Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Koen, Marktplaats oplichting


Gemelde gegevens (Marktplaats oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Marktplaats oplichting
Gebruikte methode:
Marktplaats gelijk oversteken link
Naam:
Koen
Land:
Nederland
E-mailadres:
Gebruikersnaam:
Koen
Product:
Samsung Galaxy s9plus
Bedrag:
€ 535
Betaalmethode:
Gelijk oversteken

Omschrijving van de melding:

Zogenaamde koper wilde middels gelijk oversteken mijn Samsung Galaxy S9plus met veel accessoires overnemen voor 535 euro incl. Verzendkosten.
Hij gaf mij zijn adres en ik gaf hem mijn gegevens voor transactie, waaronder ook mijn mailadres en telnr. Dit leek me logisch voor de communicatie.
Even later kreeg ik een mail van Marktplaats (dacht ik althans) waarin stond dat de koper het geld had overgemaakt en dit nu op een tussenrekening van Marktplaats stond. Zodra ik de Track&Trace code had doorgegeven zou de koper mij een seintje geven als hij het pakket had ontvangen. Daarna zou het geld worden overgemaakt naar mijn rekening. Zo gaat het normaalgesproken ook, dus ik had geen argwaan.
Pas toen ik steeds maar geen ontvangstbevestiging kreeg van koper werd ik nerveus. PostNl gaf aan dat het pakket al een dag eerder was bezorgd en afgescand. Ik ging nog eens kijken naar de mail van 'Marktplaats', en toen werd me alles meteen duidelijk.
Afzender was [email protected], dus zonder 't'. Ook zag ik een spelfout :"Als de Track & Trace-gegevens aangeven dat het pakket bezorgd is, zullen wij uw uitbetalen binnen 24 uur"..."uw". Dat was voldoende info om meteen aangifte te doen bij de politie en Marktplaats.

Helaas had ik beter op moeten letten met de betaalservice, want normaalgesproken krijg je een pop up in de berichtenservice die aangeeft dat koper heeft betaald, en niet via de mail. Alleen was ik te onervaren om dit te voorzien. Ook vind ik dit de verantwoordelijkheid van Marktplaats om hierin duidelijker te zijn naar de gebruiker, door middel van een waarschuwing die bij de 'gelijk oversteken' service staat zodat je bewust bent van de te nemen stappen en wat wel en wat niet bij de te nemen stappen hoort.

Ik ben mijn geld kwijt, daar twijfel ik niet over. Erg zuur en het weerhoudt me van verder handelen op Marktplaats, zeker als het om grotere bedragen gaat. Laat dit een waarschuwing zijn voor iedereen om nog beter op te letten bij het kopen en verkopen en alles grondig te checken voordat je met iemand in zee gaat.


Deel deze melding

Reacties (1)


19-08-2019 - andre
Twee dingen zijn vreemd: MARKTPLAAT zonder S (dus geen marktplaats, Marktplaats zou deze fout nooit maken) en een marktplaatsB e-mails adres. Een B erachter? Oplichting? (Bijlage)


Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?