Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

M. Bussen, Fraude of poging tot oplichting


Gemelde gegevens (Fraude of poging tot oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Fraude of poging tot oplichting
Gebruikte methode:
E-mail
Naam:
M. Bussen
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Enkele dagen geleden nam er iemand per email contact met mij op ivm een product wat ik te koop heb staan op marktplaats. Hij kwam uit Zwitserland zei hij. Ik heb wat vragen beantwoord en we kwamen een prijs overeen. Vervolgens kwam het verzoek om te betalen via paypal en een paar uur later kreeg ik een mail van "paypal" ([email protected]) dat er geld onderweg was. De beoogde koper had meer dan het dubbele overgemaakt...zogenaamd om de koerier te betalen voor het ophalen. Vervolgens kreeg ik een aantal apjes van +30 697 309 6828 (een grieks nummer) op naam van Amerigo Piunti of ik de email had gekregen. Er werd sterk aangedrongen dat ik 500 euro moest overmaken naar een trasport agent:
Transport Agent (MSC UKR):
Name: Mary Poore
City : Donetsk
State: Donetsk
Country: Ukraine
Postal Code : 85772

Inloggen bij paypal leerde echter dat er niets onderweg was en het email adres is ook niet van paypal. Ik heb de email doorgestuurd aan de spoof afdeling van paypal en zij bevestigden dat dit oplichters zijn.

Dus ter waarschuwing voor iedereen: Amerigo Piunti, het email adres @itlpayp.com and het telefoonnummer +30 697 309 6828 behoren bij oplichters.


Deel deze melding

Reacties (18)


26-02-2019 - Paul Gardner
Hetzelfde verhaal.
Maar dankzij jouw melding niet verder op in gegaan.
Dank
27-02-2019 - Johan
Hier hetzelfde verhaal, een advertentie op Marktplaats waarop hij reageerde en via paypal wil betalen. Op basis van de melding van MBussen en Paul Gardner niet verder op in gegaan.
01-03-2019 - Thom Woudstra
Hello, Thanks for your response. I would appreciate if you can answer the few questions below:
what is the final price for it? How long have you owned it? I won't be able to view it but can you guarantee me it is in a good condition?
I have already arranged a private courier company for the pick up to my home in Switzerland possible can you send me some recent picture of it?
Thanks

Hij is nog steeds actief. Bedankt voor de waarschuwing.
02-03-2019 - AMKramer
Zojuist een bericht op sms binnen gehad via mijn advertentie op marktplaats, dat vond ik ongewoon dus ik ging eerst even het mailadres via google checken. Met dank aan jullie meldingen ga ik hier niet op in! (Bijlage)
02-03-2019 - Joost
Mij vandaag precies hetzelfde. Fijn dat het internet er is want anders was ik mijn fiets van 1000 euro kwijt


02-03-2019 - Sarah
Bij mij vandaag precies hetzelfde! De bovenstaande Engelse tekst is zelfs identiek!

Hij wilde zogenaamd een fiets kopen van mij vanuit Zwitserland.

Gelukkig ben ik er niet op ingegaan na het verzoek om mijn PayPal rekening te geven.
02-03-2019 - Doortje
Dankjewel voor je melding. Ook wij hebben de afgelopen dagen contact gehad in verband met het kopen van mijn fiets. Die hij zou laten ophalen door een bedrijf. En het hele PayPal gebeuren. We vonden het al vreemd en door even te googelen kwamen we hier terecht.
03-03-2019 - Jos Poelman
Vergelijkbare ervaring vandaag (3 maart 2019) met deze oplichter Amerigo Piunti. Zou mijn aanbod fiets op Marktplaats hebben gezien, zocht toen contact via sms en e-mail met volgende tekst:

I agree with the price and i'm satisfied with the condition too. I am buying it internationally to Switzerland and i would pay you through PayPal as it is the fastest & easiest way for me to make payment at this moment, do not worry about paypal charges, i will take care of that and about the transportation, i shall arrange for a transport agent to come to your home directly for the pickup. So if you accept this transaction, you should send me your info requested below if you have an account already with paypal:-

Name :
PayPal Email :
Mobile Number
Amount:

Amerigo Piunti
Most Recent Address:
Massagno 17
6900
Switzerland

Kindly send me the requested information above, so that i can proceed
with the transfer and then we can arrange for my transport agent to
come for the pick up, after you receive your money. I will need your
home address too for the pick up to be arranged.
i expect your reply soon
12-03-2019 - Janssen
Wij zijn gisteren benadert met exact dezelfde mail i.v.m. onze caravan die te koop staat op mp.
Vonden het vaag allemaal en d m.v. zijn naam te googlen lazen wij jullie reacties!

Amerigo Piunti is een oplichter!!
12-03-2019 - Drijver
vandaag precies hetzelfde mailtje gehad, ik had al zo mijn twijfels en dacht zal zijn naam een googelen. dus hij is nog steeds aktief.
13-03-2019 - Femke
Wij zijn op exact dezelfde manier benaderd. Hij wilde onze caravan kopen en zou een koerier sturen om hem op te halen. Toch enigszins achterdochtig hebben we zijn naam gegoogled en kwamen (gelukkig) op deze pagina terecht
14-03-2019 - Bertram
Bij mij hetzelfde, met mijn caravan in Kroatie
31-03-2019 - Hinckley
Vandaag een mail gehad nadat de persoon eerst een sms had gestuurd over het kopen van iets wat ik op marktplaats heb aangeboden. Ik vertrouwde het ook niet en heb de naam ook op google opgezocht. Zodoende kwam ik op deze site terecht. Ik ga dus oom niet meer verder... bedankt. Hoop dat deze persoon snel gepakt wordt!
01-04-2019 - Muslim Manaev
Ik had een sofa te koop voor 1000€. Hij zei exact hetzelfde als bij de anderen, gelukkig had ik al bij het begin zijn naam gegoogled. Wat heb ik gedaan alhoewel ? Ik heb lekker meegespeeld. Ik deed verwonderd en blij dat hij het wil kopen en ik 'viel' er echt voor en was erg enthousiast. Ik deed dom en hij moest mij allerlei dingen ,duidelijk gefrustreerd, dubbel uitleggen. Het resultaat zijnde dat hij met mij net geen uur bezig was, om op het einde, wanneer ik een screenshot moest sturen van de betaling, een hoop shockerende foto's toekreeg. oa blue waffle, special fried rice, .. Ik heb er hem op gewezen dat hij evengoed kon werken en +-10€ eerlijk had kunnen verdienen ipv mij proberen te scammen en dat ik zijn nummer door zal geven aan de politie (bluf). Geen antwoord niet meer en hij is offline gegaan. Ik heb absoluut geen medeleden met hem en als ik de energie voor had had ik hem dagenlang aan een touwtje gehangen. (Bijlage)
06-04-2019 - Koen Van Roet
Hier zneto hetzelfde via 2dehands.be. Ik heb het mailverkeer doorgezonden aan de politie, voor zover ze er iets met kunnen doen. Hartelijk dank voor de melding!
20-05-2019 - Kjeld
Vergelijkbaar verhaal met als afzender: Philip Grey
[email protected]il.com
16-06-2019 - Mulder
zojuist ook contact gehad met deze oplichter. Meneer wilde een boot van mijn vader kopen met exact dezelfde teksten en PayPal verhaal.
Even gegoogled en kwam dit tegen, meneer er gelijk mee geconfronteerd en ben direct geblokkeerd.
Dit maal gebruikt hij de naam McClement uit Ierland.
17-06-2019 - Jan
Precies dezelfde teksten en gedrag als gerapporteerd door b.v. Thom Woudstra en Jos Poelman. Ook op de 16e juni mijn boot willen kopen.

Geen paypal account gegevens gestuurd, alleen IBAN rekeningnummer (niet mijn hoofdrekening) om geld naar over te maken. Hij wilde snel paypal account gegevens hebben, maar reageert nu zelf niet snel meer.
Al met al ook de volgende rode vlaggen:
•Maar 1 dag actief op marktplaats.
•Vraagt om direct contact via email (niet via marktplaats). (Niet gedaan, en als hij echt met interesse e.a. gelezen had dan had hij mijn email adres kunnen ontdekken)
•Engelstalig.
•Geeft geen details over de interesse.
•Is alleen geinteresseerd in betaling met paypal.
•Reageert niet inhoudelijk op de te koop staande boot met specifieke vragen.
•Gaat niet in op vragen naar zijn persoonlijke details.
•Geeft niet zijn volledige naam.
*Wil snel reactie.
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?