Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Rick de Brabander, Internet oplichting marktplaats


Gemelde gegevens (Internet oplichting marktplaats)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internet oplichting marktplaats
Gebruikte methode:
Contact via marktplaats
Naam:
Rick de Brabander
Land:
Nederland
Rekeningnummer:
NL05RABO0154548901
NL05 RABO 0154 5489 01
Gebruikersnaam:
rick
Product:
Pokemon Heartgold
Bedrag:
€ 17
Betaalmethode:
Bankoverboeking

Omschrijving van de melding:

Met de verkoper een deal gesloten voor €16,80. De betaling meteen gedaan en de verkoper geeft aan de het product een aantal dagen later wordt verzonden. Na deze dagen contact opgenomen met verkoper en die geeft vervolgens aan geen geld te hebben ontvangen. De bank daarentegen geeft aan dat de overboeking geslaagd is dan het geld op de rekening van de verkoper staat. Met dit bewijs naar de verkoper gegaan maar die doet alsof hij nooit iets heeft ontvangen.


Deel deze melding
Reacties (7)


25-06-2019 - Sharon
Mij is precies hetzelfde overkomen afgelopen week alleen bij mij gaat het om een bedrag van €30. Betaald, geeft aan paar dagen later te versturen vanwege vakantie maar verstuurd niets en negeert je berichten.
Rabobank ingelicht, aangifte gedaan en bij 5 aangiftes gaat politie er werk van maken.
23-07-2019 - Floris
Deze persoon probeerde me ook op te lichte met een of andere rare smoes. Ik had het spel pokemon soulsilver willen kopen en Ik wilde betalen via marktplaats betaalverzoek maar dat kon niet volgens hem. Het zou 1 dag duren voordat hij het geld pas had en morgen zou hij op vakantie gaan. Ik heb gezegd dat als je via marktplaats betaald je meteen kan zien dat er betaald is. Hik wilde perse via bank overschrijving omdat er via internet en tv veel geklaagd wordt over oplichting via betaalverzoeken. Ik vertrouwde het voor geen meter. 2 vrienden van mij geregeerd op de zelfde advertentie. Ook die 2 mochten geld overmaken. We hebben gezegt dat het geld overgemaakt was van de eerste persoon. Rick zei van ik check het straks ben nu druk bezig. De andere vriend evem later gereageerd en hij kon evengoed nog geld overmaken ook al wist rick dat de andere vriend al geld had overgemaakt. Dit is duidelijk geld innen en niets versturen. Heb al via facebook zijn gezicht achterhaald. Echt nog een snot jong van net 18 volgens mij. Marktplaats meteen ingelicht.
23-07-2019 - Floris
Zijn marktplaats account

Advertenties van gebruiker 21809505
marktplaats.nl
23-07-2019 - Wendy
Goedemiddag,

Hier spreekt Rick zijn moeder, zouden alle gedupeerde even contact met mij op willen nemen op vangulikwendy@gmail.com het betreft een complexe situatie, graag zou ik het willen toelichten op mail en willen oplossen.

Groetjes

Wendy
23-07-2019 - Sharon
Ik heb u bij deze een mail gestuurd. Inmiddels ben ik er achter dat hij me niet 1 maar 2 keer heeft opgelicht! Ben er gewoon weer in getrapt maar nu onder zijn ander account.
Ik ben benieuwd hoe u tot een oplossing wil komen. Ik wil gewoon mijn geld terug. Ik heb ook weer opnieuw aangifte gedaan.
23-07-2019 - Koper
Het is inmiddels opgelost. Ik heb mijn geld teruggekregen.
23-07-2019 - Sharon
Is opgelost, bedrag is teruggestort!


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?