Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Frits teulings of s. nayiziga, Oplichting fraude


Gemelde gegevens (Oplichting fraude)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichting fraude
Gebruikte methode:
Internet marktplaats
Naam:
Frits teulings of s. nayiziga
Rekeningnummer / IBAN:
NL78BUNQ2291284258
NL78 BUNQ 2291 2842 58
Social Media Url:
Gebruikersnaam:
frits teulings
Product:
2 paragdim kaarten
Bedrag:
€ 80
Betaalmethode:
Bunq betaalverzoek
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Via Marktplaats ben ik in contact gekomen met deze adverteerder. Ik kon twee festival kaarten van 40 euro van hem overnemen. Ter verificatie moest ik hem een berichtje via Facebook sturen. Zijn Facebookpagina zag er betrouwbaar uit en ging ver terug. Hij gaf aan dat, zodra ik de betaalverzoek die hij zou sturen had betaald, hij mij de kaarten zou mailen. Nadat ik hem een bevestiging had gestuurd heeft hij me op Facebook geblokkeerd. Via Marktplaats nog contact met hem proberen te krijgen, maar daar reageert hij natuurlijk niet op. Ik heb een aantal vrienden van mij hem via Facebook een berichtje laten sturen met de vraag of hij de kaarten alsnog wilde mail. Na het gelezen te hebben blokkeerde hij hen ook en is zijn Facebookpagina niet meer zichtbaar voor hen. Ik heb bij de politie aangifte gedaan en ik heb bij Marktplaats een melding van zijn advertentie gemaakt.


Deel deze melding

Reacties (11)


10-08-2019 - Pink
Deze man is ook actief met Pink kaartjes. Opletten dus. Ik vetrouwde het niet en kwam al googlend bij deze melding.
10-08-2019 - Tess
Via marktplaats is vandaag een vriend ook opgelicht voor 80 euro.
Hij verkoopt loveland kaarten en stuurt deze nooit op (hij verwijst je door naar zijn Facebook pagina Frits Teulings. (Bijlage)
11-08-2019 - Hans
Dit is de man achter de nepaccounts. Gebruikt de naam van zijn zusje op Bunq bank en vanuit daar door naar zijn eigen rekening wat niemand ziet. Zijn al jaren actief op Facebook en marktplaats en lichten zeer veel mensen op! Zie bijgevoegd screenshot ze noemen hem al met de nickname 'fraude'!

Moet doorgegeven worden aan politie en justitie voor een grootschalig onderzoek! (Bijlage)
11-08-2019 - Anja
I had the same issue with Pink tickets... paid him/ Bunq account 80 Euro for two tickets (Bijlage)
11-08-2019 - Nicole
Hier hetzelfde. Het was ook te mooi om waar te zijn. Ik heb op wel 6 manieren gekeken of het betrouwbaar was. Alles zag er goed uit. Totdat ik betaald had en geen kaarten kreeg. Toen pas viel me op dat er een andere naam bij het betaalverzoek stond. En dus opgelicht.... Pas toen ik op die naam ging zoeken, vond ik deze melding. Had ik maar even verder gezocht...
Ik werd doorgestuurd naar de Facebook site van carel van Amersfoort. Zogenaamd 'z'n collega' zou gelijk het betaalverzoek aanmaken. Toen had er al een belletje moeten rinkelen. Maar zoals eerder gezegd: het zag er betrouwbaar uit. En uiteraard ook verblind door het enthousiasme om voor zo weinig geld naar Pink te gaan. Omdat het last minute was, zei hij nog.


11-08-2019 - Janine
Ik ben er helaas ook ingestonken. Voor €80 twee tickets voor Pink gekocht. Aangifte gedaan bij de politie én een melding gedaan bij de bank die hij gebruikte (bunq). En als je wilt zien hoe Tirolien Nayiziga eruit ziet... we hebben ‘m gevonden online. Ik geef deze info ook door aan de politie. Zijn voetbalclub etc. in Limburg kun je ook zo opzoeken, in het geval iemand nog bozer is dan ik :-) (Bijlage)
12-08-2019 - jan
Ik ben ook opgelicht door dezelfde persoon. Op soortgelijke wijze. Zie mij meling onder zijn naam s. nayiziga. De enige manier om geld op een legale wijze terug te krijgen is dat de politie een onderzoek instelt en hem zo kunnen aanhouden. Dan is er de mogelijkheid om via een schadeclaim geld terug te krijgen. Ik heb ook aangifte gedaan en de link van deze reacties toegevoegd. Laten we met zijn alle proberen de aangifte hoog op het prioriteitenlijst van de agenda van de politie te krijgen door gegevens en info door te geven aan de politie. In de bijlage nog een foto die hij stuurde nadat een familie lid info heeft proberen te krijgen. Ook een valse identiteit.
15-08-2019 - karolien
Hij is ook bezig met kaarten voor lowlands
15-08-2019 - Hannah
[email protected] (Bijlage)
15-08-2019 - bas teulings
Iemand heeft dus het FB account van mijn vader gehackt en licht hiermee mesen op. we wilden aangifte doen bij de politie maar die hebben pas 24!!! augustus hiervoor tijd. tot die tijd goed oppassen dus, iemand nog tips wat we nog meer zouden kunnen doen?
26-05-2020 - Tirolien nayiziga
Voor de goede orde, ik heb dus niemand opgelicht... 🤦🏾‍♂️
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?