Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

OpinieLand, Misleiding


Gemelde gegevens (Misleiding)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Misleiding
Gebruikte methode:
Website
Bedrijfsnaam:
OpinieLand
Website / Webwinkel:
Product:
Thuiswerken

Omschrijving van de melding:

Het leek mij leuk om wat extra geld te kunnen verdienen bij Opinieland en schreef mij in. Al gauw had ik 1000 punten en wilde ik deze laten omzetten in een kadobon. Op het moment van omzetting wordt mijn account geblokkeerd en komt er een melding in beeld dat ik voor meer informatie contact kan opnemen met de helpdesk.  Ik heb de helpdesk gemaild en doorgegeven dat ik niet weet waarom mijn account geblokkeerd is. Na een paar dagen kreeg ik als antwoord een heleboel vragen over welk paypal account ik had gebruikt, waar ik de vragenlijsten heb ingevuld, welke provider ik gebruik etc. Nou, leek mij nogal onnodig omdat ik niets fout heb gedaan. Maar, ik heb de informatie in grote lijnen doorgegeven.  Vervolgens zijn we een week verder en krijg ik een mail terug met daarin de volgende tekst:  'Na een grondig onderzoek van uw account door onze afdeling “Accounts” hebben we de gegevens die u doorgegeven heeft niet kunnen verifiëren en verdenken we dat het account is overgenomen of gebruikt wordt voor frauduleuze activiteiten. Het account heeft inconsistente markers over het gehele apparaat getoond of over het netwerk dat gebruikt wordt om toegang te krijgen tot onze website. Om die reden is uw account nu permanent opgeheven volgens onze Algemene Voorwaarden.' Het enige wat ik heb gedaan is vragenlijsten invullen. Ik kan alleen maar concluderen dat ze het niet op prijs stellen als mensen ook daadwerkelijk hun gespaarde punten willen laten uitbetalen.  Niet inschrijven dus, het is al het gezeur niet waard!


Deel deze melding

Reacties (4)


14-03-2018 - sm slot
mij ook mee gemaakt en dat is oplichter en helemaal nep en ik kreeg niks geld voor waar ik ingevulde antwoord gegeven... ik heb ook iedereen doorgeven...dus vervelend ...
10-05-2018 - Peter
Eenzelfde ervaring als vele anderen na wat rond-Googlen: Alles leuk en aardig, totdat je probeert te verzilveren. Ik zou iets hebben geschonden in hun regels bla bla bla. Zeker weten niets geschonden! Dus een tegoedbon aanvragen voor je punten vinden zij schending van hun regels??? Niet in trappen, heeft me veel tijd gekost voor niets!!! De enquettes zijn wel echt. Zij willen blijkbaar aan jou verdienen, maar je er niet voor belonen!!
13-06-2018 - Vermeulen
Opinieland, enquetes gedaan, had 10 euro en wou ze inwisselen; er was niets voorradig in fysieke bonnen.
Dan maar een online bon bij Bol.com.
ik kreeg een nette brief van Opinieland met codenummer voor mijn bestelling bij Bol.com
Artikel gekozen, ingevuld.......ik kreeg als antwoord uw codenummer is onjuist.....en ik heb me echt niet vergist met codenummer......
Ik be de enige niet, heb ik al kunnen lezen.....uren gespendeerd voor niets....ruikt naar fraude. De enquetes waren altijd voor verschillende bedrijven.
08-11-2018 - Yankee
Ik heb ditzelfde in oktober ook meegemaakt, wilde punten omzetten in een cadeaubon van Bol.
Duurde heel lang voor er iets gebeurde dan maar opnieuw ingelogd toen kreeg ik dezelfde melding zie bijlage.
Mail gestuurd moet nog antwoord krijgen ben al van 2012 lid. (Bijlage)
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?