Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Online deals & AMB sales marketing b.v., Oplichting aankoop


Gemelde gegevens (Oplichting aankoop)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Oplichting aankoop
Gebruikte methode:
Telefonisch en mail
Bedrijfsnaam:
Online deals & AMB sales marketing b.v.
Naam:
Booking LT
Adres:
Trasmolenlaan 12
Postcode:
3447GZ
Plaats:
Woerden
Land:
Nederland
Telefoon:
0857326678
Mobiel:
+316707177347
E-mailadres:
Rekeningnummer:
NL16INGB0009098914
NL16 INGB 0009 0989 14
Product:
Vakantie
Bedrag:
€ 109
Betaalmethode:
Bankoverschrijving
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Telefonisch hebben ze mij benaderd, ik zou voor een klein bedrag een prijs hebben gewonnen, voor 90 euro een bestemming naar keuze voor 2 personen. Dit zou gaan om een vrijblijvend aanbod, heb dit nog expliciet nagevraagd. Er zou mij een mail worden toegestuurd met meer informatie.
Nu meerdere betalingsherinneringen ontvangen dat ik niet tijdig gereageerd zou hebben op een vrijblijvend aanbod en dat mijn toezegging tot deze aanbieding opgenomen zou zijn op tape. Herhaaldelijk gebeld met de firma, echter geen contact kunnen krijgen, zelfs niet na 30+ minuten in de wacht staan.

Na uitzoekwerk inderdaad het zeer sterke vermoeden van oplichting, dit vanwege de vreemde mail, het ontbreken van een IDeal betalingsoptie, de website die ook naar een Oostblokland lijkt te verwijzen, het niet kunnen contacteren van de firma, en het feit dat een vrijblijvend aanbod meteen gefactureerd wordt.

Voel mij hierin opgelicht en dermate bedreigd in hun manier van contact en manier van doen.
Graag hierbij melding dat deze oplichters hopelijk geen andere slachtoffers meer maken.


Deel deze meldingReacties (4)


11-02-2019 - wim
Betreft inderdaad oplichting. Geen energie in steken.
12-02-2019 - Gedupeerde II
Beste,

Ik verkeer in dezelfde situatie en met de onderstaande mededeling dat ik bij geen betaling, nog meer kosten worden gemaakt. En dat een mondelinge bandopname ook wettelijk legitiem is. Wat is hier nu daadwerkelijk aan de hand. Ze blijven mij per mail en sms-jes stalken dat ik binnen 7 dagen dit bedrag van 108 euro incl BTW moet betalen.

Als uw betaling wederom uitblijft binnen de bovengenoemde termijn, zijn wij genoodzaakt de vordering definitief uit handen te geven aan een Nederlandse Incassodienst.

U zult aansprakelijk worden gesteld voor alle daaruit voortvloeiende incassokosten, boeterenten en administratiekosten.
13-02-2019 - rene
ook een email gehad met faktuur om binnen 7 dagen te btalen,wat ik echt niet ga doen
13-02-2019 - Wim
Tja daarna komt dat zogenaamde incassobureau, die doen dan een voorstel gewoon de 90 euro te betalen. Maar het is allemaal oplichting. Juridisch loket antwoordde mij het volgende:
Het schriftelijkheidsvereiste werd ingevoerd, zie art. 6:230v lid 6 BW (tekst):
De handelaar deelt bij het gebruik van de telefoon met als doel het sluiten van een overeenkomst op afstand met een consument aan het begin van het gesprek de identiteit en, voor zover van toepassing, de identiteit van de persoon namens wie hij opbelt, alsmede het commerciële doel van het gesprek mede. Een overeenkomst op afstand tot het geregeld verrichten van diensten of tot het geregeld leveren van gas, elektriciteit, water of van stadsverwarming, die het gevolg is van dit gesprek, wordt schriftelijk aangegaan. Van deze eis van schriftelijkheid is uitgezonderd de overeenkomst waarin een tussen partijen bestaande overeenkomst wordt verlengd of vernieuwd.

Bovenstaande komt er op neer dat consumenten het aanbod schriftelijk of per e-mail bevestigd zullen krijgen. Ze zullen pas gebonden zijn aan een abonnement (bijvoorbeeld sportschool of telecomdienst) of leveringscontract (levering energie) wanneer zij dit aanbod schriftelijk aan de verkoper bevestigen. Dit bevestigen kan ook per e-mail of per sms. Daarna gaat pas de bedenktijd in.

Let op: schriftelijke instemming is niet nodig wanneer het gaat om verlenging van een bestaand contract af abonnement, een gemengde overeenkomst (product en dienst) en bij de verkoop van een tastbaar product.


Dus hierbij de bevestiging, niet verder op ingaan. Rechtstreeks naar spambox.


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?
Mogen gebruikers contact met u opnemen?