Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Marco, Poging tot oplichting


Gemelde gegevens (Poging tot oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Poging tot oplichting
Gebruikte methode:
Bericht via whatsapp
Naam:
Marco
Land:
Nederland
Mobiel:
0682725796
Product:
Antiek strijkijzer
Betaalmethode:
Betaalverzoek Marktplaats
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Ik verkoop spullen via marktplaats, via whats-app komt de een na de andere oplichter langs met een nep link. Ze zitten vooral in de curiosa en brocante rubriek. Waarschijnlijk hopen ze daar oudere mensen te treffen die er mogelijk sneller in tuinen.
Een nieuwe methode om aan je bankgegevens te komen, ik had hem gelijk door!
Hij probeerde me naar een nep marktplaats te sturen, niet geopend maar daar zul je ongetwijfeld je bankgegevens in moeten voeren om ze toegang tot je rekening te verschaffen.
Trap er niet in! Lach ze uit en geef ze aan!


Deel deze melding
Reacties (3)


15-01-2019 - Angelique
Ik kreeg gister een bericht van dit nummer via app. Vond het raar dat hij niet reageerde via marktplaats. Hij vroeg inderdaad bij welke bank ik zat. Ik zei of hij wilde reageren via marktplaats dan kon ik hem een betaalverzoek doen. Daarna niks meer van hem gehoord. (Bijlage)
15-01-2019 - Rob
Ook ik werd, via Whatssapp door Marco benaderd met de vraag of een antiek strijkijzer wat ik verkoop nog beschikbaar is. Nu heb ik momenteel 2 advertenties met antieke strijkijzers, maar kreeg geen reactie meer op vraag welke advertentie het betrof.

Vond het vreemd, dus nummer gegoogled en nu zie ik toevallig dit bericht. Gaat denk ik om dezelfde Marco.

Vorige week idem dito, iemand via sms bied op samovar, van Litouwen, wil behoorlijke prijs betalen. Ik gelijk alrmbellen, en vraag hem te reageren via marktplaats, dan kan ik betaalverzoek doen. Had degene zogenaamd geen account van, toen ik vervolgens reageerde dat ik geen rekening gegevens deel, enkel via de marktplaats verzoken, kreeg ik binnen een minuut via marktplaats een reactie van dezelfde persoon, waarbij ik aan account zag dat deze al 5,5 jaar actief was. Wilde gaan betalen met Western Union, dan kon ik mijn geld fysiek ophalen aan GWK kantoor, en pas daarna hoefde ik het item naar Litouwen te sturen.

Ben er nog niet achter welke vorm van oplichting dit mogelijk is, maar ben er niet verder op in gegaan.
19-02-2019 - Piet
Dit nummer0682725796 ook benaderd via Whatsapp en om betaalverzoek link van marktplaats had hem geopend en moest weer inloggen niet gedaan want ik had dat al eerder gedaan vond het vreemd en zei stuur effe mailtje via marktplaats dan stuur ik jou verzoek en toe zij ie ne! Daarna niet meer gehoord of dat er gereageerd ze betalen voortaan maar gewoon via overmaken


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?