Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Microsoft, Oplichting


Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Oplichting
Gebruikte methode:
Telefonisch
Bedrijfsnaam:
Microsoft
Land:
Waarschijnlijk Frankrijk
Telefoon:
00331492545859
E-mailadres:
Product:
Microsoft

Omschrijving van de melding:

Ik ben net gebeld door telefoonnummer: 00331492545859, met de mededeling dat ze belde van Microsoft en mij benaderden omdat ik illegaal software op de computer draai en ik direct een boete van € 2500,00 moest overmaken om strafvervolging te voorkomen. Betaal ik niet dan staan ze binnen 24 uur bij me aan de deur en nemen alles in beslag en wordt ik door de politie aangehouden. Alle voortvloeiende kosten worden dan op mij verhaald en wordt er zware juridische stappen tegen mij ondernomen. ook moet ik de pc aanzetten en hun de gelegenheid geven om verder in de pc te kunnen kijken. Het hele gesprek wordt door een buitenlandse persoon in het engels gevoerd. Toen ik haar te kennen gaf hier niet aan mee te gaan werken en de politie zou inschakelen, werdt ik op onbeschofte wijze bedreigd met het feit dat ze zouden weten waar ik woon en mensen op mij af gaan sturen die mijn hele familie ging doodschieten. Daarmee werdt er ook meteen door hun opgehangen. Dit bericht heb ik niet gekopieerd of doorgestuurd maar is mijzelf net overkomen. Ik heb Microsoft ingelicht en deze zeiden dat ze nooit personen op gingen bellen, en zeker niet op deze wijze.
Tevens probeerde ik hierover aangifte te doen bij de politie maar die doen er niets aan. Dus internetoplichting en bedreiging is in nederland gewoon toegestaan. Wordt niets aan gedaan. Zeer jammer.


Deel deze melding
Reacties (1)


13-02-2018 - Bram billekens
Beste Hendrik, Vandaag heeft mijn dochter opgenomen toen we werden gebeld door dit nummer. Gelukkig vroegen ze in het Engels naar de moeder en die was er niet dus werd er opgehangen. Ikzelf was ook niet thuis en heb meteen het nummer opgezocht omdat ik het niet vertrouw. Gelukkig zie ik nu dat het niet klopt en zal ik in de toekomst er rekening mee houden. Bedankt dat je een melding hebt gemaakt zodat ik gewaarschuwd ben


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?