Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

M Rietman, Internetoplichting Marktplaats


Gemelde gegevens (Internetoplichting Marktplaats)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Internetoplichting Marktplaats
Gebruikte methode:
Advertentie op Marktplaats via whatsapp
Naam:
M Rietman
Rekeningnummer / IBAN:
NL36INGB0794786235
NL36 INGB 0794 7862 35
Gebruikersnaam:
Mandy
Product:
Isabel Marant jasje
Bedrag:
€ 75
Betaalmethode:
Betaalverzoek ING

Omschrijving van de melding:

Mandy last niets meer van zich horen geld is overgemaakt maar ik hoor niets meer.


Deel deze melding

Reacties (39)


21-02-2019 - Lisa
Hallo,

Ik heb precies hetzelfde probleem. Mandy heeft goed contact met mij gehad, ze reageerde in enkele minuten, totdat ik een aanbetaling had gedaan, toen heeft ze nog maar 2 keer gereageerd dat ze het "in orde" zal gaan maken. Tot op heden heb ik nog steeds geen track en trace code, het is al 1,5 week geleden. Het gaat bij mij om de Dr. Martens Jadon schoenen
01-03-2019 - Suzanne
Hoi,
Hier precies hetzelfde. Alleen dan onder de naam Landra. Zegt elke dag dat ze het gaat versturen maar doet vervolgens niets. Het gaat bij mij om een jas & jurk!
03-03-2019 - M Laurent
Bij mij hetzelfde, ik zocht bepaalde Isabel Marant laarzen en zij mailde mij dar ze deze te koop aanbood en verwees mij naa Rabat advertenties. In dit geval was haar naam Sylvana. Ze bood diverse Isabel Marant items te koop aan. Ik heb de laarzen van haar gekocht en geld overgemaakt €200 en daarna beloofd ze de laarzen te versturen en foto’s te mailen van de aankoopbon en doos maar niets alleen maar smoesjes en nu hoor ik niets meer. Inmiddels MP geïnformeerd en indien ik voor 21:00 niets hoor van haar en mijn geld niet terugkrijg doe ik aangifte. Bij mij kwam het betaalverzoek via SNS bank.
04-03-2019 - M Laurent
Hierbij de SNS bankgegevens:

Naam: SNS Betaalverzoek

NL43SNSB0773201807
M RIETMAN
0750000059411818 EBBV695438
IBAN: NL19SNSB0705717593
Kenmerk: 02-03-2019 17:39 0750000059411818

Ik heb SNS al benaderd maar via Google zijn meerdere bankrekeningen van M Rietland gedeeld dus ook deze banken ga ik benaderen. Alle deze extra informatie zal ik morgenochtend met de politie delen.

Ik verwacht dat er dan wel voldoende informatie zal zijn om deze oplichter te ontmaskeren.
05-03-2019 - Femke
Ik heb DrMartens bij haar gekocht. De eerste 4 dagen steeds via marktplaats contact gehad. Steeds gaf ze aan het op te sturen, maar er was wat tussen gekomen. Telefoonnummer gegeven, voor de track en tracé. Daarna 2 dagen niks meer gehoord. Ineens een appje. Ze kon haar account niet meer op, wachtwoord kwijt. En vroeg wat mijn adres ook alweer was. Ik heb haar geconfronteerd met dat zij dus een bekende oplicht(st)er was. Haar reactie was: dat ik haar zomaar durfde te beschuldigen. Zij was degene echt niet, want anders zou te toch via de app geen contact opgenomen hebben.....Ik heb aangifte gedaan. Marktplaats is ook op de hoogte.


05-03-2019 - M Laurent
Hoi Femke,

Super vervelend voor jou ook en alle overige gedupeerden, want ze is blijkbaar oplichter van beroep...
Heb jij uiteindelijk je geld teruggekregen of de Dr Martens ontvangen?

Ineens krijg ik berichten via MP van haar via diverse accounts. Maar tot op heden nog geen terugbetaling ontvangen terwijl zij dondersgoed weet dat ze alleen daarmee het kan oplossen. Ze heeft mijn bankgegevens omdat ik geld heb overgemaakt en kan dus zo het bedrag terugstorten op mijn rekening.

Ik heb ook aangifte gedaan en al terugkoppeling gekregen dat ze bezig zijn met deze zaak (ook vanwege diverse meldingen al ontvangen). Ook Markplaats is hiermee bezig.
Ik heb ook mijn bank (ING) benaderd die de zaak aan het onderzoeken is en ook de SNS Bank (dus haar bank vanwaar ze het betaalverzoek stuurde) is een onderzoek gestart.

Dus denk dat het niet meer lang zal duren voordat ze wordt aangepakt.

De ING gaf al aan dat er afscheid wordt genomen van cliënten die hun bankrekening voor misdaden gebruiken en dat deze persoon ook gemeld wordt in een systeem dat andere banken ook direct op de hoogte zijn en deze persoon dus een bankrekening kan krijgen met beperkte toegang.
05-03-2019 - Femke
Erg vervelend, voor iedereen inderdaad......Ik heb het geld niet terug gestort gekregen. Laten we hopen dat deze persoon deze praktijken niet meer kan uitvoeren en dat ze bij de banken niks meer kan openen! Goed dat iedereen er zo achteraan zit.
08-03-2019 - M Laurent
Beste allemaal,

Even een update: de politie is bezig met deze zaak. Daarnaast hebben de diverse banken, o.a. SNS Bank, ING Bank en Rabobank, waar deze oplichtster rekening heeft mij al laten weten dat haar rekeningnummers al in het afscheidstraject zitten n.a.v. meerdere oplichtingspraktijken. Alle banken worden hiervan op de hoogte gesteld en dit betekent dat zij nu geen normale bankrekening meer kan openen. Alleen een rekening met beperkte toegang, dat is wettelijk verplicht. Maar goed daarmee kan ze geen mensen oplichten, want zomaar geld ontvangen en opnemen kan dan niet meer.
Verder heeft Marktplaats ook actie ondernomen en is reeds langere tijd in contact met de politie en zal zij binnenkort echt een probleem hebben. Alles is traceerbaar namelijk, ik heb namelijk alle emails die ik naderhand nog heb ontvangen om het probleem zogenaamd op te lossen doorgestuurd en ze kunnen aan de hand van referentienummers de persoon en locatie(s) achterhalen. Kwestie van tijd.
Kijk don't fuck with the wrong one!

En als ze het echt wilt oplossen, stort dan gewoon het geld netjes terug. Ze heeft tenslotte mijn volledig naam, bankrekening en weet het bedrag wat ze gestolen heeft. Het geld is al van de rekening opgenomen, dat heeft de bank mij al laten weten (er is geen saldo bij SNS Bank en ook niet bij ING Bank, Rabobank heeft daarover niets gemeld). Maar goed dan vraag je maar een familielid of kennis of je zijn/haar rekening mag gebruiken om een bedrag terug te storen en geef je deze persoon cash.
08-03-2019 - Femke
Super!
Ik ben benieuwd of wij ons geld ooit terug gaan zien.....
Zelf heb ik nog geen contact met de bank opgenomen. Wat is jouw advies: wel nog doen of is dat niet meer nodig?
08-03-2019 - M Laurent
Zeker doen! Zowel je eigen bank als de bank waarop je het geld hebt gestort.
09-03-2019 - M Laurent
Kijk ze biedt weer Dr Martens aan en gaat dus gewoon door met haar oplichterspraktijken:

marktplaats.nl

Advertentienummer: Advertentie m1382512432

Ik heb dit al weer doorgegeven trouwens! (Bijlage)


12-03-2019 - Justien
Had ik dit maar eerder gelezen .... heb een week geleden wat gekocht . En wou eigenlijk gelijk oversteken doen maar dat kon ze niet omdat het een bedrijfsrekening was .... dus heb via een link betaald ..... en nu zegt ze het hebben op gestuurd en vraag al om de track en trace maar krijg niks .
Hoe nu te handelen ??? Moet ik aangifte doen ???
12-03-2019 - M Laurent
Super vervelend. Ik begrijp ook niet hoe het kan dat zij elke keer opnieuw weer toegang heeft tot Marktplaats, want die is op de hoogte van deze oplichtster hebben zij mij verteld.

Maar ja direct aangifte doen bij de politie, melden bij Marktplaats, melden bij jouw eigen bank dat je bent opgelicht en melden bij de bank van haar dat hun client jouw heeft opgelicht.
12-03-2019 - M Laurent
Naar welke bank heb jij geld overgemaakt? Indien SNS of ING, dan heb ik contactgegevens voor je!
12-03-2019 - Justien
De SNS bank
12-03-2019 - Lisa
Ik heb al weken geleden aangifte gedaan, maar de politie neemt het niet in behandeling omdat 1. Ik haar emailadres niet heb (alleen contact gehad via marktplaats privé) en 2. Omdat de politie aangeeft dat het rekeningnummer gekoppeld is aan een bedrijf dus er is zogenaamd geen sprake van internetoplichting. Erg jammer, maar ik ga gewoon nog een keer aangifte doen met bijlages...
12-03-2019 - M Laurent
T +31 (0)30 - 219 66 50
E [email protected]


12-03-2019 - Pascale Frateur
Ok, ik ben net ook opgelicht door Landra, voor 100 euro voor Isabel Marant boots. Is het nog enigszins mogelijk om mijn geld terug te krijgen?
12-03-2019 - M Laurent
Nu direct aangifte doen bij de politie, melden bij Marktplaats, melden bij jouw eigen bank dat je bent opgelicht en melden bij de bank van haar dat hun client jouw heeft opgelicht.

Geld is vast al opgenomen en geen saldo beschikbaar op de rekening.
Geld kan je proberen terug te krijgen via civiel traject.
12-03-2019 - Justien
Dank je wel ik ga meteen aangifte e.d doen
12-03-2019 - Pascale Frateur
Ik kom uit België, hopelijk kan ik gewoon bij de Nederlandse politie aangifte doen...
12-03-2019 - Pascale Frateur
Ik had overgeschreven op B.h.m. De Vries NL94 RABO 0312 242042
13-03-2019 - Justien
Geld is inderdaad al opgenomen al dus de medewerkster sns . Dit ging ook in het dossier erbij.
Aangifteook gedaan. Krijg er jammer genoeg mijn geld niet mee terug maar als die mevrouw maar gestopt word !
13-03-2019 - Pascale
Zij of hij blijft idd intussen onbeschaamd voort doen onder .m
Een vriend van me is aan het converseren met haar en krijgt dezelfde antwoorden als ik kreeg ivm de verzending naar België.
Ik begrijp niet dat Marktplaats hier geen paal en perk aan stelt...
13-03-2019 - Femke
Is het altijd Alkmaar waar hij/zij zegt te wonen? Bij mij was dat wel.
13-03-2019 - Justien
Nee femke ik heb al beilen varsseveld of culemborg voorbij zien komen op diverse meldingen
14-03-2019 - Justien
De wonderen zijn de wereld nog niet uit heb mijn geld terug maar ben bang dat ze eerst dus iemand weer heeft opgelicht om geld te krijgen en dan mij betaald kon krijgen .
Voor mensen die nog last van haar hebben ik heb haar telefoon nummer . En je kan sws contact opnemen met de bank . En ik zag dat ze op mp nu ook geblokkeerd was .
14-03-2019 - Pascale
Justien, hoe heb je het voor elkaar gekregen om je geld terug te krijgen?
Ik kan nog steeds berichten sturen naar Landra (die uiteraard ongelezen blijven)
Ik heb een mail naar Rabo bank Nederland gestuurd, maar geen antwoord...
Omdat ik Belgisch ben moet ik aangifte doen in België, dat ga ik ook doen, hopelijk werken de flikken dan samen met de Nederlandse politie...
18-03-2019 - M Laurent
Hoi Justien,

Heeft zij het geld naar jou teruggestort of de bank?
Kan je haar telefoonnummer delen?

Dank!
24-04-2019 - M Laurent
Ik heb elke melding opnieuw met Marktplaats gedeeld, ook alle correspondentie erna nog met de verkoper waarin zij notabene aangeeft dat ze mij heeft opgelicht. Dit ook gedeeld met de politie. Marktplaats reageert niet eens...??!!
Ook elke advertentie die zij plaatst, meld ik direct als verdacht.
26-04-2019 - Anna
Helaas lees ik dit te laat, ik ben ook door dezelfde persoon opgelicht met Isabel Marant schoenen voor 125 euro. Rekening staat op naam van J R Rietman is een BUNQ rekening...
26-04-2019 - M Laurent
Melden aan Marktplaats en politie.
Marktplaats faalt, want onderneemt duidelijk geen actie....
26-04-2019 - Anna
Ja gedaan en de advertentie die ze mij had verkocht 9999999 geboden dus toen werd ik helemaal uitgescholden maar ze heeft nog veel andere advertenties die nog niet zijn geblokkeerd door marktplaats helaas. ik vraag me af of ze daardoor niet aansprakelijk zijn ondanks dat je natuurlijk zelf het geld overmaakt...
26-04-2019 - M Laurent
Ik kreeg op mijn laatste email niet eens meer een reactie van Markplaats, zeer schandalig...

Misschien ook de link van deze website sturen naar MP en de politie?
Hoe meer mensen dit doen, hoe beter.

En ook jouw bank informeren en die van haar.
26-04-2019 - Anna
Goed plan. ga ik direct even doen. Schandalig dat zij/hij al zolang haar gang kan gaan...
30-04-2019 - Eva
Gister bijna een tas bij haar gekocht via MP. Ze stuurde een betaalverzoek onder J R Rietman met een Bunq rekening. Gelukkig kwam ik deze site tegen toen ik haar naam ging Google en ja hoor, binnen een paar uur waren alle advertenties verwijderd. Toevallig vandaag weer op MP gekeken en kom weer dezelfde tas tegen. Mevrouw is alleen vergeten 1 foto te veranderen die zij mij 'extra' had toegestuurd. De tas wordt aangeboden onder een ander account met de naam 90's uit Egmond aan Zee. Heb alle advertenties gerapporteerd!!
01-05-2019 - Anna
Gelukkig dat Eva er niet is ingetrapt. Door de aangifte kom ik er net achter dat de rekening die ik eerder meldde de derdengeldenpartij is dus Bunq zelf. De rekening van JR Rietman is NL25BUNQ2034954661 dus wees gewaarschuwd. Inmiddels zijn op 2 accounts advertenties van hem/haar verwijderd maar ik vermoed dat het er nog veel meer zijn
30-07-2019 - M Laurent
Beste allemaal,

Vandaag een email ontvangen van de politie met het volgende bericht:

Geachte aangever,

U hebt onlangs aangifte gedaan van internetoplichting via de website van de politie. Naar aanleiding van deze aangifte bereiden wij nu een strafrechtelijk onderzoek voor.

Zie bijgevoegde screenshot voor de email die ik heb ontvangen. Positief nieuws dus dat er een strafrechtelijk onderzoek wordt gestart naar deze oplichter!! (Bijlage)
31-07-2019 - Femke
Heb ik ook gekregen. Zou dit wel goed zijn!? Vertrouw nog maar weinig.
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?