Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Booking LT, Mogelijk oplichting


Gemelde gegevens (Mogelijk oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Mogelijk oplichting
Gebruikte methode:
Telefonisch en email
Bedrijfsnaam:
Booking LT
Naam:
Booking LT
Adres:
Trasmolenlaan 12
Postcode:
3447GZ
Plaats:
Woerden
Land:
Nederland
Telefoon:
0857326678
E-mailadres:
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Telefonisch een 'vrijblijvend' aanbod gekregen voor een reis met 60% korting naar een keuze uit een aantal hoofdsteden in Europa. Het verhaal aangehoord, aan het eind van het gesprek (wat dan niet meer werd opgenomen) laten bevestigen door de dame aan de telefoon dat ik nergens aan vast zat. "Nee, mits u binnen twee weken van het aanbod afziet." vertelde zij. Ik heb het aanbod maar eens laten sturen per mail.
In deze mail kan men zich uitschrijven door op de knop 'afmeldformulier' te drukken. Wat een verrassing, deze geeft een 404-error (pagina bestaat niet) aan. Ook de link van 'Neem contact op: klik hier' geeft hetzelfde resultaat.
Als je op de knop 'Boekingscode' klikt zie je een melding 'aanbieding geaccepteerd'. Nergens wordt vermeld dat je iets accepteert.
Meteen gebeld met het telefoonnummer onderaan de mail: 085 7326678. Ik kreeg zowaar een dame aan de telefoon. Daar heb ik gemeld dat de links niet werken, ik niets geaccepteerd heb en dat ik zeker géén gebruik wens te maken van de 'aanbieding'. Ik zat in de twee weken bedenktijd meldde zij en dat ik mij afgemeld heb. Ik heb daarna een bevestiging per mail gevraagd (zij lepelde in een keer mijn mailadres op).
Ik ben nu benieuwd of en wanneer ik de afmelding per mail ga krijgen want ik heb hier niet echt vertrouwen in.


Deel deze melding

Reacties (2)


15-02-2019 - Peter
Bij ons precies hetzelfde verhaal, tot op de letter hetzelfde. Alleen nu komt het, eergisteren belde een incassobureau op dat er € 157,-- betaald moest worden omdat we een aanbieding geaccepteerd hadden. Ze zeiden meermaals mails gestuurd te hebben naar ons maar het mail adres dat ze noemden klopte niet, ook zeiden ze gebeld te hebben maar zoals zo vaak zie je dan een anoniem nummer op je telefoon en wie neemt die tegenwoordig nog op, al dat geleuter aan de telefoon over van alles en nog wat. Betaalden we niet dan kwam er een gerechtsdeurwaarder aan te pas om beslag te leggen. Mijn vrouw kreeg die aan de telefoon en was meteen van slag, ik was niet thuis. Ze heeft nog Booking L.T. gebeld en kreeg ook die vrouw aan de lijn, deze bevestigde het verhaal van het incasso bureau en vertelde ook dat er een opname van het gesprek was geweest dat er toegestemd was met de deal. Door de angst van het dreigen met het incassobureau heeft ze betaald.
Ik ga vandaag hen opbellen en het telefoongesprek opvragen dat ze opgenomen hebben en hen sommeren het bedrag terug te betalen, zodoende ga ik aangifte doen van oplichting.
25-02-2019 - Josien
Oke, ik heb vandaag contact gehad met de politie en juridisch loket.
Nogmaals naar BOOKING LT gebeld: 087326678- zij geven aan dat mijn annuleringsformulier bij hun was aangekomen en dat zij een bevestiging van annulering naar mijn email hadden gestuurd- helaas niet ontvangen.Zij gaan deze bevestiging van annulering nogmaals naar mij toezenden..... afwachten.
Advies Juridisch loket: een aangetekende brief sturen naar BOOKING LT/ adresgegevens controleren via KvK( maar op internet gevonden dat zij niet ingeschreven staan bij KvK.


Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?