Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Cristophe Lindqvist, Fraude internet


Gemelde gegevens (Fraude internet)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Fraude internet
Gebruikte methode:
Advertentie op Autoscout24
Naam:
Cristophe Lindqvist
Land:
Sweden
Rekeningnummer:
ES5320859282230330489820
ES53 2085 9282 2303 3048 9820
Gebruikersnaam:
Cristophe
Product:
Auto
Bedrag:
€ 7400
Betaalmethode:
Bankoverschrijving
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Via autoscout een Merceds Benz C180 gevonden. Contact met verkoper gezocht. Advertentie gaf aan dat auto in Nederland zou zijn. Eenmaal contact met verkoper gaf verkoper aan dat hij sweeds is en hier tijdelijk heeft gewerkt en daarom ene Nederlandse auto had aangeschaft. Hij zou inmiddels terug in Sweden zijn, zo ook de auto. Die zou in Stockholm staan. De auto zou hij via transport bedrijf naar nederland laten transporteren. We waren een prijs overeengekomen van 7400 euro. De helft overmaken zou volgens de verkoper genaamd Cristophe Lindqvist voldoende zijn om de auto te laten transporteren. De auto mochten we bij aankomst in Nederland 5 dagen uit proberen en als we de auto niet wilde zou deze terug gaan naar Sweden en wij ons geld terug krijgen. Hij zou alles in gang zetten met het transport bedrijf. Kort daarna kregen we mailtjes van het transportbedrijf. Ook met track & trace code. We kregen ook transportdocumenten met de gegevens erin,
Zag er allemaal netjes uit .
Ik twijfelde over het feit dat transport bedrijf heel snel reageren binnen paar minuten dus ik kopieerde de bank rekening nummer en ging googlen naar het bank rekening gegevens en bedrijf gegevens en ik find op melding.nl het zelfde verhaal maar met kleine aanpassingen zoals denmark in plaats van Sweden of citroen in plaats van Mercedes-Benz. So ik schrijf de verkoper in Sweden dat ik het heel bedrag zou betaalen aan het transport bedrijf zonder het auto 5 dagen probeeren wanneer de auto naar mij gebracht wird. Ik hoorde daarna nix meer van him.....dus fraudeurs.
jullie er wat mee kunnen? Ik hoop dat iemand dit op tijd leest en er niet in trapt. Bijgaande een document van fraude auto kenteken .


Deel deze melding

Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?