Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Youri Bos / F.R. Yilmaz, Oplichting hacken


Gemelde gegevens (Oplichting hacken)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichting hacken
Gebruikte methode:
Marktplaats online betaal platform
Naam:
Youri Bos / F.R. Yilmaz
Mobiel:
0619968587
Rekeningnummer / IBAN:
NL06INGB0755262476
NL06 INGB 0755 2624 76
Gebruikersnaam:
Youri Bos / F.R. Yilmaz
Bedrag:
€ 3200
Betaalmethode:
IDeal
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Donderdag 20-2-2019 werd ik gebeld door iemand die geinteresseerd was in een artikel dat ik op marktplaats heb staan. Hij wilde het geld naar mij overmaken zei hij. Omdat hij eerder wel eens opgelicht was gaf hij aan dat hij graag van de veilig handelen app van Marktplaats gebruik wilde maken en stuurde mij een betaalverzoek van 0,01 om mijn rekening te verifiëren. Dat lukte niet, dus hij vroeg mijn rekeningnummer om het geld te storten. Even later stond er €3200,- op een andere rekening, die ik nog met mijn ex partner heb, gestort door een buitenlandse naam. Dit linkte ik niet meteen aan deze persoon. Hij belde mij in paniek op en zei dat hij het verkeerde bedrag had overgemaakt. Omdat dit zo’n groot bedrag was en hij zo in paniek reageerde heb ik het bedrag aan hem ‘teruggestort’. Ik heb hem nog gevraagd hoe hij aan dat andere rekeningnummer kwam, dat had ik hem niet gegeven. Dat kwam omhoog doordat hij vanaf een zakelijke rekening overmaakte, zei hij en was heel dankbaar voor mijn eerlijkheid. Later bleek dat hij dmv dat betaalverzoek was ingebroken in mijn internetbankieren en dat die €3200,- het spaargeld van mijn zoon was. Daar heb ik zijn hele leven voor gespaard.... politie en bank heb ik al gebeld. Ik ben zo stom geweest!! Heb zoveel signalen gemist... En dat terwijl ik altijd zo goed oplet....Wat kan ik doen?? Ik heb de whatsapp berichten, telefoonnummer, naam en profielfoto, ‘van de persoon’ die mij belde. Het nummer wordt niet meer opgenomen en de voicemail is van Lebara. Ook heb ik de bankrekeninggegevens en naam van de persoon waar het geld naartoe is.
De bank gaf aan dat ze weten van wie de rekening is en dat ze de transactie hebben gezien. Mijn geld is alweer verdwenen. De bank stelt een onderzoek in, maar ik heb nergens recht op, omdat ik het zogezegd zelf heb gedaan.
Ik weet dat ik niet de enige ben, misschien kunnen jullie iets met de gegevens die ik heb en kan ik op die manier anderen behoeden voor deze oplichters.


Deel deze melding

Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?