Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Elma Mehmedovic, Advertentie Marktplaats whatsapp


Gemelde gegevens (Advertentie Marktplaats whatsapp)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Advertentie Marktplaats whatsapp
Gebruikte methode:
Advertentie op Marktplaats
Naam:
Elma Mehmedovic
Land:
Nederland
Rekeningnummer / IBAN:
NL25INGB0755190742
NL25 INGB 0755 1907 42
Gebruikersnaam:
Thi
Product:
Brompton vouwfiets
Bedrag:
€ 150

Omschrijving van de melding:

In de advertentie van de verkoper op marktpplaats stond €425 als vraag prijs. Ik heb €300 geboden en daar is de verkoper mee akkoord gegaan.
We hadden afgesproken dat ik de helft overmaak via de ing (verkoper heeft ook ing) en als ik de brompton vouwfiets ontvang derest zou overmaken.
De verkoper gaf aan dat hij/zij op Terschelling woont(wat ver is, ik woon in den haag) waardoor ik het graag verzonden wou hebben. Ik zei dat ik liever de helft overmaak i.v.m. geen risico wil nemen om opgelicht te worden. De verkoper gaf aan dat hij/zij dat totaal begrijp en akkoord gaat met de afspraak wat betreft eerst de helft overmaken en derest na ontvangst. De oplichter gaf ook aan dat hij/zij zo naar het centrum zou gaan dus het pakket meteen op de post kon doen als ik het geld meteen zou over maken via ing omdat de oplichter ook ing heeft waardoor de oplichter het geld dus meteen heeft. Dus na een bedrag vam €150 overgemaakt te hebben. Is de verkoper meteen in negeer modus gegaan. Terwijl ik eerst van tevoren op verschillende sites heb gekeken of de oplichter bekend was als oplichter. Zoals bijvoorbeeld rekeningnummer check op politie.nl en op google gezocht naar de naam en niets bekend over de verkoper.

Na het geld hebben overgemaakt te hebben kreeg ik een onderbuik gevoel dat het niet helemaal klopt.omdat de oplichter meteen op negeer modus is gegaan. De account van de oplichter bestaat op marktplaats 10 halve jaar
Ik ben daarna het adres op google gaan zoeken en het huis Baaiduinen 8 staat te koop maar vermoed dat dit een nepadres is van de oplichter. Omdat het huis te koop staat op een nep site wat onveilig is is"koopwoning.com"

Oplichter gebruikt de naam Elma Mehmedovic en rekeningnummer:
INGB0755190742.


Deel deze melding

Reacties (6)


30-12-2018 - Edith Boonstra
Dank voor de melding.
Apple IPhone 7 ( Plus ) 128Gb Rood Editon
Apple IPhone 7 ( Plus ) 128Gb Rood Editon
Hierbij bied ik mijn extreem goede iphone te koop! Het toestel werkt en funcioneert uitstekend na behoren, nooit problemen mee…
€ 320,00
Baaiduinen
VERLOPEN

Ik reageerde ook op een advertentie (zie boven) van Elma, maar vertrouwde het niet. Dat bleek ook te kloppen toen ik verder ging zoeken. Dus hartelijk bedankt voor deze melding.
02-01-2019 - Rob Verduin
Ze heeft ook een Nintendo switch te koope staan. Ging direct alkoord met mijn bod dat lager was dan haar vraagprijs. Ik heb meerdere controle vragen gesteld en vertrouwde het niet en ben vervolgens op basis van haar bankgegevens hier terecht gekomen.

Ik heb haar ermee geconfronteerd en nu hoor ik niks meer van haar of hem.
03-01-2019 - Nintendo Switch
Ik ben helaas slachtoffer geworden via de Nintendo Switch advertentie.
Wilde direct contact via WhatsApp. Daarin heel slim een lief gezinnetje als foto gebruikt. Terschelling natuurlijk als locatie om verzenden aan te moedigen.

Ik voel me dom, en heb het aangemeld op Marktplaats en de politie. Hopen dat er niet meer slachtoffers vallen. Ik vraag me alleen af hoe het mogelijk is dat diegene al 6,5 jaar op Marktplaats zit...
05-01-2019 - Jeroen
Ook een Nintendo switch van haar gekocht. Ook een lieve gezinsfoto, snel reageren en daarna niets meer. Helaas geld wel overgemaakt, zuur leergeld! (Lees ook dat ik van plies en ING niet veel hoef te verwachten, zeer jammer dit)
Maffe is dat profiel “ter horst” al 6,5 jaar actief is op internet. Zou de oplich(st)er zoveel geduld hebben? Zou mooi zijn als marktplaats slapende account verwijderd, zeker als aangemaakt vanuit identieke op adressen en snel achter elkaar.
05-01-2019 - Rob Verduin
Balen zeg! Ik heb wel direct het hele gesprek met Marktplaats gedeeld en aangegeven dat ze het profiel moesten verwijderen. Zuur dat ze dat niet opvolgen...

Wellicht kunnen jullie nog iets met Marktplaats regelen, aangezien jullie dus na mij zijn opgelicht en ze daar dus al van op de hoogte waren? Je kunt prima mijn naam gebruiken om aan te geven dat ik hen al op de hoogte had gebracht met een zeer volledig rapport inclusief doorvermelding hiernaar.

Groet,

Rob
05-01-2019 - Nintendo Switch
Ik heb het aangegeven aan Marktplaats. Deze gaven aan het aan te hebben gepakt. Toen ik naar de advertentie pagina van de oplichter navigeerde, bestond de pagina niet. Ik ga er dus eigenlijk wel vanuit dat of alle pagina's zijn gesloten, of dat het account is verwijderd.
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?