Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Damian Janssens, Poging tot oplichting


Gemelde gegevens (Poging tot oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Poging tot oplichting
Gebruikte methode:
WhatsApp
Naam:
Damian Janssens
Mobiel:
0644449406

Omschrijving van de melding:

Via WhatsApp benaderd over een artikel dat ik aanbood op Marktplaats. 'Damian Janssens' gaat akkoord met mijn prijs en vraagt of hij mij een betaalverzoek mag sturen om mijn gegevens te controleren. Hierbij wordt ook gevraagd naar de bank waar ik bankier, ik noem een willekeurige bank want het is toch niet relevant voor een betaalverzoek. Hierna geen reactie meer gekregen van 'Damian'. Ik vermoed dat hier sprake is van Tikkie/iDeal fraude.


Deel deze melding

Reacties (10)


18-12-2018 - Marita
ook ik ontving vandaag buiten marktplaats om een akkoord op te koop staande met het verhaal ik stuur je een betaalverzoek van 1 cent. Vond dit vreemd en zocht op internet en vind dit bovenstaande artikel. Heb "damian" een foto hiervan geappt. reactie Oh jeetje. Ik vroeg toen om uitleg en het antwoord: Waarom zou ik.
19-12-2018 - Marktplaats verkoper
Ik verkoop spullen op marktplaats en ik kreeg gisteren een Whatsapp berichtje van Damian Janssens. Hij vroeg bij mij ook om een betaalverzoek van €0,01.Ik heb het gelukkig niet gedaan, want ik vond het al vreemd!
Dit is zijn nummer: 0644449406
19-12-2018 - Ed Hanssens
Ook ik kreeg een whatsapp van deze man (Bijlage)
20-12-2018 - Henk
Zelfde apps kreeg ik van Damian Janssens maar van een ander nr 0619839844
20-12-2018 - Jootje
Hij stuurt appjes
20-12-2018 - Marion
Ik ben vandaag ook geappt door Damian Janssens.
Hij was me ook iets te opdringerig met het betaalverzoekje van één cent. Kleine moeite om even te googlen. Grote oplichter dus!! (Bijlage)
23-12-2018 - Hetty
Hier hetzelfde. Vandaag reactie op marktplaatsadvertentie via whatsapp. Bij akkoord wil hij me een tikkie sturen van 1 cent. Gelukkig vond ik de meldingen over deze gast op deze website van meldnu.nl . Dank daarvoor. Ik ben er nu op tijd bij.
27-12-2018 - Fleur
[email protected]

Hier vandaag ook benaderd door deze damain ik kende de 1 cent oplichtings-truck dus Googlede z’n naam en kwam uit op deze site, gevraagd of hij hier ieys vanaf wist. Maar uiteraard niet.
Daarna erg opdringerig om het “af te ronden” (Bijlage)
30-12-2018 - Etienne
Ook ik kreeg vandaag een Whatsapp bericht met precies dezelfde tekst betreffende het overboeken van 1cent. Ook hier ging het om een advertentie op marktplaats. Het ging om dezelfde naam en tel. Nr
01-01-2019 - David
Ik verkoop zaken op marktplaats, het betrof een antiek strijkijzer, het begon met appen. Daarna belde hij mij op met de vraag of ik 1 cent via een betaalverzoek wilde betalen om mijn gegevens te controleren. Tijdens het gesprek vond ik op google de 1 cent truc en zei hem dat het me geen goed idee leek ivm phishing. Hij werd erg boos, ik zou hem een oplichter hebben genoemd. Ik verzekerde hem dat dit niet het geval was maar dat ik gewoon een voorzichtig mens ben, toch wilde hij daarna het gesprek snel beeindigen.
Dit is zijn nummer: 0644449406
Hij gaf me ook een adres in Goirle, ik zal het er niet bij zetten voor het geval de mensen aldaar onschuldige slachtoffers zijn. (Bijlage)
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?