet niets.


Deel deze melding

Reacties (48)


26-08-2019 - Lotje
Hoi vandaag ook reactie van deze meneer gehad ik heb hem gevraagd te betalen idd en mijn betaal gegevengegevens gestuurd. En hij idd dezelfde adres gegevens als die u heeft gekregen be ooit zelf 1x opgelicht in het verleden en laat het bij voorkeur ook ophalen wanneer ik iets toch moet verzenden doe ik dat alleen na betaling wanneer het geld is bijgeschreven en gaat ook alleen nog maar via t en t zodat ik een foto van het verzendbewijs kan sturen. Zou zeker aangifte doen
26-08-2019 - Liesbeth
Zo zie je maar weer, dat het altijd goed is om te melden. Ik heb altijd heel goed ervaringen gehad en dat hij vrouwenkleding bij mij besteld, kan me niet schelen, maar liegen dat je betaald hebt en aandringen om het op te sture,voelt niet goed.. Hoop dat nog meer mensen het lezen. Bedankt voor je reactie!
26-08-2019 - Lotje
Ja dat heb ik ook het maakt mij ook niet of je als man lingerie of vrouwen kleding wilt kopen. Maar niet netjes om mensen op te lichten. Ik kreeg vanmiddag een melding van mp dat het bod de reacties ect waren verwijderd en dat de persoon zou zijn verwijderd ivm frauduleuze zaken er waren blijkbaar al meerder meldingen binnen gekomen. U ook bedankt voor de oproep.
27-08-2019 - Liesbeth
Vergat nog te vermelden, dat hij slechts 1 maand lid was van MP. Hij zal ongetwijfeld weer een nieuw account aanmaken, maar iemand die heel kort lid is, moet je dus altijd voorzichtig mee zijn. Heb de melding van MP niet gekregen, maar heel goede actie van ze. Bedankt en groetjes!
22-09-2019 - Jil
Hij is weer actief. Hij heeft als account naam mp. Maar gebruikt nog steeds dezelfde naam en het adres. Heb nu ook een melding van gemaakt bij marktplaats.


22-09-2019 - ren
marktplaats.nl Dit een account die krijg als ik zijn adres google. En staat ook René zijn naam bij die geeft en verkoop veel kleding bijna gratis. de kijk de foto maar na dan zie je kleren voorbij komen
30-09-2019 - Serena
D3ze persoon heeft 3 items van mij gekocht. Meneer gaf aan betaald te hebben
Maar na paar dagen had ik nog niks binnen. Weer contact gehad met meneer maar doe bleef volhouden dat hij echt betaald had. Nu 1 week later nog niks binnen. Blij dat ik nog niks toe gestuurd had.
Meneer is nu op marktplaats actief onder de naam Mp
30-09-2019 - Mark
Ook deze meneer probeerde mij op te lichten. Het grappige is dat hij mijn marktplaats account naam M P ineens gebruikt. Ik heb hem gemeld bij marktplaats.
Fijn dat jullie dit posten, ik googled zijn adres en naam en kwam hier uit.
01-10-2019 - Saacha
Ook ik ben door meneer benaderd en geen betaling. Eerst met de account MP maar nu heeft hij account F1, vandaag weer een bod van hem mogen ontvangen . Ik heb hem maar teruggemaild met:

Hallo Rene Groot, daar ben je weer.
Groningensingel 115 toch?
Ik heb je vast gerapporteerd bij marktplaats.
03-10-2019 - Liesbeth Manshanden
Bedankt voor de reacties allemaal! Het wordt tijd de MP zijn IP-adres blokkeert, want als hij voortdurend van alias verandert, dan schiet het ook niet op.
12-10-2019 - marktplaats
mij ook opgelicht
staat nu onder de naam f1
met advertenties:

crocs
pumps
lieke martens
jacky groenen


13-10-2019 - Sascha
Ik heb nu zijn banknummer ook achterhaald door belacelijk hoog te bieden op een jurk die hij te koop heeft staan, er werd meteen gehapt natuurlijk.... dus hetzelfde gedaan wat hij zelf steeds doet. Gezegd dat ik het heb overgemaakt......
Ik zet het hier ook maar neer zodat mensen die googelen gewaarschuwd zijn.

Nl44knab0259037419
13-10-2019 - marktplaats
goed gedaan sascha, ik blijf hem ook op de huid zitten
14-10-2019 - Sascha
Inmiddels heeft ie mij de hele morgen berichten zitten sturen dat het geld er nog niet is.....duhhhh...
Ik heb hem dit bericht gestuurd, hopelijk stopt hij nu eens met die onzin:

Vervelend hè, als iemand zegt geld overgemaakt te hebben, maar dat niet doet.
Dit is precies wat u iedere keer met anderen uithaalt, uw gegevens staan op de internetpagina meld.nu u staat daar door meerdere mensen vermeld als oplichter meneer Rene Groot groningensingel 115.
En u van de domme houden heeft geen zin meer.

Het heeft óók geen zin meer om een nieuwe account te gaan maken, want meerdere mensen zien dat en zullen ook die dan weer vermelden.
14-10-2019 - Liesbeth
Mss niet zo handig om hem dat te vertellen.
14-10-2019 - Sascha
Waarom niet? Anders blijft hij aan de gang, zolang er nergens een aangifte tegen hem.ligt..... Hopelijk heeft hij nu de schrik te pakken en worden er niet nóg meer mensen door deze man opgelicht.
17-10-2019 - Ineke
Ik ben er ook in getrapt, wat me nog nooit overkomen is in ruim 15 jaar Markgplaats-ervaring.
Reageert heel snel met bod, verzendmethode en zelfs z'n adres erbij, totdat er betaald moet worden.
Ook hier gaat hij niet over tot betaling, maar heeft wel het lef om vrolijk (een dag erna) op andere advertenties van mij te bieden.Hij gebruikt nu de naam "f1".


22-10-2019 - Sjaan
Ja , gelukkig bracht google mij ook hier , hij probeert het nu ook bij mij onder de de naam F1 , zogenaamd al betaald , maar wel het adres , de beruchte groningensingel 115 in Arnhem .
Gelukkig niet ingetrapt
03-11-2019 - Dotje
Hi, wat fijn dat deze melding aangemaakt is. Net ook bericht gehad van zijn gozer en precies dezelfde adres doorgekregen. Heb hem gelijk geblokkeerd.
03-11-2019 - Sascha
Welk marktplaats account gebruikt hij nu?
Want zo als ik het kan zien is de f1 account recent beeindigd door marktplaats.
Dan kunnen we hem weer melden bij marktplaats snap je.
04-11-2019 - Noor
Hij gebruikt nu de naam 'crossdress'
Heeft zelf geen advertenties erop staan.
Hij heeft geboden op 2 truitjes en zegt het overgemaakt te hebben, maar er staat nog niks bijgeschreven.
Ik heb ook nog niks verstuurd.
Reageert met de René en heeft zijn beroemde adres Groningensingel 115 doorgegeven.
05-11-2019 - Dorien
Bij mij ook gereageerd als Crossdress en later als René op twee ochtendjassen. Hij is nu 3 dagen onder die naam actief. Na een betaalverzoek via Marktplaats heeft hij zijn beroemde adres gestuurd maar na 2 dagen nog geen betaling ontvangen en ook geen reactie meer. Gelukkig heb ik niks opgestuurd. Hij heeft 2 goede recensies van Maria-Louisa, zal wel familie zijn.
06-11-2019 - Sapoenie
Ik ben er helaas ingetrapt. OF eigenlijk heb ik het fout gedaan. Ik dacht dat mijn eerlijk oversteken geaccepteerd was en heb het pakket verzonden. Helaas was dit helemaal niet het geval. Mijn fout.
Toch is deze man actief. Want toen ik hem vroeg alsnog te betalen zei hij dat al gedaan te hebben. Wat dus niet zo was, want ik kreeg geen melding. Oke, hij of zij een gratis trui voor ik niet al te veel geld kwijt.... dus dat is het probleem niet. Wel dat hij dus als oplichter tr werk kan gaan. En onder welke namen? Ik weet nu niet meer Welke persoon een serieuze koper is.
René, groningensingel 115, Arnhem is nog steeds actief als: Crossdress

Bij deze mijn melding!
08-11-2019 - Annette
Hij is bij mij onder de naam Crossdress ook aan het bieden. zegt dat het geld over is gemaakt maar nog steeds niets ontvangen. Als ik vraag om een printscreen van de betaling zodat ik de bank kan bellen dan zegt hij dat te doen zodra hij thuis is. En rara hij is al dagen niet thuis geweest... Gelukkig niets opgestuurd.
08-11-2019 - Sascha
Maken jullie asjeblieft wel een melding bij marktplaats? Deze man moet echt gestopt worden hoor.
08-11-2019 - Annette
inmiddels gedaan.
09-11-2019 - Liesbeth
MP gevraagd om blokkeren IP-adres. Ook melding gedaan bij politie Arnhem. Zij adviseren aangifte te doen, omdat het dan direct bij landelijk punt internetoplichting terecht komt.
Allemaal aangifte doen a.u.b. op politie.nl
09-11-2019 - Sapoenie
Ik wil wel aangifte doen maar ik heb zelf de fout gemaakt om het pakket op te sturen. Ik doe dat echt noooooit. Eerste keer "eerlijk oversteken" en ik zit zelf niet op te letten, Haha!
Toch, hij/zij is geen eerlijke koper.
Woont hij op het adres? Of zou het een doorsluis adres zijn?
Ik zal ook eens kijken of ik aangifte kan en. In ieder geval het verhaal uitleggen.
09-11-2019 - Yvonne Bijker
Bij mij ook geboden door dit wist ik dat het een oplit was
Hij is actief onder de naam crossdress
11-11-2019 - Shaf
Ook bij mij hetzelfde. Hij plaatste een bod op jurkjes. Toen kwam de betaling en hij zei betaling komt eraan. Volgende dag niks op mijn rekening. Ik vroeg hem om dan aan te geven dat ie er vanaf zou zien. Nee ik wil er niet van af zien ik wil het graag hebben en heb zojuist betaald. Hij had natuurlijk niks betaald. Hij is actief onder de naam crossdress. En bij het aanspreken, gaf hij natuurlijk geen reactie. Heb zijn account wel al gemeld bij marktplaats. Maar ik zie dat meerdere mensen dit al gedaan hebben zonder resultaat. Want hij is nog steeds actief.
14-11-2019 - Suk
Hij is nu actief als crossdress!
19-11-2019 - Marktplaats gebruiker
Zojuist heb ook ik op deze website een melding gemaakt van poging tot oplichting door 'crossdress' . Er wordt geboden, ik ga akkoord. Vervolgens krijg je heel snel het adres René Groningensingel 115 6835EE Arnhem. Maar er wordt nooit betaald. Wanneer ik vraag of het al is overgemaakt, dan wordt dit gelezen maar niet gereageerd. Uiteindelijk na meerdere keren vragen, komt er een antwoord dat het betaald is. Maar je raad het al. Het geld krijg je nooit. Gelukkig had ik nog niks opgestuurd. Hoop dat marktplaats er iets aan gaat doen. Waarschijnlijk maakt deze persoon steeds een nieuw account aan. 'crossdress' is nog maar enkele weken actief.
01-12-2019 - Ramona Teunissen
Ook bij mij heeft hij het geprobeerd onder de naam Crossdress. Het adres wat hij op geeft ligt nota bene schuin tegenover het politiebureau. Ik kan er zo naar toe, maar ga er vanuit dat hij daar niet woont. Trap er niet in mensenn
01-12-2019 - Liesbeth
@Ramona
Hij woont er wel degelijk, dat heb ik al gecheckt. Hoe mooi zou het zijn als je een foto kon maken? Succes!
13-12-2019 - Arianne
Idem: Crossdresser biedt en zegt daarna betaald te hebben. Niets ontvangen dus kleding gaat ook niet verstuurd worden. Daarna hoor ik niets meer. Het adres: jawel Groningensingel 115 in Arnhem. Hoop dat deze persoon snel gestopt wordt met deze frauduleuze praktijken...
16-12-2019 - Carla
Noemt zich inderdaad sinds een week crossdresser. Heeft vanmorgen vroeg 2 biedingen bij mij gedaan, maar controleer gelukkig vaak het adres van mensen ivm verzending. Kwam meteen hier terecht. Nu de persoon gelijk maar geblokkeerd. En uiteraard melding bij MP gedaan.
23-12-2019 - Sascha
Meneer biedt nu op zijn 'gewone' account onder de naam Rene een groot pakket kleding aan op marktplaats, check vooral of er spullen van jullie tussen zitten die hij dus nooit heeft betaald

Circa 75 stuks meiden kleding bijna gratis
€ 35,00
link.marktplaats.nl
27-12-2019 - Mar
Hij is nu actief als "crossdresser". Maar goed dat ik hem even opzocht en nog niks heb verzonden....
06-01-2020 - Evelien
Ook mij heeft hij een paar dagen aan het lijntje gehouden en gezegd dat hij het geld had
overgemaakt. Het voelde al niet goed. Paar keer gevraagd naar achternaam maar die kreeg ik niet.
Gelukkig niets opgestuurd want ik doe dit pas als geld binnen is.

Ben toen naar adres gaan zoeken en kwam deze pagina tegen en wist genoeg.

Hij verkoopt op Marktplaats onder de naam René.

Hij moet van Marktplaats af. In al die jaren heb ik nooit te maken gehad met zo'n figuur.
26-01-2020 - Regina
Ondertussen is René nog steeds actief als "Crossdresser", hij blijft het proberen lijkt het. Door te reageren op mijn andere advertenties probeert hij vertrouwen te wekken. Uiteraard niks verstuurd zonder betaling. Doordat hij niet 0,40 wilde betalen voor een betaalverzoek maar het wel per post wilde ontvangen terwijl wij in dezelfde woonplaats wonen was ik al wat wantrouwend. Heb dit aan MP gemeld. Wordt toch tijd dat hij hier ook als verkoper wordt verwijderd ( nb al 14 jaar actief😁)
08-02-2020 - hwl
Vandaag actief onder de naam Cross.1 dag actief. Geblokkeerd en gemeld aan marktplaats.
13-02-2020 - Annette
Bij mij geboden op een sportBH onder de naam Cros (2 dagen actief) met de vraag of de BH gedragen is (terwijl dat duidelijk in de advertentie staat). Ik heb daar niet op gereageerd maar meteen een betaalverzoek gestuurd voor het geboden bedrag. Daar reageerde hij (uiteraard) niet op.
16-02-2020 - Kaatje
Ik ben vorige week benaderd door cros. Zij/hij gaf adres door met de naam Rene en vroeg of het dezelfde dag nog opgestuurd kon worden. Ik wachtte natuurlijk eerst op het geld. Later nogmaals gevraagd of het wel overgemaakt is.
Ja op maandag kreeg ik als antwoord. Daarna hoorde ik niets meer. 3 dagen later berichtte ik, dat ik dit raar vind en volgens mij dat zij/hij niets heeft overgemaakt. Ik zag dat profiel paar dagen actief is op MP n zelf geen advertenties heeft. Wilde doorgeven aan mp maar kreeg virtuele computer, waardoor het niet lukte. Ben adres gaan googlen en toen kwam ik op deze site. Thx door jullie nu weet ik zeker dat het een hij is en een oplichter. Heb hem ermee geconfronteerd. Hij heeft het wel gelezen maar niet terug gereageerd die lafaard. Weer opnieuw mp benaderd, kreeg eindelijk een persoon. Uiteindelijk is zijn account verwijderd! Maar ja, of dat nu voor altijd is???
23-02-2020 - HRR
Dag allemaal, fijn dat jullie deze melding gestart zjn, want ik was er al bijna ingetuind. Per toeval hier op uitgekomen. Meneer René heeft zich bij mij gemeld met een account Crossy, zelfde adres, en betaling komt niet aan.
Ik wacht nog even met iets bij hem door de brievenbus doen. (praktisch buren)
24-02-2020 - Sw
Deze man reageert nu met de naam Crossy op 1 van mijn advertenties. Zoals HRR al aangaf. Bedankt voor alle waarschuwingen.
24-02-2020 - hwl
U kunt een melding maken bij Marktplaats zodat hij onder deze naam verwijderd wordt.
03-03-2020 - Kelly
Hij is nog actief onder de naam ‘Crossy’. Zegt geld overgemaakt te hebben, maar dat is dus zijn trucje. Heb zelf niets opgestuurd en maak nu een melding bij Marktplaats zelf.
12-03-2020 - Nico84
Hallo,
'Rene' heeft het bij mij ook 2x geprobeerd om dameskleding te kopen van mij. Niet gelukt, omdat ik inderdaad altijd eerst betaling binnen wil hebben, of via de MP betaald wil hebben. Toen ik de 2de keer zijn adres zag, wist ik genoeg. Dat heb ik ook naar hem gestuurd, maar deed uiteraard of zijn neus bloede. Na volhouden betaald te hebben en de vraag een screenshot te sturen, uiteraard niets meer van hem vernomen. Eerste keer was onder de naam Muisje en 2de keer onder Cresso dacht ik. Inderdaad altijd accounts die nog maar kort actief zijn op MP. Aangezien ik zelf in Arnhem woon en voor de ** nog niet bang, ga ik eens langs denk ik...
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?