Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Anouk, Oplichting


Gemelde gegevens (Oplichting)

Gepleegd door:
Particulier
Soort melding:
Oplichting
Gebruikte methode:
Persoonlijk
Naam:
Anouk
Land:
Nederland
Mobiel:
0686176097
Gebruikersnaam:
Anouk
Bedrag:
€ 16
Betaalmethode:
Cash

Omschrijving van de melding:

Op 27 oktober gingen mijn dochter en ik naar een concert in Ahoy te Rotterdam. We liepen vanaf busstation Zuidplein bij het winkelcentrum richting Ahoy. Vlak voor het zebrapad werden we door een jonge getinte vrouw met een (vrij nieuwe) grijze fiets aangesproken: mag ik jullie iets vragen? Ze zag er verzorgt uit, slank, donker stijl haar en sprak vloeiend Nederlands. Haar verhaal was als volgt: Ze moest naar een vriendin toe met de trein, maar haar bankpasje was beschadigt (dit liet ze ook zien) en nu kon ze geen kaartje kopen. Of ze 16 euro kon lenen. Ze zei haar telefoonnummer (0686176097) en mijn dochter belde dit nummer. De telefoon in haar hand ging af. Nu had ze ons nummer ook en ze zou binnen 2 uur ons bellen en het geld overmaken. We hebben haar het geld geleend, ze maakte een betrouwbare indruk. Toen wij de volgende dag nog niets van haar gehoord hadden, hebben wij haar gebeld. Het nummer werd weggedrukt en vervolgens geblokkeerd. We hebben toen met een andere telefoon gebeld en kregen te horen dat het nummer op dit moment niet bereikbaar was. We denken dat deze vrouw (Anouk?) deze truc vaker probeert bij mensen die evenementen bezoeken bij Ahoy! Dus: voor zover de medemens helpen!


Deel deze melding

Reacties (4)


05-11-2018 - Anoniem
Dag, ik heb precis hetzelfde verhaal, ook bij zuidplein op 2 nov. Een vrouw genaamd anouk, ze vroeg of ze 20€ mocht lenen om naar haar moeder te gaan in Tilburg. Die pinde ik voor haar en ze betaalde me alvast 5€ om mij later de resterende over te maken. Ik heb nog steeds niks ontvangen
08-11-2018 - Bart
Precies hetzelfde verhaal meegemaakt met Anouk, alleen dan 26 oktober, 13 oktober 's avonds bij Ahoy..
Helaas vervolgens geen bericht meer ontvangen.
09-12-2018 - Anoniem
Gisteravond 8 december rond 19:30 hetzelfde meegemaakt. Dit keer ging het om 20 euro. Zou mij binnen 2 uur overboeken op mijn rekening. "Anouk" vertelde dat ze aan de flakkeesestraat woont.
Degene die hierboven gereageerd hebben : misschien is het handig om samen aangifte te doen, want ze stopt blijkbaar niet.
17-12-2018 - Anoniem
Afgelopen maandag bij mij hetzelfde gebeurd op Zuidplein.. Ze noemde zichzelf Angela, wilde 20 euro lenen voor de trein en maakte ook gebruik van het telefoonnummer (0686176097). Dus ze is nog steeds actief!!
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?