Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Ed@formzet.nl, Oplichting dwaling


Gemelde gegevens (Oplichting dwaling)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichting dwaling
Gebruikte methode:
Advertentie Marktplaats
Land:
Nederland
E-mailadres:
Gebruikersnaam:
Ed Swanborn
Product:
Iphone
Bedrag:
€ 450
Betaalmethode:
Overschrijving
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Ik heb eergisteren een iPhone gekocht bij Ed Swanborn, die werd aangeprezen als 'toestel in zeer goede staat. wordt verkocht omdat ik overstap naar een iphone x' (zie foto die wazig is).. Toen ik bij de verkoper was vertelde hij dat het scherm wel krasjes leek te hebben maar dat deze op het beschermfolie zaten. Hij verzekerde me dat dit het geval was toen ik hem er nadrukkelijk naar vroeg. Ik heb de telefoon gekocht voor de vraagprijs van €450,00. Gisteren wilde ik het beschermlaagje met de krassen bij Amac (officiële Apple winkel) laten verwijderen en een nieuwe erop laten plaatsen toen bleek dat er helemaal geen beschermlaagje op zat.
Ook vertelden ze me bij Amac dat de achterkant een keer open is geweest, dat die vervangen is, én dat hij niet meer de originele achterkant heeft.
Hoogstwaarschijnlijk is hij niet gerepareerd door Apple; het leek hen (door het kleurverschil met de originele achterkant) zeer onwaarschijnlijk.
Nu is het zo dat als de telefoon niet door Apple gerepareerd is hij nooit meer zal worden gemaakt door Apple (niet in garantie en niet buiten garantie).
Ik heb hierover een nette mail gestuurd waarin ik mijn teleurstelling over deze misleiding aangeef en waarin ik zeg dat ik vind dat ik teveel heb betaald.
Antwoord: "Vervelend om te horen. Ik heb de telefoon te goedertrouw verkocht. Hij was van een collega die er niet meer is. Ik wist niet dat de achterzijde vervangen was. En ik dat echt dat er een folie opzat. Ondanks dat denk ik dat het een goede telefoon is, die verder ook goed werkt."
Dit is niet afdoende, daar hij hem heeft verkocht als zijnde 'zeer goed' en dit niet het geval was. Ook heeft hij hem verkocht alsof de telefoon van hem was, dit was niet het geval. Hij kon hij niet zeker in wat voor staat hij was en mij dus ook niet verzekeren dat er geen krassen op het scherm zaten. Hij kon ook niet weten of hij ‘zeer goed’ was, hij wist niet eens dat de achterkant vervangen was.
Er is hierdoor sprake van misleiding en dwaling.


Deel deze melding
Reacties (0)
Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?
Mogen gebruikers contact met u opnemen?