Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Online deals & AMB sales marketing b.v., Oplichting aankoop


Gemelde gegevens (Oplichting aankoop)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Oplichting aankoop
Gebruikte methode:
Telefonisch en email
Bedrijfsnaam:
Online deals & AMB sales marketing b.v.
Naam:
Booking LT
Adres:
Trasmolenlaan 12
Postcode:
3447GZ
Plaats:
Woerden
Land:
Nederland
Telefoon:
0857326678
Mobiel:
06707177347
E-mailadres:
Rekeningnummer:
NL16INGB0009098914
NL16 INGB 0009 0989 14
Product:
Vakantie
Bedrag:
€ 109
Betaalmethode:
Bankoverschrijving
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Telefonisch hebben ze mij benaderd, ik zou voor een klein bedrag een prijs hebben gewonnen, voor 90 euro een bestemming naar keuze voor 2 personen. Dit zou gaan om een vrijblijvend aanbod, heb dit nog expliciet nagevraagd. Er zou mij een mail worden toegestuurd met meer informatie.
Nu meerdere betalingsherinneringen ontvangen dat ik niet tijdig gereageerd zou hebben op een vrijblijvend aanbod en dat mijn toezegging tot deze aanbieding opgenomen zou zijn op tape. Herhaaldelijk gebeld met de firma, echter geen contact kunnen krijgen, zelfs niet na 30+ minuten in de wacht staan.

Na uitzoekwerk inderdaad het zeer sterke vermoeden van oplichting, dit vanwege de vreemde mail, het ontbreken van een IDeal betalingsoptie, de website die ook naar een Oostblokland lijkt te verwijzen, het niet kunnen contacteren van de firma, en het feit dat een vrijblijvend aanbod meteen gefactureerd wordt.

Voel mij hierin opgelicht en dermate bedreigd in hun manier van contact en manier van doen.
Graag hierbij melding dat deze oplichters hopelijk geen andere slachtoffers meer maken.


Deel deze melding

Reacties (21)


11-02-2019 - wim
Betreft inderdaad oplichting. Geen energie in steken.
12-02-2019 - Gedupeerde II
Beste,

Ik verkeer in dezelfde situatie en met de onderstaande mededeling dat ik bij geen betaling, nog meer kosten worden gemaakt. En dat een mondelinge bandopname ook wettelijk legitiem is. Wat is hier nu daadwerkelijk aan de hand. Ze blijven mij per mail en sms-jes stalken dat ik binnen 7 dagen dit bedrag van 108 euro incl BTW moet betalen.

Als uw betaling wederom uitblijft binnen de bovengenoemde termijn, zijn wij genoodzaakt de vordering definitief uit handen te geven aan een Nederlandse Incassodienst.

U zult aansprakelijk worden gesteld voor alle daaruit voortvloeiende incassokosten, boeterenten en administratiekosten.
13-02-2019 - rene
ook een email gehad met faktuur om binnen 7 dagen te btalen,wat ik echt niet ga doen
13-02-2019 - Wim
Tja daarna komt dat zogenaamde incassobureau, die doen dan een voorstel gewoon de 90 euro te betalen. Maar het is allemaal oplichting. Juridisch loket antwoordde mij het volgende:
Het schriftelijkheidsvereiste werd ingevoerd, zie art. 6:230v lid 6 BW (tekst):
De handelaar deelt bij het gebruik van de telefoon met als doel het sluiten van een overeenkomst op afstand met een consument aan het begin van het gesprek de identiteit en, voor zover van toepassing, de identiteit van de persoon namens wie hij opbelt, alsmede het commerciële doel van het gesprek mede. Een overeenkomst op afstand tot het geregeld verrichten van diensten of tot het geregeld leveren van gas, elektriciteit, water of van stadsverwarming, die het gevolg is van dit gesprek, wordt schriftelijk aangegaan. Van deze eis van schriftelijkheid is uitgezonderd de overeenkomst waarin een tussen partijen bestaande overeenkomst wordt verlengd of vernieuwd.

Bovenstaande komt er op neer dat consumenten het aanbod schriftelijk of per e-mail bevestigd zullen krijgen. Ze zullen pas gebonden zijn aan een abonnement (bijvoorbeeld sportschool of telecomdienst) of leveringscontract (levering energie) wanneer zij dit aanbod schriftelijk aan de verkoper bevestigen. Dit bevestigen kan ook per e-mail of per sms. Daarna gaat pas de bedenktijd in.

Let op: schriftelijke instemming is niet nodig wanneer het gaat om verlenging van een bestaand contract af abonnement, een gemengde overeenkomst (product en dienst) en bij de verkoop van een tastbaar product.


Dus hierbij de bevestiging, niet verder op ingaan. Rechtstreeks naar spambox.
26-02-2019 - Henk
Idd. Heb net met ze gesproken en het enige wat ze zeggen is dat het om een gesproken akkoord gaat. Heb geen e-mail van ze gehad om het te beëindigen. Wanneer ik ze naar mijn e-mailadres vraag krijg ik een heel ander e-mailadres die niet van mij is.Ik ga de band-opname opvragen.


26-02-2019 - Wim
Henk als je die bandopname vraagt, dan krijg je die uiteindelijk ook. Maar ze laten je ook niet meer met rust. Al gauw krijg je te maken met cc incasso. Het enige incassobureau zonder beveiligde site trouwens. Dan verhogen ze eerst. Doen dan een voorstel de oorspronkelijke 90 euro te betalen. Daarna komen ze altijd per e-mail met verhoging van het bedrag. Bij mij nu 157 euro. Gewoon vanaf begin naar je spambox doen.
26-02-2019 - Henk
Beste Wim,
Bedankt voor de waarschuwing.

Is er bij iemand voorgekomen dat ze de incassobureau hebben aangestuurd ?
26-02-2019 - Wim
Zover ik heb kunnen nagaan komt er geen incasso aan je huisadres. Krijgt ook niemand daadwerkelijk post in de brievenbus, uitsluitend e-mail en eventueel proberen ze het per telefoon nog eens. Verder niet.
06-03-2019 - Toos
Ik zie hier allerlei reacties staan ik ben er dus ook in getrapt voor vakantie moet een bedrag van 109 euro betalen heb een mail gestuurd maar krijg geen reactie terug telefonisch niet berijkbaar natuurlijk.
Nu mijn vraag moet ik nu betalen of niet ik wil liever niet betalen voor iets wat ik niet krijg en ik vind het nogal wat109 euro hoop op een reactie.
06-03-2019 - Wim
Ze blijven mij mailen, komen in de spambox. Bedrag 157,30, die ik niet ga betalen. Maar twee tot drie keer per week krijg ik wel een mail. Verder niets. Niet betalen is het advies. Blokkeren of naar de spambox verwijzen.
07-03-2019 - Appie
Wat ook vreemd is dat hun 06 nummer uit 11 cijfers bestaat of is dit normaal, want ik denk dat telefoonnummers altijd uit 10 cijfers bestaan in Nederland. Ja de afspraak was ook bij mij 90 euro en ineens moet je 108, 90 betalen!! Heb geen mail gehad om te bevestigen of dit moet onder een andere naam zijn geweest. Telefonisch werd ik namelijk benaderd door boekvoordelig, maar krijg alleen maar mailtjes van hun zoals travel, booking lt en booking lt crm. Dit is toch misleidend lijkt mij. Kreeg ook een mail met hun factuur Uw 14 dagen zijn reeds verstreken en wij hebben de code voor u geactiveerd.
U kunt nu keuze maken uit heel veel bestemming vanuit bookinglt.com, graag niet boeken via de site maar geef het door aan ons zodat u zsm korting krijgt op de geplande bestemming.

Hierbij ontvangt u de factuur en verzoeken graag de betaling binnen 14 dagen te voldoen met de factuur nummer # 002479

U kunt het openstaande bedrag overmaken naar:

-------------------------------------------------

Te betalen bedrag: €108,90
Verval datum: 01-03-2019

T.N.V.: Online Deals & AMB Sales Marketing B.V.
IBAN: NL16 INGB 000 909 8914
BIC: INGBNL2A

Raar dat je niet via die site mag boeken lijkt mij toch 1 bedrijf waarmee ze samen werken.????


07-03-2019 - Wim
Mijn bedrag staat op 157,30. Ze dreigen met E-Legal incasso. Dus nam ik contact op met E-legal incasso. Die heeft op hun site gelijk een bericht gezet dat ze niet incasseren voor oplichters. Het betreft werkelijk oplichting. Negeren en niet betalen.
12-03-2019 - Appie
Alsnog dank voor je info Wim
12-03-2019 - Toos
Ik heb ze op blokkeren gezet.
13-03-2019 - Jolanda
Ik probeer het onderstaande tel nummer te bellen maar sta 10 minuten in de wachten
Ik krijg sinds 27-02 sms incasso’s voor een boeking die ik niet ken/ herken
Kan bijlage niet openen om toe te voegen
19-03-2019 - Toos
Ik heb een nieuwe mail gekregen hier over nu van deals to play of ik de rekening van 120 euro wil betalen dat ga ik niet doen.Ik heb ze nooit aan de telefoon gehad.Zijn er meer mensen die een mail hebben gekregen van deals to play.
19-03-2019 - Wim
Nu hun duidelijk is dat ze mij niet kunnen intimideren en dan het verder geen zin heeft, krijg ik geen incasso mail meer. Maar mijn spambox zit dagelijks vol met troep. Dus hebben ze mijn e-mail te grabbel gegooid voor louche bedrijven. Ach ja, is het een spambox voor. Lekker laten gaan die figuren.
04-04-2019 - Anfre
De eigenaar van dit bedrijf is Mahmut Bayaz uit Rotterdam. Tel nr 06 4893 9681.
05-04-2019 - Appie
Hoi allemaal,
Ja Toos heb ook een mail gehad van Deal To Pay en heb toen een verzoek gestuurd of ze mijn eerste mail die ik van hun zou hebben gekregen voor aanmelding toe te sturen opnieuw, omdat ik de eerste mail nooit heb gehad. Kreeg netjes een mail terug met daarin een nummer (link) waarin mijn eerste mail staat. Moest inloggen maar had geen wachtwoord dus vroeg ik om een nieuw wachtwoord. Tot mijn verbazing kon dat niet want er was iets mis....

Vreemde gang van zaken
15-04-2019 - wel bij booking
ik ben lang bezig geweest en heb het opggeven ben er ziek va wat een maar ik ben er klaar mee heb het afgezworencut bedrijf over de rug van anderen hebben geen moraal
04-06-2019 - marianne
Hallo,

Ik kreeg de mail ook. Mijn dochter zegt niet betalen want zijn dus volgens jullie oplichters. Misschien handig als een ieder melding maakt dan komt hij er ook als oplichter uit op de site van de politie.

groetjes
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?