Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Annemarie Beeren, Bijna oplichting


Gemelde gegevens (Bijna oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Bijna oplichting
Gebruikte methode:
Tikkie
Naam:
Annemarie Beeren
Mobiel:
0683382874
Betaalmethode:
Tikkie (nep)
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Ook hier een berichtje op marktplaats van iemand onder de naam Annemarie. Geïnteresseerd in een tas en bood meteen de vraagprijs incl verzendkosten. 2 x een betalingsverzoek gestuurd via marktplaats maar bleef herhalen “ik wil uw rekeningnummer”. Vervolgens wilde ‘ze’ nog appen en kreeg ik al snel het verzoek om 0.01 cent over te maken via tikkie, zodat ze mijn rekeningnummer met naam kon matchen. Bij het openen van de link viel me direct op dat dit geen juiste link was. Ik heb geweigerd in te loggen / de cent over te maken en werd meteen geblokkeerd.


Deel deze melding

Reacties (4)


04-01-2019 - Anita
Bij mij zelfde verhaal van A. Beerens, adres Franekereind 12, 8861EC in Harlingen tel.nr. 06 8338 2874.
Deze dame bood op mijn MK tas direct de volle vraagprijs en wilde de kosten voor aangetekend versturen ook makkelijk betalen. Ze heeft mij een tikkie gestuurd met verzoek €0,01 aan haar over te maken zodat zij mij naam kon checken met mijn bankrekening. Heb het tikkieverzoek geopend maar kreeg het niet voor elkaar de €0,01 over te maken, direct kreeg ik melding storing bij de bank. Dit gaf ik Mw door via whatsapp en toen zei ze o jee, dat doet hij wel vaker maar ik vertrouw u wel hoor ik maak het bedrag voor de tas vanavond om 18:00u. aan u over. Nu wilde ik rond 18:15 checken of zij idd het geld had overgemaakt maar tot mijn verbijstering kon ik niet meer internetbankieren want mijn bank had mij geblokkeerd en moest telefonisch contact met hen opnemen. Nu hebben ze geld van mijn rekening weten te halen ben er echt ziek van!
Heb aangifte bij de politie gedaan en contact gehad met fraudeafdeling vd bank zij gaan hier verder mee ad slag....hoop dat ik mn geld terug krijg
05-01-2019 - Nicole
Bij mij precis zelfde verhaal als Anita. Ik ga nooit meer lets op Marktplaats verkopen. Gelukkig zal ik mijn geld terugkrijgen volgens de bank...
05-01-2019 - Anita
Beste Nicole, wat naar te vernemen dat ook jij bent benadeeld/opgelicht, is het toevallig door dezelfde persoon die mij heeft opgelicht? Ene Annemarie Beerens.... Ben iig blij voor je dat je je geld terug krijgt vd bank, mijn bank heeft mij dat nog niet toegezegd de fraudeafdeling vd bank moet uiteraard eerst alle gegevens toegestuurd hebben vd aangifte bij de politie alsmede alle cc’s vd marktplaats en whatsapp gesprekken. Verwacht wel dat de bank mij ook terug zal betalen.
Bah wat heb je toch een nare mensen in de wereld rondlopen...
30-01-2019 - Jan
Zelfde verhaal maar dan onder de naam Jack, zelfde nummer 0683382874 ook via 1 of ander tikkie link. Vertrouwde het niet en kwam op deze website. zodra ik dit doorstuurde naar hem begon die te dreigen. Gemeld bij politie maar omdat ik niet ben opgelicht word er niks mee gedaan. Nummer is zelfs niet opgenomen in hun register van oplichting.
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?