Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Daphne, Internet oplichting marktplaats


Gemelde gegevens (Internet oplichting marktplaats)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internet oplichting marktplaats
Gebruikte methode:
Advertentie marktplaats
Naam:
daphne
E-mailadres:
Rekeningnummer / IBAN:
BE44735045712145
BE44 7350 4571 2145
Website / Webwinkel:
Gebruikersnaam:
ppro financial ltd
Product:
Kaartspel
Bedrag:
€ 35
Betaalmethode:
Ideal

Omschrijving van de melding:

Kaartspel gevonden via marktplaats en op zijn/haar verzoek betaald middels iDeal via zijn/haar eigen webwinkel, die er overigens redelijk professioneel uitziet. Stond een foto in de webshop van mijn naam op een briefje bij het betreffende product. Echter vervolgens geen verzendbevestiging gekregen ondanks herhaaldelijk verzoek. Product na een week niet ontvangen en de communicatie verloopt steeds grimmiger. Ik heb inmiddels melding bij Politie gedaan, bij de bank en nu ook hier. Hopelijk kan ik iemand voor deze valkuil behoeden.


Deel deze melding

Reacties (4)


03-12-2019 - Jet
Helaas ben ik er ook in getrapt. Ik kocht een jurk van 64 euro. Via dezelfde route als hier boven is beschreven. Erg jammer dat mensen zo vals en lelijk zijn om op deze manier aan geld te komen.
04-12-2019 - Els
Helaas voor mij exact hetzelfde verhaal betr. aankoop bloeddrukmeter. Heb melding gedaan bij Marktplaats. Marktplaats heeft desbetreffende account verwijderd. Hoe kan ik mijn geld terugkrijgen? Dit mag toch niet ongestraft blijven?
16-01-2020 - Luke
Ook ik ben op dezelfde wijze erin getrapt. Het ging om een Jaguar sleutelhanger, eigenlijk voor maar €13,75 het schip ingegaan. Communicatie bleef beleefd. Uiteindelijk kreeg dit een vreemde wending: ik kreeg een (veel goedkoper uitziende) sleutelhanger toegestuurd. Maar dan wel met het Peugeotlogo! Helaas plaatst Marktplaats nog steeds advertenties van deze oplichter, ondanks waarschuwingen.
08-04-2020 - Marc
Helaas lees ook ik dit te laat. In december iets besteld en in april nog niet geleverd. We praten over een auto onderdeel van 18.95, maar steeds maar smoesjes over douane, corona enz. Geld terug krijgen zal er niet inzitten ben ik bang, maar trap er niet in!!!
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?