Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Diana van zwol, Poging tot phishing via marktplaats


Gemelde gegevens (Poging tot phishing via marktplaats)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Poging tot phishing via marktplaats
Gebruikte methode:
Vraag om telefoonnummer en 1 cent over maken
Naam:
Diana van zwol
Land:
Nederland

Omschrijving van de melding:

Ik ben op Marktplaats benaderd door Diana von Zwol, zogenaamd voor interese in 1 van mijn advertenties. Vervolgens kwam het verhaal dat ze al een paar keer was opgelicht en dat ze om die reden aan mij vroeg haar €0,01 cent over te maken zodat ze zeker wist dat het bankrekeningnummer klopte. Vervolgens vroeg ze om mijn telefoonnummer. Ik was in eerste instantie bereid dit te doen maar vond het raar dat ik mijn telefoonnummer moest geven. Ik heb via de markplaats chatt app ook aan haar uitgelegd dat de betaalapp van Marktplaats relatief veilig is omdat je daar beide vooraf bent geverifieerd. Daar reageerde ze vervolgens niet op. Wel kreeg ik een dag later opnieuw een kort bericht; "uw telefoonnummer". Ik vond het raar dat ze inhoudelijk helemaal niet op mijn betoog over veiligheid reageerde. en dat ze 24 uur niets liet horen. Vervolgens dacht ik; laat ik haar voor de zekerheid even googlen. Toen stuitte ik bij MELDNU.NL op een al eerder gedane melding over deze Diana von zwol . Deze melding betrof iemand die WEL al haar nummer had gegeven en inlogcodes. Er is daar aangifte gedaan bij de politie. Gelukkig is het bij mij goed afgelopen maar deze persoon Diana von zwol is dus onbetrouwbaar. Hopelijk worden er niet nog meer mensen de dupe.


Deel deze melding

Reacties (10)


31-07-2019 - Marktplaatsverkoper
Vanmiddag zelfde verzoek gekregen van "Diana van Zwol" Ik vertrouwde het niet. Kwam bovenstaande melding tegen. Mijn argwaan werd bevestigd.
31-07-2019 - anita
Ik ben gecontacteerd door deze vrouw. Zij vraagt welke bank ik heb en gee'ft een adres in Gent om het pak op te sturen. Maar ze betaald niet.
"Ben al 2 keer opgelicht dus ben heel heel voorzichtig nu hiermee. Mag ik je vragen om je account te verifiëren via de 2dehands site. Als dat is gelukt durf ik direct te betalen👍🏻 "
Duidelijk een "bedriegster" .
Blokkeer deze vrouw aub.
31-07-2019 - Cas
Vandaag ook benaderd door Diana van Zwol via Marktplaats.
Toen de koop was gesloten en ik een betaalverzoek had gestuurd (adresgegevens had ze al gestuurd) kreeg ik volgende vraag:
'Sorry dat ik dit vraag maar ik Ben al 2 keer opgelicht dus ben heel heel voorzichtig nu hiermee. Kan ik je een verzoek van 1 cent sturen als dat is gelukt heb ik het direct op me rekening, en durf ik direct te betalen👍🏻'
Hierop geantwoord dat ik een geverifieerd verkoper ben op Marktplaats en dat hun betaalverzoek 100% veilig is. Hierop nog geen reactie gehad.
31-07-2019 - Cas
nu ook een 'tikkie' ontvangen (Bijlage)
01-08-2019 - Marktplaatsverkoper
Ik heb een contactformulier ingevuld van MP. Daar kreeg ik vandaag een reactie op:
Ik heb de gebruiker gecontroleerd en het gaat hier om een oplichter. Het account heb ik dan ook direct geblokkeerd. Als je weer zulke berichten ontvangt, dan kan je deze doorsturen via het contactformulier. Wij zullen dan weer een controle uitvoeren.

Met vriendelijke groet,
14-08-2019 - Portier
Zij is nog steeds actief op Marktplaats. Alleen onder de naam Diana. Gisteren heeft zij mij benaderd met exact dezelfde methode. Gelukkig op tijd afgekapt, nadat ik zag dat ik mijn gebruikersnaam + wachtwoord bank in moest vullen. Probeerde dit ook via Marktplaats te melden, maar het contactformulier niet vinden. Bij ‘stel een vraag’ kreeg ik reactie van een computer. Dat schiet ook niet op.
14-09-2019 - marktplaatsverkoper
Hier zelfde verhaal. Vraagprijs willen betalen, adres sturen, ik maak een betaal verzoek, dan zegt zij ivm angst voor oplichting 0.001 Euro te willen van mij via tikkie. Gelukkig niet ingestonken. Ze gebruikt nu trouwens andere naam: Samira Diana Gibson
datum 13 september 2019
15-09-2019 - marktplaatsgebruiker
Ze is nog steeds actief (14/09/19). nu onder de naam Samira Diana Gibson. Verder zelfde verhaal als bij anderen hierboven. Ben er niet in getrapt.
01-10-2019 - Eduard
Nog steeds actief (1 oktober), nu onder de naam L. Dijkhoff (via 2dehands.be).
14-11-2019 - Demet
Nog steeds actief! Nu onder naam Diana van Meulen.

Vroeg eerst om telefoonnummer, zodat ze tikkie kon sturen via whattsapp. niet gedaan

Daarna via externe website tikkie gestuurd!! Ook niet gedaan!
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?