Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Domini Narloch, Internetoplichting Marktplaats


Gemelde gegevens (Internetoplichting Marktplaats)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internetoplichting Marktplaats
Gebruikte methode:
Marktplaats en Whatsapp
Naam:
Domini Narloch
Land:
Duitsland of Nederland
Telefoon:
0617950473
Mobiel:
0617950473
Rekeningnummer / IBAN:
DE11100110012623939632
DE11 1001 1001 2623 9396 32
Gebruikersnaam:
Volvo
Product:
Kobo aura h2o 2nd 6,8
Bedrag:
€ 105
Betaalmethode:
Bankoverschrijving
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Verkoper doet zich voor als Domini Narloch en biedt gesealde ereader aan onder gebruikersnaam Volvo, 13,5 jaar actief op marktplaats . Na reactie en overeenkomen van deal verder via WhatsApp. Zit in verhuizing, zegt hij, naar Duisburg. Afspraak dat hij verstuurt met track and trace. Bankrekeningnummer is Duits. Afspraak helft van overeengekomen bedrag vooraf andere helft na levering. Geld gestort maar na vraag track and trace moet hij even zoeken en vervolgens haalt hij profiel foto weg opent berichten niet meer (wrs blokkeert hij je telefoonnummer).
Ik heb vriendin laten reageren op zijn advertentie om te vragen of de Ereader nog te koop is en wat zijn bodemprijs is. Hij reageert bevestigend en bodemprijs is 100 euro.
Op marktplaats heb ik advertentie gezet met zijn gegevens in groep e-readers en hoe hij te werk gaat. Graag aangifte doen tegen hem en mocht je gedupeerd zijn ook bij marktplaats melding maken voor verdachte verkoper.

Deze persoon is ook op marktplaats actief als verkoper All you need is love.

Andere slachtoffers hebben zich bij mij gemeld. Zij geven aan dat B&B uit Budel, Aron, Ronald  Bemer allemaal dezelfde persoon met het zelfde riedeltje over verhuizing naar Duisburg die probeert mensen geld afhandig te maken.


Deel deze melding

Reacties (10)


29-05-2019 - Ferdinand
Ik ben er ook ingetrapt ik had een videokaart bij hem gezien en we hadden een afspraak eerst de eerste helft betalen en als ik het heb dan de andere helft maar ik vroeg ook om een track en tracé nummer maar toen zijn hij ja ik ben nu aan het sporten ik stuur hem zo maar na een paar ? En nog een paar ? Kreeg ik niks meer
29-05-2019 - Domini Narloch
Goed dat je hierop gereageerd heb! Dat zal helpen bij de opbouw van het dossier! 👍🏼
30-05-2019 - Amin Idris
Ik heb op 27-5-2019 85 euro overgemaakt voor een Nespresso apparaat en niets ontvangen. De bewuste "Domini Narloch" neemt de telefoon niet op en reageert niet meer op Marktplaats en Whatsapp berichten. De werkwijze is exact gelijk als door de 1e melder beschreven. Ik heb aangifte gedaan bij de Politie en als het goed is gaat er een deel van de aangifte naar Marktplaats. Ik begrijp niet dat Marktplaats niet sneller handeld want ik lees meer berichten over oplichting door deze persoon.
31-05-2019 - jjj
Het zelfde met een airfryer.
02-06-2019 - Paul
Hetzelfde bij mij ook aPhilips airfryer xl ook verhuisd naar Duisburg contact via marktplaats en wattsapp Na deal verwijdert en blokkeerde hij je.
Wel gemeld bij marktplaats en internet fraude aangifte gedaan bij politie
Ik raad iedereen aan dit te doen
Marktplaats gebruikte deze de naam Road, deze hebben hem verwijderd.
08-06-2019 - Oetgrunn
Ook opgelicht met een Ereader, zelfde verhaal (Duisburg, verhuizen blabla), ook aangifte gedaan. Wel bijzonder dat deze persoon nu nog steeds actief kan zijn met hetzelfde telefoonnummer. En bijzonder dat gebruiker toen ik wilde kopen meerdere jaren actief was op Marktplaats, hoe dat kan snap ik echt niet.
08-06-2019 - Domini Narloch
De advertentie die ik op mp zette om te waarschuwen tegen hem is door mp verwijderd omdat dit tegen hun gedragsregels is. Nu reageer ik op zgan ereaders die voor weinig geld worden aangeboden en vraag foto van serienummer of aankoopbon ivm evt garantie. Meestal krijg ik die niet. Vaak is er ook geen ID check, of ideal betaling optie. Bij advertentie die al een tijdje staat met veel mensen als favoriet aangemerkt is er vaak sprake van oplichting. Ik meld dat als verdachte verkoper en inmiddels krijg is vaker van mp bericht dat de advertentie waarop ik gereageerd heb is verwijderd omdat er mogelijk sprake is van fraude. Ik denk dat dit de beste manier is om dit soort prutsers aan te geven. Domini Narloch laat geld overschrijven naar een bank uit Berlijn, N26. Op hun site kun je via klantenservice chat klacht indienen, je moet dan je gegevens en politie aangifte bijvoegen en gaan ze ermee aan de gang . Ze zijn hem al aan het onderzoeken maar hoe meer mensen dit doen des te meer kans dat ze er actiever mee aan de slag gaan. Bij ibancheck krijg je inmiddels op zijn bankrekeningnummer een waarschuwing dat mogelijk dat nummer gebruikt wordt voor fraude. Dus goed dat jullie het er niet bij laten zitten en moeite nemen om te melden. Dit zal andere potentiële slachtoffers zeker helpen! Tnx daarvoor! Mvg Nicky
14-06-2019 - Gedupeerd
Ook 100 euro betaald voor Kobo e reader.
Gegoogeld maar kon toen niks over hem vindeN.

Nu helaas wel...
19-07-2019 - Amin Idris
Ik kreeg het volgende bericht van Marktplaats. Daarom hierbij het verzoek om het ID (ID's) hier door te geven dan stuur ik het door naar de fraude afdeling van Marktplaats.

Goedemiddag Amin,

Wat naar dat je de zelfde gebruiker die jou heeft opgelicht tegen komt.

Ik zie dat het account waarover je aangifte hebt gedaan wel gesloten is.
Graag wil ik ook even het account controleren die je tegen bent gekomen, zou je mij hiermee willen helpen?

Zou je mij screenshots en een gebruikersID kunnen sturen?

Op de volgende manier kan je de gebruikersID van de (ver)koper vinden, deze heb ik nodig de gebruiker te vinden en mogelijk actie te ondernemen tegen deze gebruiker.

Als je op een pc of laptop inlogt op je Marktplaats account kan je in het gesprek met deze koper op de naam klikken. In je adres balk vind je dan een link marktplaats.nl gevolgd met een nummer. Dat nummer ben ik nodig.

Alvast bedankt en ik wens je een hele fijne dag!

Met vriendelijke groet,

Diana

Afdeling gebruikersbescherming
19-07-2019 - Amin Idris
Ik heb zojuist ook nog een keer contact gehad met de bank van deze oplichter, de N26 Bank (zie transcript bijlage)

Zoals je kunt lezen is de response erg traag en de bereidheid om te helpen idem. Op 30 mei heb ik politie aangifte gedaan en ook deze aangifte aan deze bank en aan Marktplaats doorgegeven. Maar van helemaal niemand heb ik een reactie ontvangen (tot ik weer met Marktplaats ging mailen deze week). Het lijkt toch best goed te lonen deze oplichters praktijken. :-/ (Bijlage)
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?