Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Huurwoningenland, Fraude oplichting


Gemelde gegevens (Fraude oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Fraude oplichting
Gebruikte methode:
E-mail
Bedrijfsnaam:
Huurwoningenland
Naam:
Electonic housing
Land:
Nederland
Telefoon:
0628423954
Website / Webwinkel:
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Ik heb de website bezocht en vrijblijvend gegevens ingevuld. Nu wordt per maand 22 euro afgeschreven zonder ooit een machtiging te hebben gegeven.
Ik heb een mail gestuurd en krijg te horen dat het mijn eigen schuld is en als ik storneer dat ik dan de deurwaarder thuis kan verwachten!


Deel deze melding
Reacties (4)


03-12-2018 - Marco
Beste Jessica,

Indien het geld wordt afgeschreven kunt u deze bedragen terugboeken. Tevens dient u het bedrijf welke de automatische afschrijving doet te blokkeren bij uw bank. Zij dienen een getekende overeenkomst te kunnen tonen voordat zij automatisch mogen afschrijven. Als u hierom vraagt zal dit ook ten allen tijde naar u verstuurt dienen te worden. Zij mogen het niet naar de deurwaarde toezenden en dat u het daar pas kunt inzien. Tevens mogen zij niet direct een deurwaarde inschakelen zonder met u meerdere malen gecommuniceerd te hebben. Inhoudelijk gezien klopt de email die naar u verstuurt is ook niet. Het bedrijf in kwestie begaat diverse fouten zowel wettelijk als schriftelijk geschreven in de email. Ook de website is niet bereikbaar (Waarschijnlijk al uit de lucht gehaald)
Een reply email adres of verzend adres van een bedrijf is nooit hallo@... (Ben dit nog nooit tegengekomen bij een officieel zakelijk bedrijf)

Kortom raad ik aan de afgeschreven bedragen terug te boeken. Een stop op het bedrijf zetten voor automatische afschrijvingen. En eisen voor inzage in het dossier en machtiging. Niet bang zijn voor een deurwaarde daar deze nooit zal komen. Voor bedragen onder de € 50-100 is een deurwaarde te duur om in te schakelen.
04-12-2018 - Ouis
Hi Jessica!

Ik heb éxact hetzelfde probleem met dit frauduleus bedrijf. Ik heb aangifte gedaan (echter wordt er vrij weinig ondernomen, het onderzoek ligt momenteel bij de politie en er word onderzoek gedaan) in de tussentijd krijg ik sms’jes dat ik de bedragen (19.90) moet betalen anders verhoogt het bedrag. Ik blijf de incasso’s terug vorderen want ik weinig te betalen voor een service die niet wordt uitgevoerd. Verder heb ik het advies van de politie gekregen om het juridisch loket te contacteren. Direct gedaan en er liggen daar meerdere zaken tegen huurwoningenland.nl dus wij zijn zeker niet de enige.

Hun advies:
1. Bij de bank de machtiging blokkeren zodat zij geen automatische incasso’s kunnen vorderen
2. Een aangetekende brief sturen naar huurwoningenland.nl met je klacht & daarbij dat je het contract opzegt. (Bewaar een kopie voor jezelf!)
3. Klacht indienen bij consuwijzer.nl

Als er een deurwaarder aan je deur komt, laat je de brief zien (het bewijs dat je de overeenkomst stop hebt gezet)

Dit was het advies van het juridisch loket..

Groet

Ouis
29-12-2018 - Isa
Precies hetzelfde probleem....binnen de 14 dagen trail periode opgezegd, maar ze geven aan mijn opzeggingsmail na de trail periode te hebben ontvangen. Bij diverse contactpogingen via mail (telefonisch niet mogelijk) blijken alle emailadressen niet te bestaan. Krijg vervolgens wel een mail dat als ik van mening ben dat ik mijn opzegging op tijd heb gedaan, dit moet mailen naar ze. Een vicieus cirkeltje. Nu gemaild dat ik direct het bedrag zal storneren. (Bijlage)
10-02-2019 - Noura
Beste Allen,

Hier ook precies hetzelfde probleem. ook bij het juridisch loket geweest en zelfde advies gekregen als Ouis. Ik heb alle bewijzen van opzeggen en smsjes enzo. Ik ben ook niet bang voor de deurwaarder of wie dan ook. Ze blijven me dreigen met verhoging en deurwaarder. Ik wil ze zien verschijnen.
Alleen wil ik graag dat ze aangepakt worden voor hun fraudeloze praktijken tegen de mensen die bang worden en niet mondig genoeg zijn.
Wat zou ik eventueel kunnen doen? Ze moeten echt gestopt worden.

mvg
Noura


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?