Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Jimmy, Poging tot oplichting


Gemelde gegevens (Poging tot oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Poging tot oplichting
Gebruikte methode:
Berichten via marktplaats
Naam:
Jimmy
Rekeningnummer:
NL16KNAB0258262990
NL16 KNAB 0258 2629 90
Website / Webwinkel:
Gebruikersnaam:
Jimmy
Product:
Heftruck
Bedrag:
€ 1750

Omschrijving van de melding:

Een verkoper genaamd Jimmy heeft gereageerd op een oproep/advertentie waarin ik een heftruck zoek. Hij heeft me een heftruck aangeboden en plaatjes gestuurd van een heftruck met een prijs van €1750 inclusief BTW en transport.
Hij vroeg me vooruit te betalen. (Het rekeningnummer is bekend op deze site) Dit wilde ik niet en toen vroeg hij een voorschot voor de transportkosten. Ik heb toen voor de zekerheid gekeken of er nog andere gelijkwaardige heftrucks werken aangeboden. Op dat moment vond ik de originele advertentie met exact dezelfde foto's en omschrijving die door een andere Marktplaats gebruiker werd aangboden voor €3500 ex btw.

marktplaats.nl

Ik heb met deze verkoper gebeld en deze wist niets van deze verkoop af en ik heb hem aangegeven dat er blijkbaar een persoon met zijn handelswaar bezig is zonder zijn medeweten.

Ik heb toen gezocht op het rekeningnummer en kwam op deze site terecht. De naam lijkt ook verzonnen te zijn.

Ik heb de verkoop afgeblazen.

Het betreft deze verkoper marktplaats.nl


Deel deze melding

Reacties (2)


21-03-2019 - Kaatje
Vandaag heeft dit persoon mij ook getracht op te lichten. Hij reageerde op mijn advertentie waarin ik een product te koop vroeg. Ik zou het af kunnen halen te Winterswijk voor een zeer lage prijs en of ik de betaling over wilde maken naar rekeningnummer NL16KNAB0258262990 op naam van J. van Orsouw volgens hem. Ik vertrouwde het niet, zjn account is pas drie dagen actief, en ik googelde zijn reknr. En kwam hier uit. Gebruiker direct geblokkeerd!
Het lijkt erop dat deze persoon advertenties opzoekt waarin iets gezocht of gevraagd wordt en het dan aanbiedt om de koper op te kunnen lichten. Na het blokkeren werd ik benaderd door ene Marscha met een account van 1 dag oud. Ook gelijk geblokkeerd. PAS OP!
21-03-2019 - Tamara
Ook opgelicht door j van orsouw. Gelukkig heel weinig betaald. Maar goed ,toch gelukt. Mijn gevoel zei al... niet doen... reknr:NL16KNAB 0258 2629 90. Oppassen dus. Marktplaats moet hier wat aan doen.


Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?