MeldNu.nl

Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

EBN European Business Number, Scam


Gemelde gegevens (Scam)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Scam
Gebruikte methode:
Brief
Bedrijfsnaam:
EBN European Business Number
Adres:
Alter Wall 65
Postcode:
DE-20457
Plaats:
Hamburg
Land:
Duitsland
Telefoon:
0049407511990
E-mailadres:
Website / Webwinkel:
Bedrag:
€ 890
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Een formulier dat lijkt alsof je ergens nog een BTW nummer moet invullen maar bij goed lezen blijkt het een opdracht tot plaatsing van gegevens te zijn op een nietszeggende website a raison van 890 euro per jaar voor 3 jaar lang.


Deel deze meldingReageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?
Mogen gebruikers contact met u opnemen?


Reacties (19)


Ook een brief van EBN gehad maar na het lezen van de terms and conditions was mij duidelijk dat ik dit niet moest invullen en opsturen.. Bijlage
10-02-2018 - Hans Wiebosch
Same here! Ook een brief met verzoek tot aanvulling en ondertekening, mooie retourenveloppe erbij. 890,- p.j. en dat voor de komende 3 jaar..
15-02-2018 - Rosalinde Donker
Hallo meld nu, Deze brief gehad en eergisteren op de post gedaan (getekend helaas) Hoe nu te handelen? Mvg, Romain Heijnen Hubo Heijnen
21-02-2018 - Hubo Heijnen
Ik heb bij gevoegde formulier onlangs ingevuld en per email verzonden. Ik krijg nu een factuur van 890 exl Btw toegestuurd. Ik doe wel eens wat kleine verkopen in Duitsland dus dacht dat het nodig was... maar het blijkt dus vals te zijn? Wat nu te doen? Met vriendelijke groet, Arno van Drongelen Chocolaterie Mauritsz Walstraat 46 4571 BJ Axel Tel : 0115-562306 / 06-23560620 Website : Chocolateriemauritsz.nl Email : info@chocolateriemauritsz.nl Ik heb inmiddels gereageerd via email: Hello, I had an ivoice for an European business number. Invoice nr : 3345923 Wy do I need this? I was not aware of the costs! So don’t want to pay the invoice! Please react Bijlage
14-03-2018 - A van Drongelen
Zie bijgaande oplichting. Wat kunnen we doen? Bijlage
De brief van EBN was echt een instinker. Door het aparte papier en de opmaak leek het legitiem, maar uit de (hele) kleine lettertjes blijkt anders. Als je formulier hebt ingevuld en geretourneerd kun je binnen 14 dagen middels een aangetekend schrijven alsnog opzeggen. Dan zou je er in principe vanaf moeten zijn.

Heb je inmiddels factuur ontvangen zou ik zeker niet betalen, maar wel bezwaar maken, middels aangetekende brief of aangetekende mail. Acquisitiefraude is strafbaar, maar ik meen dat je wel altijd moet reageren als je het niet eens bent met een factuur. Heb je een rechtsbijstandsverzekering - laat ze helpen met het opstellen van een brief. Je kunt ook aangifte doen bij de politie. Als je nog niet hebt betaald maken ze meestal melding - als je al wel hebt betaald - is het een geval van fraude en kun je aangifte doen.

Wij hebben zelf al eens eerder met acquisitiefraude van doen gehad en hebben toen hulp gehad van steunpunt acquisitiefraude (tegenwoordig fraudehelpdesk.nl).
30-04-2018 - Barbara
Heb in maart ook een brief ontvangen en zo stom geweest om mijn gegevens in te vullen, na een tegenreactie te hebben gestuurd ontving ik een schrijven dat ik er voor getekend had en moest betalen. Nadat ik een aanmaning had gehad heb ik hierna ik aangifte gedaan bij de Duitse politie en dit hun ook gemeld. Nu niets meer vernomen van EBN. Maar probleem van hun is, als ze een kopie sturen kan je zien dat de leveringsvoorwaarden er later op gekopieerd zijn en dat deze niet op de originele staan, dus groot foutje van hun. Ook in Duitsland zijn ze bekend met dit bedrijf wat slapende rijk wil worden.
21-06-2018 - vell
sorry, lukt niet om document toe te voegen, maar document voldoet exact aan de Omschrijving van de melding. Bijlage
06-07-2018 - P&O FErries
Ook een brief ontvangen van EBN. Ik vertrouwde het meteen niet en ben gaan googlen... en zie hier... een scam
Dank jullie wel voor het melden!
09-07-2018 - Wiko Staalbouw
Zelfde brief ontvangen van EBN. Deze direct in het "ronde archief" gedaan. Het was aanvankelijk wat onduidelijk, maar er staat tocht echt dat er een "order" geplaatst wordt met ondertekening. Direct weggooien dus.
09-07-2018 - Ed Bosscher
Sedert 2017 krijg ik steeds duplicaat facturen van 10-8 2017
Op 16 augustus 2017 heb ik aangegeven per email dat
de de nota op misleiding is gebaseerd
Op dit moment een aanmaning over een nota van 3 juli 2018
Ik heb deze aanmaning gemeld bij fraude desk
onder nummer 180721 - 000013
21-07-2018 - Joop Oostendorp
Brief ontvangen opa 30 08 18. Datum brief 20 08 18. Bij hetzelfde lezen ervan voelde ikzelf nattigheid, temeer omdat ikzelf geen zaken doe met buitenlandse bedrijven.
31-08-2018 - C. Baarda
31-08-2018 deze brief ontvangen.
31-08-2018 - gamma vlissingen
Zelfde 'brief' ontvangen, niet op gereageerd, gezien de kleine letters. Bijlage
03-09-2018 - B Platje
Hier ook een zelfde brief ontvangen. Op bedrijfsnaam van een onderneming die ik al 7 jaar niet meer heb, dus klopte gelijk al niet voor mijn gevoel. Bizar dat die oplichters het na jaren nog zo doen.. Zijn dus nooit opgepakt en bestraft.
05-09-2018 - Mariska
Made the same mistake about a year ago - was advised by my boekhouder not to pay. EBN have NOT sent a deurwaarder, they did NOT send a registered letter, they called me this week, they said they resent the signed documents, the English speaking person on the phone (who doesn't speak Dutch) said "they would open to "make a deal" (WTF?). If everyone REFUSES to pay these JERKS hopefully will die in HELL!
13-09-2018 - Pissed off with EBN
EBN heeft onder valse voorwendselen een contract ondertekend gekregen van onze onderneming. De waarschuwingen waren helaas te laat voor ons.
Wij sturen hen een brief met de mededeling dat wij het contract annuleren en niet zullen betalen. Bijlage
17-09-2018 - Carfix Duiven BV
Ook een rekening van EBN European Business Number gehad, omdat ik een buitenlands btw nummer had aangevraagd dacht ik dat het daar voor was en heb ook ondertekend. 5 weken later kreeg ik de rekening. Niet betaald en per aangetekende brief laten weten niet akkoord te gaan en ook aangifte gedaan bij de politie. Je kunt op het formulier zien dat het niet origineel is en de voorwaarden er later zijn ingezet.
25-10-2018 - Keizer
wij hebben inderdaad per ongeluk dit formulier verzonden en moesten dus 1 x die rekening betalen. nu krijgen we alweer een rekening (want het contract is 3 jaar)
kunnen wij hier voor 3 jaar niet meer onderuit? en wat gebeurt er wanneer we niet betalen?
08-11-2018 - diane