Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Booking company LT, Oplichting


Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Oplichting
Gebruikte methode:
Telefoon en mail
Bedrijfsnaam:
Booking company LT
Postcode:
LT50174
Plaats:
Kaunas
Land:
Litouwen
Telefoon:
0857326678
E-mailadres:
Rekeningnummer:
NL78ABNA0255037570
NL78 ABNA 0255 0375 70
Website / Webwinkel:
KVK:
LT100004491615
Product:
Reis
Bedrag:
€ 90
Betaalmethode:
IDeal
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

Iemand dit gehad van boekvoordelig.com? Wat hebben jullie gedaan? Ben echt niet van plan om te betalen


Deel deze meldingReacties (34)


27-11-2018 - Ramona
Ik heb dit nu? Wat heb jij er aan gedaan? Ik kom er niet vanaf!!
30-11-2018 - Salima
Ik heb dit ook nu. ik weet niet goed wat ik er mee moet. Zij claimen bewijs te hebben maar dit niet willen sturen. Wat hebben jullie gedaan?
03-12-2018 - harry
ik ben er nu ook mee bezig, als je hun site bekijkt zitten er heel veel spelfouten in. Ik ga het melden bij het Fraudedesk .( consuwijzer.nl) Ik ga zeker niet betalen
03-12-2018 - Ramona
Ik heb het bedrijf paar keer gebeld en kreeg echt een vervelende vrouw aan de lijn. Ze wou echt totaal niet mee werken en ze vond gewoon dat ik moest betalen. Maar wat nou als we niet betalen?
Wat gaan jullie doen?
04-12-2018 - Sandra joosen
Ook ik heb mails ontvangen dat ik moet betalen, maar ga dit zeker niet doen. Ik weet ook niet goed wat ik er mee aan moet.
06-12-2018 - Tara
Ook ik heb zo'n oplichtingemail ontvangen en heb het geblockt. Heb er een kopie van gemaakt en dan zie je de zwarte balk over het telefoonnummer staan; deze is dus niet te lezen. De kopie laat al zien dat het scam is. Dus reageer ik daar niet verder op. Tara
07-12-2018 - Ramona
Ik krijg nu dit?
Wat doen jullie eraan?

Uit onze administratie is gebleken dat bovenvermelde factuur na onze eerste herinnering nog steeds niet door u is voldaan. De betalingstermijn is hiermee onaanvaardbaar overschreden.

Het spijt ons te moeten vaststellen dat wij van u geen betaling of reactie hebben mogen ontvangen.

Wij verzoeken u dan ook met klem om uiterlijk binnen 7 dagen na dagtekening van deze email het openstaande factuurbedrag op onze IBAN bankrekening te voldoen.

T.N.V.: Pragma Finance
IBAN: NL78 ABNA 0255 0375 70

Als uw betaling wederom uitblijft binnen de bovengenoemde termijn, zijn wij genoodzaakt de vordering definitief uit handen te geven aan een Nederlandse Incassodienst.

U zult aansprakelijk worden gesteld voor alle daaruit voortvloeiende incassokosten, boeterenten en administratiekosten.


Hoogachtend,

Boek Voordelig
boekvoordelig.com is een partner van "The booking Company" in Litouwen
VAT: LT100004491615
Telefoon: +31 (0) 85 732 66 78
Email: travel@boekvoordelig.com
10-12-2018 - Tim
Ik heb ook een telefoontje gehad en heb ook de email ontvangen heb nog niet betaald nu krijg ik een 2 de mail met een betaling herinnering was ook niet van plan te betalen want vertrouw het niet weet iemand of het wel echt is?
Ook gebeld met bedrijf en ze zeggen dat er een band opname is, dat klopt dat heb ik ook gedaan.
Moet ik nu gewoon betalen?
12-12-2018 - Manou
Ik heb ook geen mails ontvangen maar wel 2 rekeningen. Nu een mail van een incassobureau ik heb geantwoord dat ik eerst de mails wil zien waarvan ze zeggen dat ik ze heb ontvangen. Ik ga niet betalen.
Team Incasso CC

Olympiaweg 16A
3077AL Rotterdam
KVK: 69419558

Heeft iemand contact gehad met dit incasso bedrijf? Kent iemand het?
17-12-2018 - hcs
Ook ik ben hierin getrapt. formulier is niet beveiligd als je er vanaf wilt komen (Bijlage)
17-12-2018 - Erica
ik heb contact gehad met consuWijzer.nl en melding gedaan. wanneer meer mensen dit doen, zal er wellicht onderzoek gedaan worden. ze hebben mij evengoed aangegeven een(weer mail te schrijven ze te wijzen op mijn op Ontbinding koop/dienst tijdens bedenktijd. Ook zal ik mijn rechtsbijstand inschakelen. heeft iemand deze stappen al genomen, ik ben erg benieuwd wat daar uit is gekomen...
18-12-2018 - Henny
Beste allemaal,

hier zelfde situatie. Pas op, betaal niets, het zijn oplichters en ze hebben geen recht op betaling. Ik heb de consumentenbond gebeld, zij zeggen: Booking Company doet een aanbod voor een dienst, daar is schriftelijke toezegging voor nodig, op papier of mail. Een bandopname is niet voldoende!!! Dus betaal niets! Ze adviseerde wel een mail te sturen met bovenstaande.

Succes!
18-12-2018 - Anja
Beste allemaal,

Je kan ook niet reageren op hun e-mail adres omdat dit adres niet kan worden gevonden. Heb telefonisch contact gehad, medewerkster laat jou niet uitpraten, dreigt met incasso als je niet betaald. Ik betaal niets (Bijlage)
19-12-2018 - Sengul
Ik heb dit ook! Ik baalde er vreselijk van maar nu ik bovenstaande berichten zie ben ik wat gerustgesteld, wetende dat het oplichters zijn! Ik wist anders totaal niet wat te doen. Ik hoop dat ze hiervoor zullen boeten, dit is toch niet normaal! Ik heb na het telefoongesprek een email ontvangen met een code wat 2 weken geldig zou zijn en dat ik mij op tijd kon afmelden maar heb geen toezegging gedaan en vergeten om binnen 2 weken af te melden. Laatst heb ik een smsbericht ontvangen dat er een factuur open staat van 90 euro! Ik heb ze online een bericht gestuurd en vandaag gebeld maar kwam er niet uit. Ik laath et hierbij en ga het niet betalen
19-12-2018 - erica
Anja, bij de gegevens boven deze berichten staat het emailadres wat je kan gebruiken.

Ondertussen heb ik de band opname ontvangen maar nog steeds niet de mail waarop ik op tijd had kunnen opzeggen dus ik vind dat ik nog steeds in mijn recht sta om niet te betalen!
19-12-2018 - Sengul
Ik heb op ConsuWijzer ook een melding daan, ook daar lees ik dat het oplichters zijn en dat ze niets kunnen doen omdat wij schriftelijk geen toezeggingen hebben gedaan
19-12-2018 - Anja
Ook als je een mail stuurt naar travel@boekvoordeling.com, krijg je geen reactie. Het enigste wat je krijgt is weer een mailtje van Booking Company LT dat je moet betalen en dan wel op tijd anders komen er kosten bij. Nou mooi niet dat ik betaal, stelletje oplichters. Het is eigenlijk best wel van de zotte dat je elke dag een mail krijgt dat je moet betalen terwijl in de mail staat binnen 14 dagen 🤔
19-12-2018 - HCS
Ik heb direct maandag een email eruit gedaan aan travel@boekvoordelig.com na ontvangst van de code en heb een bevestigingsmail van travel@boekvoordelig.com ontvangen dat alles is geannuleerd.
20-12-2018 - Nien
Bij deze een foto van het pand waar het incassobureau schijnt te zitten. Niet echt geloofwaardig toch? (Bijlage)
20-12-2018 - Salima
Nergens op reageren, zodra ze bellen ophangen. Sturen ze een email niks terugsturen. Alles bewaren als bewijs. Dat lijkt mij het beste en dat is wat ik doe! Vooral NIET betalen!!!
22-12-2018 - Erica
gisteren hebben wij een tweede mail gehad van de deurwaarder waarop het bedrag van 90,- verhoogt is naar 130.-
we gaan vandaag aangifte doen bij de politie, meerdere instanties zeggen wel niet betalen, maar ondertussen verhogen ze wel de rekening en komen we geen stap verder :(

op het aangegeven adres van incasso cc staat ook het volgende bedrijf gevestigd.
Stichting Zomiva (zorg mindervaliden Nederland en Oost-Europa)
Olympiaweg 16 A, 3077 AL Rotterdam Rotterdam 66113717

het auto bedrijf eerder in de meldingen aangegeven zit op 18a (Bijlage)
22-12-2018 - Anja
Hi Erica, wil jij zo vriendelijk zijn om de reactie van de politie op meldnu te plaatsen, ik krijg om de dag een mail dat ik moet betalen, wordt hier een beetje moedeloos van.
22-12-2018 - Jaap
Wij hebben ook aangifte gedaan. Het zal wel even duren voor de politie eraan toekomt, maar ik begreep van de ABN AMRO dat de bank hun account kan blokkeren zodra de politie bevestigt dat het om oplichters gaat.
31-12-2018 - Henri
Ik heb dezelfde ervaring. Factuur is per mail toegestuurd.
per sms en per mail ontvang ik herinneringen. Laatste keer aanmaning ontvangen per mail en 29-12-2018 zelf een telefoontje van het incasso bureau. Een zeer onvriendelijke dame volgens mij is dat niet een juiste werkwijze van een incassobureau. Ik had al eerder een mail geantwoord dat ze mij niet meer moesten bestoken met mails en dat ik dan aangifte zou doen. Daar worden zo ook niet heet of koud van? ik betaal niet en zal nogmaals een mail sturen dat een bandopname niet voldoende binding geeft voor een vordering, zoals hierboven genoemd werd.
31-12-2018 - Erica
het incassobureau blijft ons herinneringen sturen, het bedrag is opgelopen naar 130,- en ze raden ons, voor ons eigen best wil aan, op tijd te betalen.
Donderdag 27 dec. hebben wij aangifte gedaan bij de politie. Echter is aangifte alleen mogelijk wanneer je daadwerkelijk opgelicht bent. Dat ben ik niet omdat ik niet heb betaald. Ze hebben alle gegevens genoteerd en er is melding van gedaan. Als ze er een rechtszaak van gaan maken, kunnen we weer terecht bij de politie. ze denken dat ze het niet zo ver zullen laten lopen, want ze kunnen het bewijs van de eerste mail niet overhandigen...
02-01-2019 - Yvonne
Ook ik heb nu met hen te maken. Ik heb ook ConsuWijzer.nl gebeld en melding gemaakt.
Deze Booking Company heeft mij geen email gestuurd zoals beloofd maar wel vandaag een herinnering en factuur. Ik ga het niet betalen. Mijn advies is bel allemaal naar ConsuWijzer.nl zodat als er genoeg meldingen binnen komen, zij dit naar de AFM kunnen doorzetten. Zij komen op voor de belangen van de consument.
02-01-2019 - Yvonne
Correctie, ik bedoel ACM
04-01-2019 - joanne
ook ik ben benaderd door dit bedrijf dat ik een reis heb geboekt, en ook dit incassobureau heeft mij benaderd. nu bestaat dit incassobureau pas sinds dec 2018 (heel toevallig) en werkt er maar 1 persoon (laat dit nou net de dame zijn die je ook bij booking company aan de telefoon krijgt)
zelf heb ik contact gehad bij juridisch loket en met ECC (omdat het waarschijnlijk in litouwen zit) vooral niet betalen adviseren zij. ECC gaat met hun collegas in Litouwen in gesprek en gaat namens mij aangiften tegen ze doen.
mag ik jullie adviseren dit ook te doen?
04-01-2019 - erica
Weer een stapje verder. Nu met een ING rekening en extra BTW er boven op gegooid.
Ook het bedrijf en adres recht op het factuur heb ik niet eerder gezien...
Hoe lang zullen ze hiermee doorgaan?! (Bijlage)
04-01-2019 - Manou
Ik heb inderdaad ook weer dezelfde mail ontvangen als Erica. En ik ben gebeld door een dame die verteld dat ze maandag een deurwaarder langs sturen. Ik heb de mail geantwoord. Dit had ik ook al eerder gedaan. Ook een melding gedaan bij consuwijzer.


Geachte heer/mevrouw,

Ik heb u onlangs verzocht om de informatie en mail welke u zegt naar mij verstuurd te hebben nogmaals toe te zenden. U bent hierin in gebreke gebleven. Ook heb ik gevraagd om informatie te verstrekken over de genoemde reizen. Waar kan ik ze boeken? Wat zijn de bestemmingen?

Ook is het incasso bureau waarna u refereert niet ingeschreven bij de kamer van koophandel.

Zodra u voldoet aan het verstrekken van bovenstaande bewijzen dan zal ik eventueel voldoen aan u verzoek.

Ik heb contact opgenomen met mijn advocaat en hen geïnformeerd over uw bijzondere duistere praktijken.

Vriendelijke groet,
04-01-2019 - Nien
Hallo Erica, heb contact gehad met de eigenaar van het pand in Woerden. Er is een virtueel kantoor gehuurd door hen. Eigenaar weet niks van hun zaak alleen dat ze dat huren. Ikzelf krijg ook steeds mails en blokkeer ze steeds. Ga ook zeer zeker niet betalen!!! Is een grote oplichtersbende!!!
04-01-2019 - Manou
Ik heb nu wel een reactie, heeft iemand de mails wel Opgevraagd bij het vermelde
Mail adres?

Beste M. de Vries,

U heeft antwoord op uw bericht ontvangen #1503

Onderwerp: Re: Aanmaning betreft uw Factuur-039298

Beantwoord bericht:
Beste,

Wij hebben u meerdere malen de mail verstuurd met de infortmatie. U kunt dit ook opvragen bij travel@boekvoordelig.com.

Als tijdige betaling onverhoopt uitblijft, zie ik mijzelf helaas genoodzaakt de vordering ter incasso uit handen te geven aan e-Legal incasso advocaten. In dat geval zal tevens aanspraak worden gemaakt op vergoeding van de verschuldigde rente en buitengerechtelijke
incassokosten. Vooralsnog verwacht ik dat het zover niet hoeft te komen en dat u alsnog aan uw financiële verplichtingen zult voldoen.
Om ervan verzekerd te zijn dat u deze brief ontvangt, zend ik deze brief zowel per post als per e-mail.
Mocht de betaling inmiddels hebben plaatsgevonden, dan kunt u deze brief als niet verzonden beschouwen.

Met vriendelijke groet,


Team Incasso CC
14-01-2019 - erica
Weer even een vraagje...
ook Ik heb de aanmaning ontvangen waarin wordt aangegeven, wanneer de betaling uitblijft, ze het uit handen gaan geven aan E-legal Advocaten. Is er al iemand benaderd door dit bureau?
14-01-2019 - Harry
Ik heb nu twee mailtjes gehad van het incasso bureau waarvan er in eentje gezegd wordt dat er een ook een brief wordt gestuurd maar die heb ik nog niet ontvangen


Reageer op deze melding

*Zichtbaar bij de reactie
*NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (*Zichtbaar bij de reactie)

*  Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?
Mogen gebruikers contact met u opnemen?