Voorkom dat u het volgende slachtoffer wordt van oplichting

Melding maken Controleer gegevens

Boekvoordelig.com, Afpersing


Gemelde gegevens (Afpersing)

Gepleegd door:
Bedrijf
Soort melding:
Afpersing
Gebruikte methode:
E-mail telefoon
Bedrijfsnaam:
Boekvoordelig.com
Naam:
Incassocc
Adres:
Moletu g.12
Postcode:
3077AL
Plaats:
Kaunas
Land:
Nederland
Telefoon:
08573266
Mobiel:
0857326677
E-mailadres:
Website / Webwinkel:
Product:
Reis
Bedrag:
€ 90
Bijlage:

Omschrijving van de melding:

telefonisch benaderd voor een voordelige reis maar gratis maar nu komt er een incasso burau om de hoek die negentig euro wil
zonder dat ze dit vermeld


Deel deze melding

Reacties (30)


12-11-2018 - P morren
Goedendag..
Ik heb precies hetzelfde nu..en denk dat het een oplichter is..ze dreigen met incassobureau ..maar ik heb nog niks betaald. Wat moet ik nu doen?
Zelfde bedrijf en zelfde opzet!
12-11-2018 - Jennie
Op 10/9 kreeg ik ongevraagd een mail van [email protected] met een boekingscode voor een gratis reis met een rekening van euro 90,- . Bij geen gebruik dan van de code dan binnen 14 dgn een afmeldformulier via de link invullen.
Ik had niets besteld en heb dus ook niet gereageerd. Daarna volgde op 25/9 een mail met de mededeling dat zij de code geactiveerd hadden en dat ik de factuur moest betalen. Heb gebeld naar hub tel.nr. 085-7326678. Heb gezegd dat ik geen overeenkomst met hun heb en niet zal betalen. Kreeg als antwoord: Er was niet binnen 14 dgn geannuleerd, Rekening moet betaald worden, Alle ges[prekken staan op band, Bij niet betalen dan incassobureau.
Nu ontvang ik op 9/11 een mail van Team Incasso [email protected] met een rekening van Euro 130,-
Vraag: Hoe kom ik van deze club af die kennelijk partner is van "The booking Company" uit Litouwen !! (Bijlage)
12-11-2018 - P morren
Ikben naar de politie gegaan en die zegt negeren..het is duidelijk oplichting
14-11-2018 - Robbert
Ik heb sinds vandaag een e-mail in mijn inbox gehad dat ik een aanmaning zou hebben m.b.t. een openstaande factuur.
Ik ben echter helemaal niet bekend met de kosten die hier worden gefactureerd. Ik zou alleen informatie toegestuurd krijgen m.b.t. vakanties maar ik heb nooit akkoord gegeven m.b.t. een vakantie en heb ik ook niets geboekt. Sterker nog ik heb nog nooit eerder een mail van ze gehad. Uiteindelijk zijn er herinneringen (zonder aankondiging) gestuurd en terecht gekomen in mijn spambox.

Ik wil daarom iedereen waarschuwen om geen zaken te doen met deze partij.

Telefonisch waren ze ook niet bereikbaar je staat gewoon lang in de wacht. (Bijlage)
16-11-2018 - Sarah
Precies het zelfde iemand enig idee wat ik moet doen?


16-11-2018 - Jennie
Na de mail op 9/11 werd ik gisteren 15/11 gebeld op mijn vaste telefoon door een jufrouw namens een incassobureau. Ik moest de rekening van hun betalen. Ik heb gezegd dat ik helemaal niets besteld heb en ook geen overeenkomst hebben met boekvoordelig.com. Daarop begon ook zij te zeggen dat de overeenkomst op band stond en dat er daarom betaald moest worden.
Ik heb haar een prettige dag gewenst en de verbinding verbroken.
Mijn rechtsbijstandverzekering doet niets omdat het bedrag te laag is maar adviseert wel te reageren op de mails van boekvoordelig.com en het bandje op te vragen. Zal ik doen.
Een goed weekend gewenst.
21-11-2018 - Magchiel
zo maar een fact uit het niets 90euro en dreiging met een incasso bureau .heb gebeld maar wilden van niets weten ,moest maar betalen
21-11-2018 - Familie
Wij hebben precies hetzelfde e-mails van bookvoordelig.com en nu incasso
Beide bevestigd op hetzelfde adres Olympia 16 Rotterdam
We moeten 90euro betalen en dat gaan we zeker niet doen
23-11-2018 - Steven paijne
Tevens een e-mail met mijn naam verkeerd geschreven dat ze 90 euro willen (Bijlage)
03-12-2018 - Jennie
De mails van het incassobureau van Pragma Finance met hun inmiddels opgelopen rekening tot € 130,- blijven komen.
Op 20-11-2018 heb ik hun een aangertekend schrijven gestuurd met de opdracht daarmee te stoppen. Helpt niet. Herinneringsmails met de factuur blijven komen. Heel itritant. Hoe kom ik hier vanaf. ?????
05-12-2018 - Nev
Ook ik heb hetzelfde meegemaakt. Ik ben gebeld. Ik gaf aan dag ik het niet wilde. Die man ging door. Toen dacht ik oké stuur die mail maar. Ze zijn nooit duidelijk geweest dat ik als ik niet zou reageren binnen 14 dagen ik 90 euro zou moeten betalen. Gisteren kreeg ik een mail dat ik te laat was met betalen. Want na die 14 dagen hebben ze dus die reis ‘geboekt’ voor mij. Ik heb Linda Molen vandaag aan de lijn gehad. Ze is van de klantenservice. Erg brutale vrouw! Ik was boos omdat ik het er niet mee eens was. Ze schreeuwde naar mij en als ik haar niet zou laten uitpraten zij de verbinding zou afbreken en mijn nummer zou blokkeren. Ik heb ze 3 keer moeten bellen vanmiddag omdat de communicatie niet soepel verliep. Ze zei alles staat op de band. U heeft akkoord gegeven en moet nu betalen. Ik heb het aan een advocaat gevraagd en hij geeft aan de band op te vragen. Dit ga ik morgen doen.


31-12-2018 - Sjaan
Ook ik ben telefonisch benaderd door deze firma en heb een mail gehad met een boekingscode. Op de site zelf vond ik maar weinig informatie over ´gratis reis´ en over datums betreffende het weekend van 90 euro. Heb ze een mail gestuurd en gevraagd om meer informatie en kreeg weer een vaag antwoord terug. Nadat ik heb gegoogeld en alleen maar negatieve reacties las, heb ik de afmelding binnen 14 dagen verstuurd via het afmeldingsformulier. Ben benieuwd of ik nog reactie ga ontvangen.
02-01-2019 - Tara
Zojuist ben ik ook telefonisch benaderd. Ze praten veel te snel en geven teveel informatie, dat ik snap dat je over wordt gehaald. Ze gaven aan dat ik na het ontvangst van de e-mail 14 dagen bedenktijd had. Ik heb gevraagd of ik zelf in die 14 dagen moet afzeggen en dat moest, omdat ze anders zouden denken dat ik akkoord zou gaan. Toen ik aangaf dat ik vreesde dat ze dan zogenaamd mijn e-mails niet zouden ontvangen wist ze niet hoe snel ze moest ophangen haha. Vervolgens begon ze ook niet over de verwijziging naar het bel-me-niet-register, wat volgens mij tegenwoordig standaard is want alle 'echte' bedrijven doen dat wel. PAS OP DUS! Je kunt geen eens een e-mail laten komen, want dan zit je er eigenlijk al aan vast!
03-01-2019 - Nev
Hallo Sjaan,

Laat je weten of ze reageren op je mail? Ben benieuwd hoe ze omgaan met afmelding binnen 14 dagen
03-01-2019 - Sjaan
Hallo Nev, Tot nu toe heb ik nog geen enkele reactie ontvangen. Ik moest mij afmelden voor 2 januari wat ik ook heb gedaan. Zodra ik iets meer weet zal ik het melden.
04-01-2019 - harry
Vandaag belletje gehad van Incasso CC, een nare vrouw, en die verteld mij dat ik voor maandag de 130,- (157,30 incl BTW, nu opeens BTW erbij) moet betalen anders wordt het bedrag verdubbeld
05-01-2019 - Bert
Ze hebben me de band opgestuurd. Ik heb het hier onder uitgeschreven. Dit is de standaard tekst die ze met je doornemen. Ik heb hier overal ja op gezegd maar heb bijvoorbeeld de e-mail nooit gezien. Ik begrijp dat het geen slimme handeling van mezelf is geweest maar hoe kom ik hier van af? ze blijven e-mailen.

Ze hebben me een band gestuurd met het gevoerde gesprek.. ‘je ontvangt van ons een mail met daarin een inlogcode, u kunt deze inlogcode gebruiken om de gewenste reis te boeken tegen een speciale ledenprijs. Alle reizen zijn te vinden op onze website boekvoordelig.com. Houd er rekening mee dat de mail in je spam folder kan komen. Meneer, wilt u na 14 dagen blijven gebruik maken van deze aanbieding dan hete wij u van harte welkom. Dan betaald u alleen maar eenmalig het bedrag van €90,- voor de boeking. Als u er gebruik van wilt maken meneer. En u kunt er het bedrag ook zelf overmaken naar de iban die in de mail staat die wordt ontvangen is dit duidelijk meneer. Wilt u toch geen gebruik maken van deze unieke aanbod dan dient u zichzelf af te melden binnen 14 dagen en een mail te sturen naar [email protected] Of als u wenst kunt u bellen naar 085-7326678.


05-01-2019 - Harry
Ik heb gisteren gebeld en ze zeggen dat ze nergens meer mee te maken hebben nu het bij het incasso bureau ligt. Het nummer van dit bedrijf is bijna hetzelfde als boekvoordelig. Ik heb alle nummers en mail geblokkeerd. Ik betaal niks.
15-01-2019 - Anne
Helaas ben ik ook de dupe van deze wijze van 'oplichting'.
op 23-10 heb ik telefonisch contact gehad met ene Linda, zij bood mij een reis aan van €90,- p.p hierop heb ik duidelijk aangegeven geen interesse te hebben.
Helaas bleef ze erg aandringen en gaf ze aan dat ik het per mail nog altijd op kon zeggen, toch overstag gegaan.

Nooit heb ik een mail van hen ontvangen over de bestaande overeenkomst.
Enkel vanaf 14-11 wordt ik bestookt met herinneringen per sms. Dit heeft tot 26-11 geduurd.(Ik heb nog gemaild en gevraagd naar de bandopname, hierop wordt niet gereageerd!)
Nu is het doorgestuurd naar het 'incassobureau' van hen heb ik op 22-12 en 29-12 een herinnering gehad(LEES ZATERDAGAVOND).
Vandaag 15-1 ben ik gebeld door ene Miriam van -Incassobureau CC- als ik binnen 2 dagen niet betaalde werd het doorgestuurd naar?

Ik heb contact opgenomen met de rechtsbijstand en gevraagd wat ik moet en kan doen.
Ze waren bekend met deze manier van 'oplichten',
en adviseerde nadrukkelijk niet te betalen, de 'oplichter' hoopt door er druk op te zetten alsnog geld te ontvangen
.
Ik ga dus ook niet over tot betaling, maar wacht of er een brief komt. Als deze er komt zal de rechtsbijstand de zaak overnemen.
Tevens heb ik gevraagd of aangifte zin had, rechtsbijstand geeft aan dat dit wel zorgt dat ik wellicht in een latere procedure sterker sta.

Ohh! Incasso CC & Boekvoordelig.com staan op een en het zelfde adres ingeschreven....

Mocht iemand hier nog meer ervaring mee hebben, hoor ik dit graag!:)
16-01-2019 - Linda
Ik ben ook gebeld door iemand van boekvoordelig.
De mail heb ik wel ontvangen en heb toen gekeken bij waar ik me kon afmelden.
Hier kwam ik echter niet verder mee.
Heb nu nails ontvangen van de incassocc en vandaag werd ik gebeld door ene Manon.
Als ik niet binnen 2 dagen zal betalen werd het doorgestuurd. En dan komt er een gerechtelijke procedure.
Ze zei dat het dan ipv 157 dan 300 euro zal worden.
20-01-2019 - Sophia
Ik herken mij helemaal in al de verhalen ook een geluidsbestand ontvangen en dreiging incasso. tot nu toe niets betaald. Heeft iemand zijn mail adres al verwijderd en gekeken wat er dan gebeurd?
Trouwens op de site van AVRO opgelicht staan ook een aantal van dit soort verhalen.
22-01-2019 - Loes kuijten
Ga niet in op betaalopdracht. Zijn zware oplichters. Ook bij politie doorgegeven.
25-01-2019 - Jan Gelderblom
Il ben vandaag gebeld door een vriendelijke dame namens boekvoordelig met hetzelfde verhaal 90 euro met inmiddels 30 euro incassokosten en 10 euro administratiekosten. Kopie factuur ontvangen in de spambox. Van incasso cc.
Online deals & AMB Sales Marketing B.V.
Trasmolenlaan 12
Woerden
NL3447GZ
VAT Number: NL859446347B01

IBAN NL16 INGB 000 909 8914
25-01-2019 - Melvin
Tot heden ben ik alleen nog maar per Email benadert. Maar ze komen al snel erg dreigent over... ik heb ze wel een mail terug gestuurd maar ze zeggen dat ik hiermee te laat was. Ik heb ze dus ook proberen te bellen? Maar ik wordt niet doorverboden, en kom niet verder dan de 2de beller in de wacht rij.... BEETJE RAAR??????????!!!!!!!
Wat nu??! Ik vind al dat ik genoeg tijd aan ze heb besteed en niet verder.

Uiteindelijk heb ik iemand aan de lijn gehad!!! Ze zei dat ze LINDA DE VRIES heet... Ze bleef in herhaling vallen dat ik zelf accord mee bent gegaan. en dat ze de tape had als bewijs. Ze gaf me echter geen antwoord op het feit dat ik moest betalen voor een dienst waar ik geen gebruik van maak!!!
Ik heb met de politie gebeld en die zegt dat het een civile kwestie is en er niets aan kan/ wil doen??! Ze verwezen me door naar het juridisch loket.
25-01-2019 - Harry
Is er iemand die uiteindelijk een schriftelijke bevestiging of iets dergelijks gehad? Ze dreigen er mee maar ik heb nog niks ontvangen
12-02-2019 - Said
Vanmorgen 2 e-mails binnen 1 uur ontvangen van Team Incasso CC.
Of ik € 157,30 wilde overmaken binnen 8 dagen.
Direct contact opgenomen met Boek Voordelig en om uitleg gevraagd. Volgens de klantenservice ben ik akkoord gegaan met de deal en dreigde ze met een opnameband.
Ik ben nooit akkoord gegaan met welke deal dan ook, en ook de e-mail waarin ik me kon afmelden heb ik nooit ontvangen.

Ik heb de bedrijven gegoogled en kwam er gelukkig al snel achter dat het om oplichting lijkt te gaan. Ik ben vooral dan ook niet van plan te betalen!

Is er iemand die hier al een zaak van heeft gemaakt of ergens advies heeft ingewonnen?
12-02-2019 - Robbert
Hallo allen,

Ik heb op 14-11 hier een bericht gepost met hetzelfde verhaald als dat van jullie allemaal. Toen ik ben gaan informeren bleek het inderdaad om oplichters te gaan. De nummers die ze gebruiken om te bellen heb ik dan ook geblokkeerd. Vanuit dat bedrijf is geen correspondentie meer mogelijk en dat is precies wat ik iedereen wil aanraden. Niet erop ingaan en vooral mensen blijven waarschuwen voor deze oplichters!
13-02-2019 - ate feikens
vanmorgen deze mail ontvangen aan de tel aangegeven dat het oplichting is ook bedreigd met een band die hun hebben ontvangen maar ze willen de band niet laten horen of hoe en wat
toen ik zei dat het om oplichting ging werden ze boos en hangen ze op
06-03-2019 - Lucien Ridderbroek
Beste allen,
Laat je niet bang maken.

Er wordt gedreigd met een incassobureau. Helaas het onze ;-) maar wij werken niet voor oplichters. Helaas wordt onze gratis voorbeeld aanmaning gebruikt, waarin onze kantoornaam wordt vermeld.

Voor meer informatie zie e-legal.nl
08-03-2019 - Diana
Omg ,,,,,ik ben dan goed opgelicht .....wat nu ....ik wist het echt niet ,,mijn mond viel gewoon open wat ik allemaal aan het lezen ben ...
is dat ik ging kijken wat voor aanbiedingen ze hadden en zag dat iemand iets erover zei ...zodoende ben ik op deze site gekomen ...en ik heb inderdaad dat bedrag van 90 euro betaald...nov 2018
ik voel me zo stom .....jeetje is me nog nooit overkomen ,,was altijd voorzichtig met zulke dingen
Reageer op deze melding

* Zichtbaar bij de reactie
* NIET zichtbaar bij de reactie
Bijlage
Bijv: factuur, e-mail, brief, document, screenshot (Zichtbaar bij de reactie)

Verplichte velden
** Met verzenden geeft u aan akkoord te gaan met de Gedragsregels en Gebruiksvoorwaarden

Wilt u reacties op deze melding per email ontvangen?