Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Sandra van beek, Oplichting


Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichting
Gebruikte methode:
Telefoon
Naam:
Sandra van beek
Mobiel:
0685679249
E-mailadres:

Omschrijving van de melding:

via marktplaats eerst telefoonnummer en bankrekening vragen.

“ik had nog een vraagje. ben afgelopen jaar helaas vaak de mist in gegaan 🙈 is het goed als ik even een betaalverzoek stuur van €0,01? als u die aan mij betaalt zie ik dat rekeningnummer en naam kloppen. zou ik erg waarderen..”

dan een nep tikkie sturen zodat ze je rekening leeg kunnen halen.

“wil je me €0,01 betalen voor 'bevestiging identiteit' via
tikverzoek.club_deze link is geldig t/m 24 juli_”


Deel deze melding

Reacties (11)


19-07-2019 - karen
Uw verhaal lijkt exact op mijn verhaal. Alleen de persoon in kwestie heeft een andere naam gebruikt. Gelukkig is die 0,01 eurocent niet afgeschreven bij mij. Ik heb een afspraak staan bij de politie voor aangifte en moet nog opnieuw melding doen bij Marktplaats. Sterkte ermee...
23-07-2019 - Kate
Dezelfde situatie hier. Bij mij was het Linda. Adres was nep. Die persoon blijft gewoon hetzelfde nummer gebruiken, wij kunnen hem/haar niet stoppen. Ik weet niet of ik een Melding bij de politie kan doen, want ik heb eigenlijk niet betaald. Waarom bestaat zo een oplichters lijst niet bij Marktplaats zelf??
08-08-2019 - Rich
Dezelfde situatie hier.
Dit keer doet ze zich voor als ( Laura) (Bijlage)
11-08-2019 - Cristina
Precies hetzelfde verhaal hier, ditmaal met een Erika. Zelfde telefoonnummer, ook hetzelfde verhaal. Account op marktplaats is al 11.5 jaar actief...
18-08-2019 - Jaz
Hier hetzelfde verhaal. Via marktplaats bod op artikel gehad, daarna verhaal over problemen bij eerdere ervaringen waarvoor graag 0,01 cent overmaken via tikverzoek.club Wij vertrouwden het niet en zijn op internet gaan zoeken. Toen kwamen we achter deze verhalen met hetzelfde nummer en zelfde oprichtingsverhalen (dank voor het delen!! Anders waren wij er ook ingetrapt!!) Toen we er niet op ingingen werd de persoon boos en dreigend, erg vervelend.
Hierbij een foto die gebruikt wordt, zal vast van een onschuldig iemand zijn. Maar lijkt daardoor wel geloofwaardig. (Bijlage)


21-08-2019 - Melden bij Google
Zelfde ervaring gehad. Meld a.u.b. allen de website tikverzoek.club bij Google: safebrowsing.google.com
29-08-2019 - Jamila
Ik heb net ook een bericht via marktplaats ontvangen van deE persoon:
Goedendag, ik ben geïnteresseerd en zou deze graag over willen nemen voor de gevraagde prijs op de advertentie. Ik woon alleen niet in de buurt dus als het kan graag opsturen. De verzendkosten betaal ik uiteraard. Bij akkoord ontvang ik graag de juiste bankgegevens + mobiele telefoon nummer.

Mijn gegevens zijn:
C. Bakker
Vondellaan 284
9721 LM
Winsum

Ik ging eerst googlen en las dus deze manier van oplichterij! Ik heb geen 1 cent overgemaakt omdat ik het niet vertrouwde
29-08-2019 - Cristina
nos.nl

Het lijkt erop dat ze opgepakt zijn
01-09-2019 - Jordy
Hallo allen,

Ik heb dit zelf net ervaren, ik klikte erop en vond de site raar. Ik vertrouwde het niet en heb erop gegoogled, gelukkig kwam ik op deze site, hoop dat dit nog veel mensen kan helpen!
04-09-2019 - Esther
Vandaag precies hetzelfde ervaren en exact dezelfde tekst doorgestuurd gekregen. Eenmaal op de link geklikt vertrouwde ik het niet helemaal, maar vond de persoon ook opdringerig overkomen. Daarna een link teruggestuurd met een artikel over betaalverzoekfraude via Whatsapp en gezegd dat ik er niet op in zou gaan. De persoon in kwestie liet vervolgens niks meer van zich horen.
04-09-2019 - Truus
Wij hebben het net ook gehad. Hetzelfde bericht en andere foto's dan hier al weergegeven. Als je het nummer intypt op Facebook krijg je een of andere vent. Ik ga aangifte doen in ieder geval
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?