Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

0612066964, Internetoplichting middels omleiding betaling


Gemelde gegevens (Internetoplichting middels omleiding betaling)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internetoplichting middels omleiding betaling
Gebruikte methode:
Bericht via whatsapp
Mobiel:
0612066964
Betaalmethode:
QR code internetbankieren

Omschrijving van de melding:

Via What’ app contact gezocht voor onze caravan, moest allerlei legitimatie hebben voor de echtheid van het handelen..en gaaf zijne eerst. Familiefoto bij zijn profiel staan. Was eerst heel enthousiast en keurig..later dwingend dat hij het geld wel wilde overmaken en wilde het vandaag nog rond hebben..gezegd dat ik op het gemakje ging kijken. Geïrriteerd en wilde niet via Marktplaats chatten en/of geld overmaken. Nou dan ging de deal niet door..prima.. maar wel rijbewijs en ING bankpas gescant..dus bang dat hij onder mijn naam verder gaat frauderen.
M.v.g. Janine Flipse


Deel deze melding

Reacties (6)


28-06-2019 - Gerrit Wessels
Deze oplichter probeerde dit ook bij mij bij de verkoop van onze caravan. In het verkooptraject via Whatsapp (hij zat in het buitenland met vakantie en was bovendienslecht horend....zijn bankpas en rijbewijs opstuurde. Ik heb als blijk van mijn identiteit de voorzijde van het rijbewijs en bankpas verstuurd. Daarna nam hij contact op met het feit dat hij zg. zakelijk wilde overmaken (het alarmlicht ging direct branden). gesprek afgebroken en hij vond het kinderachtig......
28-06-2019 - Edmo
Met een kopie ID en een kopie van de bankpas kan men een rekening bij een internetbank openen. Met een smoes vraagt men dan om een klein bedrag (voor het vertrouwen) over te maken naar de zakelijke rekening. Mocht je het bedrag toch overmaken dan heb je niets vermoedend een eigen internetrekening geopend, welke de oplichter gebruikt voor fraude.
28-06-2019 - Ger
Ook 28-06-2019 nog actief. Probeerde mijn ouders op te lichten op dezelfde manier als hierboven beschreven bij de verkoop van hun caravan. Hij stuurde ook ons dubbele legitimatie en kopie van een bankpas op. Gelukkig geen persoonlijke gegevens verstrekt.
29-06-2019 - Vera
Ook hier zelfde ervaring via whatsapp gereageerd op onze advertentie marktplaats. Helaas ook mijn gegevens gestuurd, gelukkig verder niks geaccepteerd. Melding gemaakt bij de bank.
03-07-2019 - HJW
Ook ik had een caravan te koop staan op Marktplaats en werd benaderd door een persoon welke ID fraude pleegd. Het vervolg is identiek aan de andere verhalen hiervoor met daaraan toegevoegd dat ik er wel ingetuind ben en de oplichter toegang verleend heb tot mijn mobiel bankieren, waardoor hij via een sum-up mobiel betaalapparaat geld van mijn rekeningen afgehaald heeft. Foto van mijn bankpas en (verlopen) id-kaart zijn dus nu helaas ook in omloop.
03-07-2019 - Laurens
Helaas heb ik hetzelfde verhaal. Caravan te koop en een crimineel met valse gegevens wil daarmee zaken wil doen. Koper had zo'n goed verhaal en vragen dat je het echt is. Dus ook mijn kopie rijbewijs en bankgegevens gestuurd, Vandaag heb ik alles laten blokkeren. Waarschijnlijk zijn mijn gegevens nu ook in omloop.
Ik heb de persoon van wie de ID is gestolen zelf ook benaderd. Blijkt dat hij tegenover mijn werk werkzaam is, echt toeval! Prima en eerlijk persoon waar helemaal niets mis mee is! We hebben samen een bak koffie gedronken en ons leed gedeeld.
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?