Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

ILC International Lighting Company BV, Misleidende verkoop


Gemelde gegevens (Misleidende verkoop)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Misleidende verkoop
Gebruikte methode:
Telefonisch
Bedrijfsnaam:
ILC International Lighting Company BV
Adres:
Wijkermeerweg 72
Postcode:
1948NX
Plaats:
Beverwijk
Land:
Nederland
Telefoon:
0205042934
E-mailadres:
Website / Webwinkel:
KVK:
BTW-nummer: NL810805170B01
Product:
TL-buizen
Bedrag:
€ 29,50

Omschrijving van de melding:

Bedrijf ILC te Beverwijk, international lighting compagny, benadert bedrijven onder valse voorwendselen.

Onder het mom van een "gratis afscheidsaanbieding" krijg je telefonisch ongevraagd lampen geleverd. het enige waar ze om vragen is een naam en onder deze naam worden de goederen "gratis" geleverd. Nu blijkt achteraf toch een factuur te volgen met een exceptioneel hoog bedrag voor een paar TL-buizen (markprijs €1,75).

Deze staan op de factuur tav je bedrijfsnaam en van je eigen medewerker voor een bedrag van €29.50 per stuk. Contact met het bedrijf is moeizaam en loopt via allerlei afdelingen, website en registratie ziet er profi uit. Echter pas op je wordt gewoon in de boot genomen.

We hebben de hun factuur en leveringsvoorwaarden nog eens doorgenomen. Bestaat uit slecht Nederlands en juridisch voorwaarden die niet haalbaar zijn.


Deel deze melding
Reacties (10)


20-07-2017 - Richard Nijkamp
Ook wij hebben bij de firma Woertman Natuursteen BV te Tubbergen een zending lampen ontvangen, zonder dat deze door ons besteld was. Na telefonisch contact hebben we aangegeven dat de lampen z.s.m. afgehaald dienen te worden, daar ze anders in de container belanden. De dame aan de telefoon vond het vreemd dat we nu reageerden op een eerdere "bestelling". Nadat ik aangaf, "Google maar even op uw bedrijf en jullie werkwijze, dan snapt u het wel" was het gesprek snel ten einde. De gezonden factuur zal door ons niet betaald worden, omdat er geen overeenkomst gesloten. Mocht het ILC de vermeende vordering te willen incasseren, zien wij de gang naar de rechter met vertrouwen tegemoet. Gewoon OPLICHTERS - International Lighting Company BV.
18-08-2017 - andre noorden
Ook ik heb deze mevrouw al m,eerdere keren aan de lijn gehad. Elke keer weer vertellen dat ze naar denemarken wordt gestuurd en dat ze er helemaal niet blij mee is. Rare praktijken.
12-09-2017 - David Cramer
Vorige week gebeld door een heer die naar Milaan moest verhuizen voor dit bedrijf, vandaag nogmaals gebeld door zijn collega voor bevestiging van het verzendadres. Realiseerde me te laat dat ik nog nooit van dit bedrijf had gehoord en vind na googelen o.a. deze pagina en kom tot de conclusie dat het bullshit is. Jammer dat ze zelfs de voedselbank (waar ik werk) proberen te naaien.
20-09-2017 - Roy Schroijen
Ook zojuist gebeld door deze firma en de dame in kwestie, die blijkbaar nog steeds niet naar Denemarken is verhuisd. Ze vertellen je dat zij altijd de vaste leverancier zijn bij je firma qua verlichting en dat ze nu een speciale afscheidsaanbieding hebben met een gratis MP4-speler. Bij het 2e gesprek van haar Belgische collega ( ter controle ) voelde ik echter nattigheid en heb ik tijdens het gesprek aangegeven de bestelling te willen annuleren. Ben benieuwd of er toch iets deze kant op wordt gestuurd... En anders gaat alles retour afzender.
20-09-2017 - Zelio
Ook bij ons bedrijf heeft ILC geprobeerd ons op te lichten door TL lampen toe te sturen (die wij uberhaupt niet meer gebruiken - alles is LED bij ons). Uiteraard gaat een mogelijke factuur niet betaald worden. Onze juridische afdeling heeft hen een termijn gesteld om de lampen op te halen. Oplichting!
13-03-2018 - Jan w.
Binnen het bedrijf waar ik werkzaam ben, ben ik afgelopen tijd tot tweemaal toe benaderd. Voorheen heette deze organisatie I.L.C., maar sinds kort noemt men zichzelf Benelux Business Systems, afgekort: BBS. Al met al zijn de NAW gegevens gelijk aan elkaar. Men doet voorkomen alsof je al jaren klant bent, en of je vervolgens een nieuwe order wilt plaatsen. Als je niet oppast, dan krijg je een doos TL lampen toegestuurd + een gepeperde rekening. Twee jaar geleden is ons hetzelfde overkomen. Wij hebben de factuur + de TL lampen geretourneerd. Mijn advies luidt: maak duidelijk dat je geen zaken wenst te doen met deze partij, en hang vervolgens de telefoon op. Tip: kijk vooral even op streetview. Op hun Duitse site geven zijn aan dat zij meerdere vestigingen in Europa hebben. Zo te zien hebben zij een locatie in Kopenhagen, Brussel en Beverwijk. In alle gevallen lijkt het erop dat men gebruik maakt van een postbus BV, dan wel een kantoor(tje).
23-04-2018 - St.Sint Josephscholen
Bedrijf ILC of BBS sinds begin april 2018 weer actief in Nijmegen ( basisscholen)
BTW nummer NL810805170B01, kan dit bedrijf blijven bestaan van btw aftrek en valse facturen ?
09-05-2018 - Annoniem
Wij hebben binnen onze organisatie al meermaals mensen van LTC (inmiddels BBS verlichting) aan de lijn gehad. Ze sturen ongevraagd een doos lampen van rond de duizend euro. Na meermaals te hebben aangegeven dat wij niet gediend zijn van deze frauduleuze activiteiten was het van de week helaas weer raak. Ze wouden het cadeautje, in de vorm van een doos lampen, weer komen bezorgen. Ze doen verbaasd als je ze belt dat je wilt dat ze stoppen met deze praktijken.
09-05-2018 - a. m.
Na meermaals de lampen bij ons op kantoor te hebben afgeleverd (en opgehaald) was het van de week weer raak. LTC is veranderd in BBS verlichting en gaat vrolijk verder. Verbaas als je het oplichting benoemd. Partij gevraagd ons op de zwarte lijst te zetten, echter blijven ze bellen.
22-05-2018 - Isa
Ook ons bedrijf wordt door hen lastig gevallen. Ik heb het gesprek doorverbonden naar 0900-8844 en -transfer-.Nummer van de politie ;). Ik heb collega s ingeseind omdat ook te doen.


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?