Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Roxanne eijs, Internetoplichting


Gemelde gegevens (Internetoplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internetoplichting
Gebruikte methode:
Marktplaats - product niet geleverd
Naam:
Roxanne eijs
Land:
Nederland
Gebruikersnaam:
Dvb,
Product:
Faber castell kleurpotloden
Bedrag:
€ 110,99
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Ik kwam op marktplaats een aanbieding tegen van Faber castell kleurpotloden, die ik heel graag wou hebben.
Mevrouw die dit verkocht was ontzettend aardig maar kwam al met een rare manier van betalen, namelijk via een revolut account. Dat vond ik een beetje raar dus heb toen naar een andere betaalmogelijkheid gevraagd, waarna we op Paypal uitkwamen. Mijn man heeft toen het geld overgemaakt naar Roxanne eijs. Later werd aangegeven dat de betaling binnen was en de potloden dinsdagmiddag op de post zouden gaan en ze mij de verzend code zou sturen. Toen ik vanochtend naar mijn berichten keek op marktplaats had ik nog steeds geen code ontvangen, ik heb nog een paar keer gevraagd waar de code bleef en waarom ze nu opeens haar advertenties verwijderd had, en nog steeds kreeg ik geen reactie. Dus ben ik gaan googlen op die naam en kwam meerdere berichten tegen van mensen die opgelicht waren door deze vrouw.


Deel deze melding

Reacties (6)


11-03-2019 - Gijs
Hartelijk dank voor deze melding. Ik ben vandaag met iemand in gesprek via Marktplaats, ook voor teken/schilderartikelen, en die vraagt me ook om over te maken op Revolut. Omdat het account pas een week bestaat op Marktplaats was ik al voorzichtig. Via google kom ik hier uit.
Toevallig ??????? heeft deze tenaamstelling ook iets van 'ijs' in zich, dus het zal me niets verbazen als het dezelfde mevrouw is.
Het contact is vriendelijk en netjes inderdaad.
21-03-2019 - Yet
Op marktplaats was ik al een tijdje op zoek naar Caran dache pastels. Afgelopen week vond ik een heel mooie aanbieding. Zij bood ook twee dozen Faber castell aan. Het contact met de verkoopster via marktplaats verliep heel vlot, ze kwam vriendelijk en geloofwaardig over.
Mijn gezond verstand heb ik helaas te snel aan de kant geschoven. Het bedrag heb ik overgemaakt naar een Revolut rekening. Ik heb enig speurwerk verricht maar kon niets vinden met de gegevens die ik van deze mevrouw had. Revolut rekening is kennelijk iets nieuws en ik ging daar te makkelijk mee akkoord. Ik ben nu al paar dagen in afwachting van een reactie/verzendcode, en zie nu dat ze al haar gegevens/andere advertenties heeft verwijderd. Ik herken veel in bovenstaande meldingen en begin me nu toch wat zorgen te maken.
21-03-2019 - mitchel
ook ik ben opgelicht door deze persoon . ik heb aangifte gedaan maar er word niets mee gedaan omdat het een buitenlands rekening nummer is is dit bij jullie ook zo ?
22-03-2019 - Gijs
Ik heb geen aangifte gedaan (ik ben immers niet opgelicht, heb op tijd besloten niet te betalen), maar heb alleen bij Marktplaats de adverteerder en advertentie gemeld als verdacht.

Ik zou jullie willen vragen dat ook te doen, maar aangezien de adverteerder (Whoops) weg is van Marktplaats, kan dat niet meer denk ik?? Wellicht heeft Marktplaats haar verwijderd.

Ik zou het wel heel erg vinden als jouw aangifte om de reden vh buitenlandse Revolut account niet wil behandelen..........

p.s. via Google leer je dat Roxanne Nieuwenhuis heet van haar achternaam, en haar man heet Eijs van zijn achternaam. Dus onder die andere naam kun je haar ook tegenkomen.
De tenaamstelling van de Revolut zou 'Sneeuw' zijn. "Maar dan zou ik een melding krijgen dat de tenaamstelling niet klopte, en dat moest ik gewoon wegklikken".
22-03-2019 - Yet
Dank voor jullie reacties. We hebben het helaas idd over dezelfde adverteerder whoops. Aka Natas uit Oud-Beijerland. Ik zal een melding maken over deze adverteerder bij marktplaats. Hopelijk, mocht ze weer opduiken, wellicht onder andere naam etc., mensen toch gewaarschuwd zijn voor deze verkoper.
10-09-2019 - Heleen
Ben ook opgrlicht door Roxanne ‘Eijs’ Eijs is trouwens de naam van haar partner, haar naam is Nieuwenhuis. Ze komenbuut de ongeving vsn Rotterdam maar het is mij onbekend waar ze nu zijn. Ik moet mog enkele duidenden euro’s van ze hebben. Aangifte herft geen zin omdat het zogenaamd een civiele zaak is. aanklagen kan maar heeft pas zin als ik weet waar ze zijn. Als iemand meer weet...
Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?