Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Boekvoordelig, Oneerlijk handelen


Gemelde gegevens (Oneerlijk handelen)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Oneerlijk handelen
Gebruikte methode:
E-mail
Bedrijfsnaam:
Boekvoordelig
Naam:
Boekvoordelig.
Adres:
Olympiaweg 16A
Postcode:
3077AL
Plaats:
Rotterdam/Kaunas
Land:
Nederland/Litouwen
Telefoon:
0857326677
E-mailadres:
Website / Webwinkel:
Product:
Reis
Bedrag:
€ 90
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Telefonisch benaderd om een voucher van €90 te kopen waarmee je voordelig een reis kan boeken. Na achterlaten van je e-mail adres en andere gegevens (wat zogenaamd met bandopname met je is afgestemd), ontvang je een e-mail. Daarin staat dat het voorstel 2 weken geldig blijft. Klinkt als een offerte met beperkte geldigheidsduur. Maar onderaan de e-mail staat ineens dat je je dient af te melden binnen die 2 weken?? Als je dat dus niet zou doen, dien je €90 te betalen voor een waardeloze voucher die ook nog eens maximaal 1 jaar geldig is!
Sowieso niet betalen!!
Je kan een beroep doen op de Wet oneerlijke handelspraktijken. Stuur een e-mail naar travel@boekvoordelig.com en zeg dat je de zogenaamde 'aankoop' wilt vernietigen wegens oneerlijke handelspraktijken en dat je beroep doet op de Wet Oneerlijke handelspraktijken. Tevens vraag je ook de bandopname op. Dan heb jij tenminste gereageerd. Vervolgens zou ik de eerste reactie nog even lezen mocht dat geen standaard reactie zijn. Daarna alle e-mails gewoon als Spam aanmerken en negeren.


Deel deze melding
Reacties (3)


01-01-2019 - Dirk Westerveld
Telefonisch benaderd, vlotte en snelle babbel.
Zo snel dat je overrompeld wordt, ik wilde niets maar uiteindelijk mail laten sturen voor meer informatie.
Afspraak was informatie en niet dat ik aan iets vast zou zitten.
Geen mail ook niet in de spam gehad, wel plotseling een factuur van € 90,00
In de begeleidende mail hebben ze maar gemeld dat ze voor mij de code hebben geactiveerd omdat ik al 14 dagen niet had gereageerd.
Ik heb niets van ze gehad en wist ook niets van een code en accepteer zo wie zo niet dat men dit voor mij doet zonder enige toestemming.
Mail terug gestuurd, daar waar de mail van terug kwam, blijkt dit mail adres niet juist te zijn, op de website van Boek Voordelig een bericht via contact-formulier met protest gestuurd, natuurlijk geen reactie.
Toen het juiste en directe mail adres opgezocht en weer die mail verstuurd, is aangekomen (kopie naar mezelf) maar natuurlijk geen reactie.
Volgende stap gezet, aangetekende brief gestuurd naar Boek Voordelig, Olympiaweg 16A te Rotterdam. Via Track en Trace van de PostNL gezien dat Zeding retour afzender gaat omdat geadresseerde onjuist zou zijn.
Van de week maar het telefoonnummer bellen en even wat na vragen, ga zorgen dat het gesprek opgenomen gaat worden als bewijs. (Bijlage)
06-01-2019 - Bill
Zelfde verhaal. Werd gebeld en hoorde het gesprek aan. Ze had het over afmelden binnen twee weken maar ik zou eerst een mail krijgen. Aangezien ik die nooit gekregen heb en in de tussentijd erachter kwam dat het oplichters zijn heb ik maar nooit gereageerd. Nu krijg ik sms’jes en mails van incasso bureau. Schrok er van, wil niet aan kosten verbonden zijn. Ze eisten 90 euro en nu 108 euro. Was helaas zo stom om ook mijn adres en postcode te geven. Vraag me af of ik nou in de problemen kan komen met incassokosten (die steeds verhoogd worden) of dat ik het gewoon moet negeren.
06-01-2019 - DirkDirk Westerveld
Even bij het Handelsregister gekeken, Boek Voordelig staat daar niet geregistreerd. Op het adres Olympiaweg 16 A te Rotterdam zit een Zelfstoragebedrijf. Nu net weer een mail gehad dat ze willen dat ik betaal, maar nu naar een andere incasseerder met een ander bankrekening nummer.
Ga maandag het Handelsregister benaderen over de eerste incasseerder die ook op Olympiaweg 16 A vermeld staat. Kijken wat ze zeggen.


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?