Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

NetLevel B.V. Doneeractie.nl, Fraude internet


Gemelde gegevens (Fraude internet)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Fraude internet
Gebruikte methode:
Internet
Bedrijfsnaam:
NetLevel B.V. Doneeractie.nl
Naam:
Floris van Haaster
Adres:
Professor Brouwerlaan 23
Postcode:
1262AD
Plaats:
Blaricum
Land:
Nederland
Website / Webwinkel:
Gebruikersnaam:
H. Vasilda
Product:
Crowdfunding
Bedrag:
€ 3947
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Crowdfunder en exploitant doneeractie.nl steken donaties voor kansarme kinderen in eigen zak

Onze Stichting zet zich in voor kansarme en misbruikte kinderen op het Indonesische eiland Lombok. Onze opvanghuizen en scholen zijn echter vorig jaar zwaar getroffen door aardbevingen die de kinderen tijdelijk van onderdak en onderwijs beroofd hebben. Helaas hebben partijen met verkeerde bedoelingen misbruik gemaakt van de situatie die onze donoren, onze stichting, maar uiteindelijk onze kinderen op een onaanvaardbare manier benadeeld hebben.

De vennootschap Netlevel B.V. is exploitant van Doneeractie.nl en stelt als zodanig gebruikers in de gelegenheid donatie acties te starten, om aldus donaties van donoren te ontvangen, met de uiteindelijke bedoeling van besteding van de middelen ten gunste van het omschreven goede doel. Netlevel B.V. toucheert via doneeractie.nl inkomsten uit een commissie van minstens 6% per donatie en genereert derhalve inkomsten van iedere donatie, legitiem of te kwader trouw. Eén gebruiker van het platform, gebruiker ‘Hans Vasilda’ (waarschijnlijk een schuilnaam) is een fundraising actie gestart, gefingeerd ter ondersteuning van onze stichting. Via deze fundraising actie zijn duizenden euro’s van donateurs afhandig gemaakt, heeft Netlevel B.V. Doneeractie.nl inkomsten gegenereerd, maar heeft onze stichting geen enkele donatie of ondersteuning ontvangen.

Verontwaardigd hebben wij van Stichting Peduli Anak na ontdekking van deze malversaties, contact gemaakt met Netlevel B.V. Doneeractie.nl en melding gemaakt hiervan. Netlevel B.V. Doneeractie.nl heeft ervoor gekozen, ondanks gewezen te zijn op de juridische onjuistheid daarvan, de donateurs niet in kennis te stellen van de malversaties, de contactgegevens van de gebruiker niet aan ons door te geven. Integendeel, is door Netlevel B.V. Doneeractie.nl een standpunt ingenomen, zich beroepend op niet specifiek benoembare privacy regelgeving, de privacy van malafide gebruikers te verkiezen boven de belangen van kansarme, tijdelijk dakloze en van onderwijs verstoken kinderen in het door aardbevingen getroffen Lombok. Zelfs de doorgespeelde politie boodschap, dat donateurs gewaarschuwd dienden te worden, weigerde directeur en oprichter Floris van Haaster, van Netlevel B.V. Doneeractie.nl, te communiceren met de benadeelde donateurs. Dit, ondanks toe te hebben gegeven dat het naar alle waarschijnlijkheid om malafide praktijken zijdens de gebruiker gaat.


Deel deze melding
Reacties (0)
Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?