Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

K. van megen, Bijna oplichting internet


Gemelde gegevens (Bijna oplichting internet)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Bijna oplichting internet
Gebruikte methode:
Advertentie marktplaats
Naam:
K. van megen
Rekeningnummer / IBAN:
DE35100110012628869516
DE35 1001 1001 2628 8695 16
Gebruikersnaam:
gert
Product:
Babyphone alecto
Bedrag:
€ 45

Omschrijving van de melding:

1 juni 2019, had ik interesse in een alecto babyphone, die aangeboden werd door gert uit asten (mp account), maar in berichten stond onderaan kaylee.

de deal was snel gesloten en ik vroeg om gelijkoversteken, maar dat kon niet, want hij/ zij had een duitse bankrekening:
de35 1001 1001 2628 8695 16 tnv k. van megen.

omdat het geen nederlandse bank was en via gelijkoversteken niet mogelijk was en de persoon nog maar 4 dagen actief op mp was, ging ik twijfelen. (in jan 2019 ook opgelicht, houd je scherp) besloot het uiteindelijk niet te doen. mijn berichten, die ik na een paar dagen stuurde, waarin ik voorstelde 50% te betalen en bij ontvangst de rest, werd niet meer op gereageerd en ook niet meer gelezen.

al snel stond bij het product gereserveerd! snapte ik ook, gezien de prijs aantrekkelijk was. de persoon had meerdere advertenties zoals dierentuin kaartjes, dierenbenodigdheden e.d. ook daar stond al snel gereserveerd bij.

ik besloot vanwege mijn onderbuik gevoel het account te volgen. de eerste weken hield ik de mp beoordelingen in de gaten, maar er gebeurde niets, buiten dat advertenties verdwenen. nu stromen op alle advertenties de 1 sterren binnen, dat mensen geen produkt hebben ontvangen. het account is niet meer actief. mijn onderbuik gevoel klopte dus.. vind het sneu voor de gedupeerden. doe vooral aangifte en een gewaarschuwd mens, telt voor 2. wees allert, genoeg oplichters actief!
 


Deel deze melding

Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?