Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

FourClean BV, Fraude oplichting


Gemelde gegevens (Fraude oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Fraude oplichting
Gebruikte methode:
Telefonisch en email
Bedrijfsnaam:
FourClean BV
Naam:
Matheus de Bruijn
Adres:
Koninginneweg 11
Postcode:
1117KP
Plaats:
Hilversum
Land:
Nederland
Telefoon:
0612981070
E-mailadres:
Rekeningnummer / IBAN:
NL64INGB0668341866
NL64 INGB 0668 3418 66
Bedrag:
€ 6600
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Deze partij belt en mailt heel netjes met de vraag voor offertes en dergelijke, in dit geval voor lasapparaten. Geeft uiteindelijk akkoord per mail, je belt met elkaar over de betaling. Stuurt een betalingsbewijs van de ING met het verhaal dat er straks een koerier de lasapparaten komt afhalen. En daarna kom je er achter dat het betalingsbewijs nep is. Dit bedrijf zegt dus de betaling te doen en laat je een betalingsbewijs zien en vervolgens wordt er niet betaald en heeft hij wel de spullen. Deze jongen is rond de 26 jaar oud en geeft zich uit als Matheus de Bruijn. Hij komt uit Naarden en komt met een gehuurde bus de spullen ophalen.


Deel deze melding

Reacties (10)


15-03-2019 - serena flooring
Beste,
Ook wij werden begin deze week gecontacteerd door "Matheus De Bruijn" van Fourclean. Ze hadden dringend 400 m² vinylparket nodig. Het betalingsbewijs van ING werd doorgemaild maar ik vertrouwde het niet. Via google op deze melding gestoten. Daarop Fourclean BV geconfronteerd met dit bericht. Daarna niets meer vernomen. De "koerier" is niet komen opdagen.
18-03-2019 - Schmidt Koelewijn
Helaas is onze ervaring met deze man (dit bedrijf) niet ander. Via telefoon een offerte aangevraagd voor Festool gereedschap en daarna tot 2x toe per email bevestigd. In onze offerte stond vermeld afleveren NA betaling. Hij heeft geprobeerd om de goederen toch alvast op te halen. Nadat wij vermeld hadden dat het geld op de rekening moest staan alvorens te leveren bleef en blijft het stil.
Helaas gaan de goederen na het lezen van bovenstaande berichten retour leverancier, wat helaas geld kost.
Wij hebben inmiddels op twitter gewaarschuwd voor Fourclean BV.
18-03-2019 - HD van Dijk
Wij hebben helaas dezelfde ervaringen met dit bedrijf. Ze hebben een aanvraag gedaan voor 6 hogedrukreinigers. Deze moesten snel worden geleverd. Orderbevestiging gestuurd en is ondertekend retour gekomen. Vervolgens de machines besteld voor Fourclean en ondertussen een factuur gestuurd voor betaling. De hogerukreinigers zouden worden betaald en een personeelslid zou de machines ophalen, terwijl wij het franco huis versturen. De machines zouden na telefonisch overleg dezelfde dag worden opgehaald. Echter moest de betaling binnen zijn voor ophalen. Toen kon het ook de volgende dag ook wel. Na meerdere telefoontjes en mails uiteindelijk geen reactie meer. Na enig onderzoek blijkt dat deze meneer diverse bedrijven heeft gehad, maar allemaal met dezelfde ervaringen.
21-03-2019 - Naberman
Goedemorgen,
Wij hebben hetzelfde meegemaakt met Fourclean en hebben vervolgens aangifte gedaan. De politie gaf aan dat er momenteel niets gedaan kan worden omdat het een civiele zaak is zodra er meerdere aangiftes gedaan worden tegen dit bedrijf/man kunnen ze een zaak starten. Een ieder die met deze man te maken krijgen zou aangifte kunnen doen om zo een zaak te krijgen bij de politie.
22-03-2019 - Schmidt Koelewijn
Wij hebben ook aangifte / melding gedaan bij de politie. Al doe je maar een melding, dat kan alleen maar helpen. Deze man moet gestopt worden, voordat er meer de dupe worden.
25-03-2019 - Janssen
Ook wij zijn benaderd door de heer M.R. de Bruijn van het bedrijf Fourclean B.V. uit Hilversum.

Niet mee in zee gaan, is een oplichter en het bedrijf Fourclean met B.V. er achter bestaat niet!
26-03-2019 - Nachrwaker
Dit bedrijf bestaat wel, KvK is 66167507. Meneer staat daar ook als eigenaar. Dit is diezelfde oplichter die ook achter H. Kuipers Beheer KvK 52967719 zit waarmee die voor 3 ton aan fraude heeft gepleegd.
14-05-2019 - Nachtwaker
Fourclean is per 12-4-2019 opgeheven. Echter meneer heeft een nieuwe BV: MDB B.V. kvk 73800074
14-05-2019 - Naberman
Dezeman moet gestopt worden dit is echt niet normaal hè mag zo weer een nieuwe bv starten en doorgaan met fraude plegen. De aangifte bij de politie heeft ook niets uitgehaald, ze kunnen niet doen....Is het antwoord. Wij zijn er wel achter gekomen dat dhr de Bruijn in Porto Portugal woont.
15-05-2019 - Nachtwaker
Of hij in Porto woont of daar tijdelijk zit of het gewoon een nepadres is, is niet duidelijk. Heeft op andere bedrijven een adres in Spanje. Is een heel netwerk van B.V.'s en katvangers en neemt ook lege B.V.'s over waarmee hij dan de zaak oplicht zoals met Fourclean het lijkt te zijn.

Ook op zijn naam staat bijvoorbeeld DTC Sloopsupport B.V. (kvk 68773536) en ook worden er regelmatig bedrijven opgeheven zoals Serendipity Facilities CV (kvk 72784466) of Greky Marina (72587814).

Het is mij ook inderdaad een raadsel hoe de KvK het zo gemakkelijk toelaat dat zoiets gebeurt maar soms gebeurt het dat zulke oplichters geen bedrijf meer op naam mogen zetten. Maar dan gebruiken ze gewoon katvangers dus heel veel helpt het niet.

De curator bij H. Kuipers Beheer B.V. (hier heeft deze meneer voor meer dan 3 ton opgelicht) doet onderzoek naar de gang van zaken daar dus kijken wat er gaat gebeuren.
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?