Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Teun, Oplichting via Marktplaats


Gemelde gegevens (Oplichting via Marktplaats)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichting via Marktplaats
Gebruikte methode:
Advertentie Marktplaats
Naam:
Teun
Mobiel:
0610720766
Rekeningnummer / IBAN:
NL83INGB0009448072
NL83 INGB 0009 4480 72
Product:
Auto's verkopen

Omschrijving van de melding:

Adverteren met auto's die niet van hun zijn, en aanbetaling vragen.


Deel deze melding

Reacties (6)


22-05-2019 - Slachtoffer
Opgelicht op marktplaats door deze meneer. Hij bood een volkswagen polo aan. Hij deed zich voor als ene Teun Pijnenburg als medewerker van een autobedrijf. Vraagde vervolgens een aanbetaling van 25%. Bleek een oplichter te zijn. Geld weg dus. De autobedrijf heeft inmiddels laten weten dat de medewerker er niets te maken heeft. Oplichter heeft meerde mensen opgelicht. De oplichter heeft zijn naam dus gebruikt. Autobedrijf ook al aangifte gedaan. Het geld was overgemaakt naar een ing rekening op naam DD Widmann. Rekeningnummer: NL83ingb0009448072
04-06-2019 - Slachtoffer 2
Dezelfde man heeft mij ook opgelicht maar dan via autoscout24. Deze man deed zn eige voor als bram met telefoon nummer 0682708296 . Ook een aanbetaling gevraagt van 25%. Aangifte is gedaan.
06-06-2019 - Slachtoffer 3
Ook opgelicht door dezelfde persoon. Deed zich voor als Autobedrijf Schoondermark. Auto volledig betaald. Wellicht zijn er meerdere mensen hiermee bezig en kunnen we elkaars aangifte aan elkaar relateren?
16-06-2019 - Frank
Zelfde meegemaakt maar dan enkele maanden geleden. Heb de bewuste man een tijd op de voet gevolgd. Lijkt een groep te zien.

Werkwijze is altijd hetzelfde: goedkope auto, km stand om en nabij 100.000 km. Prijs 5000-10.000 euro. Aanbetaling vragen. Koppeling met een bestaand bedrijf leggen etc. Twee fouten worden gemaakt, autoscout account staat op particulier ipv bedrijf en het 06 nummer matcht nooit met het bedrijf. Verder is de man goed overtuigend. Meerdere malen aan de lijn gehad en weet direct te verzinnen waarom het nummer niet klopt of dergelijke.

Verder is de werkwijze nog een stuk complexer. Ik heb deze man weken gevolgd door advertenties af te speuren. Iedere dag +- 5 nieuwe advertentie s met een nieuw nummer (Lebara of Vodafone) en vervolgens ook nog iedere keer een andere naam + rekeningnummer. Ik heb ongeveer 30 nummers weten op te slaan, op het mment dat die betrapt wordt blokkeerd die je en vernietigd die de simkaart. In enkele gevallen na een paar dagem weer actief op een van de eerdere nummers. Wellicht om oplichting met andere mensen af te handelen.

Let dus ontzettend goed op! Voor mijn gevoel is dit een georganisseerd team. Hoe ze zoveel rekening nummers kunnen bemachtigen is mij een raadsel gebleven. Ben er wel achter gekomen dat je bij vrijwel iedere bank 5-10 rekeningnummers aan kunt maken nadat je eerste account geverifieerd is. Tevens kun je bij de nieuw aangemaakte accounts gewoon je naam wijzigingen.

Een kleine tip hoe je de nep advertenties snel kunt herkennen: op autoscout word een / voor een ' toegevoegd bij een gekopierde advertentie. Zie je dus 1 of meerdere malen //// let dan goed op, deze advertentie is gekopieerd. Dit geeft natuurlijk geen zekerheid dat het een oplichter is omdat een normaal mens dit ook kan doen. Maar de oplichter gebruikt altijd dezelfde advertentie lay-out.
20-06-2019 - Slachtoffer 3
marktplaats.nl

Gaat nog steeds door.
21-09-2019 - Willem
En nog eentje, gelukkig doorzien: marktplaats.nl
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?