Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

NL46INGB0684233312, Internetoplichting marktplaats


Gemelde gegevens (Internetoplichting marktplaats)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internetoplichting marktplaats
Gebruikte methode:
Bestelling niet leveren
Land:
Nederland
Mobiel:
0686200144
Rekeningnummer / IBAN:
NL46INGB0684233312
NL46 INGB 0684 2333 12
Gebruikersnaam:
van dommelen
Bedrag:
€ 240

Omschrijving van de melding:

de naam maikel van dommelen is vals. het mobiele nummer klopt in zoverre dat ik 'maikel' aan de telefoon heb gehad. gaf vals woonadres op, dat ik niet bij deze melding zet. iban-nummer leek bij eerdere controle koosjer, maar gaf later wel degelijk melding van fraude. kan zijn dat ik eerder iets fout heb gedaan. 240 euro overgemaakt, 'maikel' heeft vervolgens nooit geleverd. zijn account was volgens marktplaats overigens gehackt, want het stond op een andere naam. zelf gaf hij als verklaring dat de eigenaresse een bekende van hem was. ik heb haar gebeld, omdat haar telefoonnummer stond gepubliceerd en later op haar verzoek is weggehaald. ze had hem hierover namelijk bericht, waar ik een screenshot van heb gezien en ze bevestigde dit ook aan de telefoon. ergens 'kennen' zij elkaar kennelijk, want het speelt zich af in assendelft en dat is een dorp. ik begrijp alleen niet wat het doel is van jonge knul om een vrouw die wellicht zijn moeder had kunnen zijn op deze manier te terroriseren en daarbij vervolgens diverse mensen op te lichten.

enige 'positieve' is tot dusver dat er in de afgelopen dagen meerdere klachten over hetzelfde account zijn binnengekomen. marktplaats heeft het account verwijderd.


Deel deze melding

Reacties (2)


18-07-2019 - Marianne
Ook op 14 juli iets bij deze meneer gekocht. Gecommuniceerd via de MP omgeving. Link voor gelijk oversteken gekregen en betaald. Maikel zou het direct naar het postkantoor brengen en de track en tracé code sturen. Nooit meer iets gehoord. Account inderdaad verwijderd nu. Geld kwijt, 350 €.
18-07-2019 - dasistmeinteil
Hartelijk dank voor je reactie. Je kunt melding doen via het mailadres [email protected] en uiteraard verdient het de aanbeveling om, indien dit nog niet is gebeurd, het feit aan te geven bij de politie.


Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?